ההורים שלי לא מבינים ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההורים שלי לא מבינים ..
    חסויה
    18/12/2010

להורים שלי יש חברים שהם תמיד נפגשים איתם .
    לחברים האלה יש ילדים : הגדולה - בת 10 , האמצעית - בת 7 בערך , והכי קטן בן - 5
    הגילים שלנו במשפחה הם : אני - בת 13וחצי , אחי - בן 11 ואחי הקטן - בן 4 .
    אני לא מסתדרת עם הילדים שלהם וכל פעם שאנחנו נפגשים איתם, אני עושה את זה מתוך אילוץ , ואני מרגישה כאילו אני באה לעשות בייביסיטר לילדות ( הגדולה והאמצעית )
    הם קטנות , ילדותיות לגילן , אין לנו שום מכנה משותף , וכל פעם שאנחנו נפגשים הן רוצות לשחק " במשפחה " - משחק שכמובן לא לגילי .
    אני רוצה לבוא ולהנות ולא להיות בייביסיטר של הילדות , במשך 4 שעות !! O:
    אחי האמצעי לא מתלהב מהרעיון , אבל הוא נגרר אחרי ההורים שלי לשם , ואחי הקטן אדיש למקרה .
    בזמן האחרון החלטתי שיש לי דברים חשובים יותר לעשות במקום לבזבז 4 שעות על בייביסיטר , על ילדות שאני שונאת .
    ולכן , אני יותר לא באה למפגשים האלו , ואז האמא במשפחה ( שההורים שלי חברים שלה ) אומרת שהיא מאוד מאוכזבת ממני שלא הגעתי. ( כאילו שיש לה זכות בכלל )
    ולכן , לפעמים גם המפגשים עוברים אלינו ואז אין לי לאן לברוח .
    שיתפתי את ההורים שלי כבר מיליון פעם באיך שאני מרגישה ושאני לא רוצה להיפגש איתם , אבל הם בשלהם לא מקשיבים לי , לא מתחשבים בי , הם אנוכיים - בגלל שזה החברים שלהם כלום לא מעניין אותם .זה לא שאסרתי עליהם להיפגש איתם אבל אם הם רואים שגם לי וגם לאחי האמצעי משעמם , ואין לנו מה לעשות ( אחי האמצעי
    " משחק " עם הילד בן ה5 ) הצענו להם לצאת רק המבוגרים למסעדה או לסרט ולבלות איתם כי הם החברים שלהם ולא אנחנו , והם סירבו , כמו שכבר אמרתי אנחנו לא מעניינים אותם .
    הם פגעו בי , הם לא מכבדים את זה שאני ל א מסתדרת איתם , אני מרגישה כמו בייביסטר שלהן ואנחנו לא מתחברות .
    הילדות אוהבות אותי, אבל אני לא מסתדרת איתן כמו שכבר אמרתי זה רק הפרש של 3 וחצי שנים ביני ובין הגדולה אבל בשבילי זה משמעותי , היא לא אוהבת את מה שאני אוהבת ולכי תמצאי נושא שיחה עם ילדה קטנה במשך 4 שעות .
    בנוסף , יש לי הרבה מחויבויות ואין לי זמן למפגשים התקועים האלה , אם הייתי נהנית לפחות זה עוד היה בסדר אבל אני סובלת .
    בנוסף , האבא במשפחה ( של החברים ) כל הזמן אומר לי שאני נראית בת 17 [?!]
    וכמו שכבר אמרתי אשתו , מאוכזת ממני כי לא באתי , והבנות שלה כעסו עליי כי לא באתי... ><
    אני אובדת עצות , כבר אין לי איך להתחמק מהמפגשים האלו , אף אחד לא מבין אותי (ההורים המעצבנים שלי ) ואני מעדיפה לעשות דברים אחרים במקום ללכת לעשות בייביסיטר . וזה לא רק שאני נגד המפגשים האלה , אלא גם האחים שלי .
    העלנו את הנושא לפני המשפחה של אבא שלי וכולם הבינו אותי והסכימו עם מה שאני חושבת .
    אז למה כ'כ קשה להורים שלי להתחשב בי , הם כבר יודעים מה אני מרגישה אמרתי להם 1000 פעמים !!!
    בבקשה תעזרי לי O:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ההורים שלי לא מבינים ..

