נער בן 16 וחצי ברח מהבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער בן 16 וחצי ברח מהבית
    אמא מודאגת
    21/12/2010

אתמול היה לי ויכוח עם הבן שלי בן ה-16 וחצי שנסב על זה שאני לא מוכנה שהוא ילך לעבוד על חשבון בית הספר יש לציין שבכל יום הוא הולך לבית הספר כמו שצריך ומדובר בעניין חד פעמי, הילד טען שהוא אחראי למעשיו והוא כבר התחייב ושאני לא יכולה להגיד לו מה לעשות, אסף את הדברים שלו אמר שהוא לא צריך את הטובות שלי ויצא מהבית. מבירור אצל החברים שלו, הוא ישן אצל אחד מהם (כמובן שהם לא אמרו לי אצל מי), אני יודעת שהוא ילך הבוקר לעבוד ואני גם יודעת שאחר כך הוא גם יחזור הביתה, איך אני צריכה להגיב על כשהוא חוזר, איך אני יכולה לעשות את זה מספיק קשה מבלי שהוא ייכנס איתי לעוד קטע התנהגותי. האם ניתן להסתמך גם על העניין החוקי? האם להתקשר למעסיקה שלו? האם ניתן בכלל להעסיק תלמיד על חשבון שעות הלימודים מבלי לבקש רשות מהוריו או מהמוסד בו הוא לומד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נער בן 16 וחצי ברח מהבית

הוספת תגובה

• נער בן 16 וחצי ברח מהבית - תגובה

אייל קנדינוף
    22/12/2010

שלום לך
    מבחינת החוק הוא יכול ללכת לעבוד. חוק חינוך חובה עד גיל 16.
    מה שכן כדאי לעשות זה לזוז מהתנהלות של הנחייה וכפייה להתנהלות של משא ומתן כשהעיקרון המנחה אומר שזכויות באות עם חובות.
    אם הוא לא רוצה ללמוד אז זה אומר שהוא כבר בוגר והוא יכול ללכת לעבוד, אז זה אומר שהוא כבר יכול לשלם על החשמל, אוכל, ושכירות, הרי הוא בוגר.....
    ואם הוא לא מוכן לכך, אז שיחזור ללימודים ונגיע להסכמה לגבי עבודה חלקית בשעות אחר הצהריים שתאפשר לו להרוויח כסף לביזבוזים ולבילויים. את הדילמה צריך להשאיר לו. שהוא יבחר את דרכו וייקח אחריות על חייו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו