שתלטן בן 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתלטן בן 13
    שירה
    25/11/2010

בני בן 13 עוד מעט ואני מגדלת אותו כחד הורית.
    לפני כחודש כתבתי לכם על בקשות של הילד לדמי כיס, וסיכמתי איתו כל שבוע 50 דהיינו 200 לחודש. הוא מסרב ורוצה 100 לשבוע ולא הסכמתי. מאז בחודש אחד בזבזתי יותר מאלף שקל לרצות אותו בקניות, תיקוני מחשב, שדרוגים, מזון במסעדות ומותרות שאין לו סוף אליהם. יש לציין שהוא מפונק עד כדי הגזמה....
    שלשום הוא ביקש שוב 20 שקל וסירבתי, הוא טרק לי דלתות וקילל אותי, אמר לי מי צריך אותך את סתם חרא........מי צריך את הבית המסריח הזה?....
    נורא נעלבתי. יותר מאלף שקל בשבוע וחצי שהוצאתי למען מותרות שלו והוא פשוט לא מעריך כלום. נאמר אם אין שוקולד בבית הוא צועק ומקלל, יש לציין שהוא שמן מאוד לגילו. טורף כמויות של גבר בן 40 ומשליט פה טרור. לא יודעת מה לעשות. כל חודש אני נשבעת לעצמי שלא אקנה לו כלום ולא אתן לו כסף ואיך שאני מקבלת מזונות מוציאה הכל עליו ושוב בוכה ומתחרטת כי אינו מעריך אותי כלל.
    מה עושים? אני נואשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתלטן בן 13

הוספת תגובה

• אשמח בבקשה לתשובתכם

שירה
    26/11/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלטן בן 13 - תגובה

שלי ורדי
    28/11/2010

שלום מירי,
    זו תסמונת האם החד-הורית המרגישה כל הזמן אשמה וחייבת לרצות את הילד שלה. הילד שלך צריך גבולות, הוא רגיל לבקש את כל העולם, רק שכל העולם לא יפול לרגליו כשיגיע יום אחד לעצמאות ויקבל את "המכה של החיים שלו"...
    לכן חשוב שתקבלי הדרכה לא להיות מונעת מאשמה, עייפות ורצון לרצות אותו. לא בגלל זה אנחנו מביאים ילדים בעולם, כדי שנהיה עבדים שלהם, מחובתך ללמד אותו איפוק,כבוד והתחשבות באחר וקודם כל כלפייל, כמו כן ללמד אותו שיפוט מציאות טוב יותר. כי ילד בן 13 הוא מספיק גדול כדי להבין שהכסף לא צומח בעצים.. לצערי הבן שלך לא מבין זאת, וזה חמור מאד. הוא חיבבועה שלו, מרוכז בצרכים הילדותיים שלו כמו הוצאות מיותר והוצאות על אוכל, והקשר שלו עם העולם המציאותי האמיתי רופף בלבד. את חייבת באופם דחוף הדרכה, כדי שלא יהיה מאוחר מדי.

כל טוב ובהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלטן בן 13 - תגובה

אייל קנדינוף
    28/11/2010

שלום לך מירי
    את מתארת מצב לא פשוט שבו את מנוהלת ע"י ילד בן 13 עד רמה של פחד ממנו. זה חייב להיפסק ולו לטובתו. את לא יכולה לאפשר לו לחיות ללא גבולות נורמליים אחרת חייו הבוגרים יהיו קשים.
    יהיה נכון לגשת ולקבל עזרה מקצועית בקדם האפשרי לטובתו וטובתך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו