מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהתמודדות עם גיל ההתבגרות---28/11/2010
שלום רב,
בביתנו קיים קושי רב בהתמודדות עם התנהגותו של אחי, אשר כיום בגיל 15.
מעט רקע - אנחנו ארבעה אחים, הוא (15), אני (25), אח בכור (30) ששב לביתנו לתקופה של שנה ואחותנו (27) שמתגוררת עם בעלה והילדים מחוץ לביתנו.
הורינו גרושים, ואין לנו קשר עם האב.
הבעיה היא:
בשנתיים האחרונות אחי המתבגר מפגין התנהגות בלתי הולמת שמתבטאת בהתחצפויות בלתי נסבלות, התקפי כעס ופורקן אגרסיות על ידי הכאת קירות החדר שלו והרמת קול באופן שמעכיר את השהות בבית. הוא בוחר לבלות עם חבריו בין היתר בעישון סיגריות ושתיית אלכוהול על אף שהוא קטין. ובנוסף, אין הוא משקיע בלימודיו ולו במעט, על אף ניסיונותנו הרבים כל כך לדרבן אותו ללמוד.
נכון שיש לו גם צד חיובי, ומדי פעם השיחות נעימות, אך אם אין הוא מקבל מה שהוא רוצה (למשל כסף לבילוי, שהוחלט לא לתת לו עקב התנהגות לא הולמת באותו שבוע), הוא משנה עורו וחוזר לדמות העצבנית והבלתי מרוסנת שצועקת ומטילה אימה.
אני ואימי חסרי אונים, אימי משתדלת לעמוד איתנה ולחנך אותו ובו בזמן להיות קשובה לו, אך קיים בה מורא מפניו, נראה שלצערי הוא מכתיב את הקצב ברגעים מסויימים. מטלות הבית אף הן לא מבוצעות באופן סדיר על אף הבטחותיו הכוזבות. הוא נוטה לשקר ולא לעמוד בהבטחותיו.
הערה אחרונה - אחי הבכור (30) הגיב בשנים האחרונות להתנהגותו בכך שבחר לא לדבר איתו, הוא תמיד היה נוקשה איתו, הרבה פעמים בצדק אך לפעמים פחות לדעתי. אני משתדל לפצות על כך בשמירת הקשר איתו וניהול דיאלוג כשמתאפשר כדי שלא ירגיש שהעולם נגדו, אך אין זה עוזר והתנהגותו טעונה שיפור.
שקלנו להעבירו לפנימיה עקב הסיטואציה הטעונה במשך רוב שעות היום בבית (דבר המקשה על ניהול אורח חיים תקין ושפוי גם לקריירה שלי באופן אישי למשל), אך איננו יודעים להיכן לפנות או אם כדאי בכלל.
מצטער על כך שכתבתי כל כך הרבה, אך זה היה במטרה להעביר את המתרחש אצלנו בצורה הטובה ביותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהתמודדות עם גיל ההתבגרות - תגובה
שלי ורדי28/11/2010שלום לך,
אחיך נער בסיכון, פשוטו כמשמעו, הוא שותה ומעשן ואולי מעשן עוד משהו יותר מסוכן? מי יודע... אם אכן מעשן עוד דברים ,זה גם יכול להסביר חלק מהתנהגויותיו העצבניות. התפרצויותיו לא מבשרות דברים טובים. אתם צריכה לערב כאן את הרווחה.
התנהלות זו של אחיך ביחד עם סמכות אמהית חלשה, כמו אימך, החוששת ממנו ולמעשה משאירה אצלו הרבה כוח, זה שילוב קטלני להתפתחות שלו בעתיד. הוא צריך יד מכוונת, לכן למרות הנכונות הרבה מצד כל המשפחה, לבד לא תצליחו לדעתי להביא אותו לדרך המלך. הוא צריך עזרה טיפולית של עו"ס ואתם כמשפחה הדרכה והבנה טובה יותר של המצב שלו ומצב הדינאמיקה המשפחתית התורמת להתנהגויות האלה.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)