מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תעזרו לי בבקשה...חסוי01/12/2010
שלום,
רציתי להתייעץ על משהו שאני לא כל כך בטוחה לגביו...
לפני כמה זמן פניתי למורה שלי בבקשה לעבור כיתה כי אני רוצה להיות בכיתה עם חברותיי הטובות וגם כי פשוט לא טוב לי בכיתה שבה אני נמצאת למרות שגם שם יש לי חברות.
הייתי בטוחה בעצמי כשביקשתי זאת ולמרות זאת בהתחלה לא הרשו לי...
לפני כמה ימים המורה ניגשה אלי ואמרה שאם אני עדיין רוצה אני יכולה אבל אני צריכה להיות בטוחה בכך. הבעיה היא שאני בטוחה בזה אבל מצד שני גם לא בטוחה.
קשה לי להסביר את זה אבל אני כאילו פוחדת שאני עושה טעות כלשהי בבחירה שלי.
מצד שני אם אני אחליט להישאר בכיתה שבה אני נמצאת עכשיו אני ימשיך להרגיש רע כי אני פשוט לא רוצה להיות שם.מה שגם מבלבל אותי זה שהחברות מהכיתה רוצות שאני ישאר והחברות מהכיתה שאני רוצה לעבור אליה רוצות שאני אעבור אליהן,בעיקר שהן רואות שרע לי .
מה עלי לעשות? תעזרו לי בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי בבקשה... - תגובה
שלי ורדי02/12/2010שלום,
אף פעם את לא תהיי בטוחה במאה אחוז מהשינוי לפני שעשית אותו. המורה שלך התכוון שמצפה ממך שלא תבקשי להיות חזרה בכתה הקודמת שלך. איך את יכולה לדעת באופן מלא מה יקרה שם? את לוקחת סיכון מסוים, במיוחד כי, כפי שאני מבינה, לא רע לך בכתה העכשיוית שלך בצורה קיצונית. די טבעי שיש לך חששות, כי למרות החברות הטובות את מחליפה מורים ואת עומדת להשתלב בקבוצה חדשה. אני שוב אומרת שהכוונה של המורה לכך שלא תבקשי לבלבל את המערכת ולחזור חזרה.
בכל שינוי ובחירה ש סיכון מסוים, אך גם סיכוי... תבדקי בתוך עצמך, האם את רוצה לקחת אותו?
אולי החברות מהכתה העכשיוית גורמות לך להתלבט? לדעתי לא נראה לי שאת צריכה להשאר רק מהעובדה שכמה בנות מבקשות ממך, הן ישארו חברות שלך גם אחר כן.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסוי08/12/2010קודם כל תודה שענית לי.
אני ישבתי וחשבתי עם עצמי כמה זמן ועדיין לא הגעתי לפתרון.
אני יודעת שהכוונה של המורה הייתה שאני לא אבקש לחזור עם אני אבחר ללכת כי היא גם ציינה שהמעבר הוא ללא אפשרות חזרה.
אבל עדיין אני חוששת כי כמו שאמרת אני עדיין לא יודעת מה מצפה לי בכיתה החדשה,אם זה הבחירה שלי תיהיה נכונה או לא ובעיקר אם בסופו של דבר אני אשמח בדרך שבחרתי בה או לא.
החברות שלי בכיתה הנוכחית וגם בכיתה שאני רוצה לעבור אליה אמרו לי שלא אכפת להם מה אני אבחר כי ברור שהן ימשיכו להיות חברות שלי. אבל עדיין החברה הכי טובה שלי היא בכיתה שאליה אני רוצה לעבור והיא אמרה לי שבתור מישהי מהצד היא חושבת שאני צריכה לעבור כי רע לי בכיתה שאני נמצאת בה....
אני אצטרך לתת למורה שלי תשובה בקרוב אבל אני ממש פוחדת שאני עושה טעות במה שאני לא אבחר...
מה אני צריכה לעשות?
תייעצו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
אייל קנדינוף12/12/2010קראי שוב את מה ששלי כתבה לך!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
שלי ורדי13/12/2010סליחה שלא ראיתי את הבקשה החוזרת שלך במועד...
יש תמיד סיכון בהחלטות, היא לא החלטה כל כך גורלית ביחס להחלטות שתצטרכי לקחת בחיים בעתיד...לא נורא אם קצת תטעי גם, אי אפשר לדעת מראש הכל, גם מבוגרים לא יודעים, תלכי לפי "הבטן" שלך, הרגש שלך ואל תחששי מהתוצאות כל כך, את עדיין נשארת באותו בית ספר, באותה מסגרת, באותה שכבה...
אולי בכלל השינויים לא יהיו כל כך משמעותיים כפי שאת מצפה אך יהיה בשבילך ניסיון חיים חשוב, לראות איך את מסתדרת בכתה המקבילה. אולי את מפחדת לגלות שגם שם לא תרגישי בנוח?.. שאין מקום אידאלי אחד?
אז אם יהיה כך, גם זו תהיה תובנה חשובה לחיים לגבי מה גורם בתוכך להרגיש לא נוח, אולי לא תמיד זו הסביבה החיצונית אלא ההסתכלות שלך בדברים שקורים. ותשימי פס..
למי שיטען שלא צדקת, את לא חייבת דין וחשבון אחרי הבחירה שלך, הכל בתוך עצמך ועם מי שאת רוצה לחלוק את מחשבותייך.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)