מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות- המשךבילי27/11/2010
אני אתן לך כמה דוגמאות:לפני יומיים הייתי אצל חבר שלי[שהיא מכירה אותה ואנחנו המון זמן ביחד]ולפני זה התארגנתי בחדר שלה,כי חייבים להתארגן בחדר שלה,רק שם יש מראה בכל הבית..ובטעות שכחתי מגבת וחולצה.מעצבן,אבל קורה.(היא שונאת שמשאירים אצלה משהו)
בקיצור,אני אצל חבר שלי פתאום אמא שלי מתקשרת ומתחילה פשוט לצרוח עליי אבל לצרוח בצורה לא נורמלית-למה השארת את המגבת והחולצה שלך בחדר שלי?!את עכשיו חוזרת מגיא[חבר שלי]מחזירה את המגבת ואת החולצה וחוזרת!
אתה יודע כמה בושה הרגשתי באותו רגע? לא ידעתי מה לעשות! מצד אחד-אני לא יכולה לריב איתה מולו ולענות לה,ובכלל,אני אף פעם לא עונה לה,אלא תמיד שותקת כמו איזה כלבה, ומצד שני אם אני אתעלם ממנה ולא אבוא היא עוד יותר תתעצבן ותעשה לי עוד יותר את בושות!! בסוף עוד חזרתי הביתה והחזרתי את המגבת והחולצה וחזרתי אליו...
היום למשל,ביום שבת היא ביקשה ממני לקפל כביסיה ולא קיפלתי[תפקיד שהוא בכלל שלה,אני אחראית על השטיפת כלים]כי ישנתי,כי אני שומרת שבת ובשבת אני נחה.
במוצ'אש רציתי ללכת לחברה שלי כי יש לי מבחן יום ראשון במתמטיקה ואני חייבת ללמוד,ואמרתי לאחי שיקח אותי אליה כי היא גרה רחוק והוא אמר לי תוך חמש דקות תיהי מוכנה כי אני ממהר.התארגנתי והייתי מוכנה מהר,
אבל היא באה הביתה והכביסה לא הייתה מקופלת אז היא התחילה לצרוח עליי למה הכביסה לא מקופלת?!?! את לא הולכת עד שהכביסה לא מקופלת!כמובן שאחי כבר הלך כי היא לא יכולה להפסיק לצרוח ולדבר ואמרה לי עד שאת לא מקפלת כביסה את לא הולכת ואני לא יכולה לעשות הוקוס פוקוס..אז גם לא הלכתי לחברה שלי.
יש גם את העניין של העונשים המטומטמים שלה,שאם אני עושה משהו לא טוב אז היא אוסרת עליי לצאת למשך שבועיים או שבוע..זה כל כך מביש אותי!! אוטוטו אני בת 16,למה היא חושבת שהיא יכולה להגיד לי דבר כזה?
אני ילדה טובה,עם תעודה טובה,ובחיים היא לא שמעה מהמורים שלי דברים רעים, אני מנומסת, אני נעימה,והיא תמיד מקבלת עליי מחמאות ובכל זאת היא ממרמת לי את החיים!!
הדוגמאות שנתתי לך הם קומץ קטן קטן קטן ממה שעובר עליי איתה ביום יום,
ואם אתה חושב להגיד לי -דברי איתה,לכו אחת לקראת השנייה,אז ניסינו, ניסינו לדבר מיליוני פעמים,זה לא עוזר.אני גם לא רוצה לדבר איתה כי יש לי רגשות רעים אליה הצטברו לי כל כך רגשות שלייליים כלפיה..היא תמיד מפעילה עליי כוח ומדכאת אותי.באלי לעזוב את הבית..מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות- המשך - תגובה
שלי ורדי28/11/2010שלום שוב בילי
קראתי את ההודעה השנייה שלך,
באמת נראה שאימך מתקשה להשתחרר ממך, פוחדת שתהיי גדולה ועצמאית, תפני ותתרכזי לחיים . כך לא נותנת לך ל"צאת" מהבית. לבד לא תוכלו להגיע לעמק השווה, חייב פה טיפול מקצועי כדי להאיץ תהליכים בריאים יותר ,אם לא בתקשורת ביניכן אז בך עצמך.אולי אימך צריכה עזרה אישית, לעצמה בלי קשר אלייך, כי את מתארת אותה כעצבנית מדי ולא צפויה.
שוב בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)