הוספת תגובה

• ההורים שלי לא מבינים .. - תגובה

שלי ורדי
    18/12/2010

שלום,
    ההצד חיובי בכל המצב הזה שאת בת 13 וחצי ובעוד שנה-שנתייםהורייך לא יכריחו אותך לצאת אתם, תצאי עם חברותייך, האם את יכולה במקום לומר שאת לא רוצה להצטרף אליהם לארגן איזו יציאה עם חברות באותו זמן ולומר להורים שלך שאת מעדיפה לצאת עם חברייך? אפשרות אחרת היא שתביאי גם חברה שלך במפגשים האלה, האם אפשרי? כך הזמן שלך יעבור יותר בנעימים.
    אם לאחד ההורים, נגיד אביך, יותר קל להקשיב והבין את הרגשות שלך בקשר למצב, כדאי לך לדבר איתו ביחידות ולא בנוכחות שני ההורים, להסביר לו מה שאת מרגישה. יש תקווה שהוא יהפוך לקול שלך ויעזור לך וידבר עם אמך על כך. דבר אחר שאת יכולה לעשות זה לקחת ספר או משהו אחר כדי להעסיק את עצמך, או לשבת עם המבוגרים כדי להתחמק מהמשחקים הילדותים שלא מעניינים אותך.
    הורייך כנראה לא קלטו שאת גדלה ומתבגרת והפער בין 13 וחצי לגיל 10 הוא גדול יחסית. הם מתייחסים אלייך כילדה קטנה שצריכה להתלוות אליהם עם אחיך הקטנים.. בסופו של דבר אם תתעקשי לא להצטרף למפגשים, הם יתרגלו לכך. את יכולה לפעמים להתפשר ולהצטרף ....
    אז האם של הילדים התאכזבה, מה לעשות? יש שינויים עם הזמן, את לא נשארת ילדה, את מתבגרת, וזכותך לא לאהוב דברים מסויימים, הם יצטרכו לקבל זאת. התחושה שלי היא שאף פעם לא חיבבת אותם מדי.

בהצלחה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ...

חסויה
    19/12/2010

ההורים שלי יודעים איך אני מרגישה כי כבר אמרתי להם , והם מרשים לי לא לבוא למפגשים , אבל כל פעם זה מלווה בריבים ביני לבין ההורים שלי .
    התירוץ שלהם הוא שאנחנו ילדים ואנחנו מסתדרים , כי כל הילדים מתסדרים ביניהם , ואני לא מבינה למה תמיד כשאני לא באה הם מוסרים לי שהם מאוכזבים , אני לא מבינה עדיין למה , כבר לא באתי לכמה מפגשים אז הם עדיין לא הבינו שאני לא מעוניינת ...
    אני קובעת עם חברות , אבל אז זה מתפתח לריב כי הם כועסים עליי ולא מרשים לי , כי הם לא מבינים איך אני לא מסתדרת עם הבנות האלה .
    אך אפשר לגרום לזה שהם יפסיקו עםהמפגשים המשותפים האלה ? גם האחים לי לא אוהבים אותם , הם לא מקשיבים , הם אנוכייים ואנחנו לא מעניינים אותם , אלה החברים שלהם אז לא אכפת להם ממנו , פשוט התנהגות מגעילה ...
    אני לא מבינה מה הבעיה שלהם ללכת לסרט או למסעדה רק הם ? נמאס כבר , הם פשוט לא מבינים , מה הבעיה שלהם ללכת רק הם ? למה כולם צריכים לסבול ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ... - תגובה

שלי ורדי
    19/12/2010

יש משפחות שמאד רוצות את כל המשפחה מבלה ביחד, את תחושת הלכידות המשפחתית. אני גם כמוך לא מבינה למה 2 זוגות ההורים לא נהנים מבילוי משותף בלי הילדים. אך את צריכה להחליט מתי את מעגלת פינות ומתפשרת ומתי את מחליטה וחיה טוב עם עצמך גם כאשר הם אומרים לך שהם מאוכזבים. זה לא כל כך קל כמו שאני כותבת כאן, אך אולי יגיע שלב כזה שפחות יהיה לך איכפת ותרגישי פחות רגשי אשמה על הבחירות שאת בוחרת לא לרצות אותם תמיד. כילדה בכורה יש עלייך הרבה ציפיות אך את "מאתגרת" אותם כי את מבקרת את הורייך ובהחלט אפשר להרגיש שיש לך דעות משלך וראיה עצמאית של מצבים. את פגועה , נראה לי בעיקר מכך שהם לא רואים אותך, לא מבינים אותך. תעמדי על שלך אך עם קצת פשרות, קצת סבלנות ועוד שנה-שנתיים יהיו לך בילויים אחרים, מעניינים יותר.

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו