נערה שמחסירה מבית הספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נערה שמחסירה מבית הספר
    רונית
    22/12/2010

הבת שלי בת 16 למדה בבית ספר לאומנויות, לא היה לה טוב בבית הספר ואט אט היא החלה לא לקום ולאחר בבוקר ואף להחסיר ימים שלמים.
    שנה זאת היא נמצאת בבית ספר אקסטרני בלימודי בוקר, היא מאוד אוהבת את בית הספר אבל אותם בעיות ממשיכות.
    אני משלמת סכום ממש גבוה ואני מרגישה שהאחריות להעיר אותה עברה אלי.
    הבעייה שאני מתקשרת אליה בבוקר מהעבודה כדי להעיר אותה והיא טוענת שהיא לא שומעת את הצילצול, גם שעון מעורר לא עוזר והיא רוצה שאני אעיר אותה פיזית דבר שיגרום לי לאחר לעבודה. (כשאני מעירה אותה פיזית לרוב היא כן קמה ומגיעה לבית ספר)
    השאלה שלי כיצד להתמודד עם הבעייה? היא טוענת שאם לא אעיר אותה היא לא תוכל להגיע לבית ספר ושהיא כן מעוניינת להמשיך ללמוד.
    בימים שאני לא מצליחה להעיר אותה היא ממשיכה לישון עד שעות הצהריים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נערה שמחסירה מבית הספר

הוספת תגובה

• נערה שמחסירה מבית הספר - תגובה

שלי ורדי
    22/12/2010

שלום לך,
    באמת מצב קשה, הסיבות יכולות להיות מורכבות, בטח הסיבה של איהתעוררות ללא עזרה נשמעת לא אמינה.
    אולי בתך בדיכאון וזקוקה לך ולאבא שלך, שיתנו לה כוח להתחיל את הבוקר שלה, סיבה שכיחה לאי הגעה לבית הספר התיכון הינה דכדוך או דכאון פנימי, לא נראה לעין, לפעמים קשור להישגים לימודים נמוכים ולתחושה נמשכת של כישלון ודימוי עצמי נמוך אך גם קשור לעוד בעיות של המתבגר. יש בבתך שני כוחות מנוגדים בתוכה, כוח אחד רוצה להמשיך לתפקד וכוח אחר המושך אותה לכיוון נסיגה לתוך עצמה ואי עשייה בחיים. היא לא משקרת כשהיא אומרת שצריכה אותך כדי שתתני לה כוח לקום ולהמשיך ותרצי בשבילה ובמקומה אך זה לא בטוח שכוח זה הנקרא "כוח החיים" יכול לגבור. אני חושבת שלבד יהיה לך קשה, אולי תעזרי ביועצת בית ספר, אני מכירה יועצות שלפרק זמן, הן מוכנות לצלצל בבקרים ולהעיר את התלמידים או לקצינת ביקור סדיר מטעם העירייה. אינ לא יודעת מהן הנסיבות שהביאו את בתך לנשור מבית ספר אחד ולהגיע לאקסטרני אך נראה לי שיש מקום לטיפול פסיכולוגי, לא יעזור מיידית אך העזרה שלו משמעותית לטווח הארוך יותר על איכות החיים וגם על החלטות ללכת לבית הספר. אם יש עוד אדם משמעותי במשפחה, אבא, אח אחות, סבתא, דוד וכו', הייתי מציעה שפני אליהם ותבקשי שכל פעם מישהו אחר יהיה אחראי לבוקר שלה, כל זאת לתקופה מסויימת של חודש כדי שגם הם לא יתעייפו מהתפקיד. כך תתחלקו בתפקיד של להעיר ולהביא אותה לתפקוד התחלתי בבוקר, כדי שכל הנטל לא יפול עלייך.

בהצלחה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי לא מתעוררת

רונית
    22/12/2010

תודה על תשובתך המהירה.
    אני אמא חד הורית ואין לי עזרה מהאבא, להיפך הוא כועס עלי שאני לא מעירה אותה והוא לא מוכן להתחלק בלהעיר אותה וגם הסבא והסבתא לא מסכימים לכך.
    בנוגע להצעתך לפנייה לרשויות לעזרה כבר פניתי אולם העזרה שקיבלתי לא הייתה יעילה.
    אשמח להצעות מניסיונך מה יכול לרכך את האווירה ביני לביתי כדי שהתקשורת תהיה טובה יותר ונוכל להגיע לאיזו הסכמה וגם הסכמה וגם אם זאת תהיה הסכמה שהשנה היא לא תלמד.
    אבקש לציין כי ביתי מדריכה בצופים ומקובלת חברתית ומתפקדת למופת בשאר תחומי החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי לא מתעוררת - תגובה

שלי ורדי
    22/12/2010

שלום לך,
    בעצם ענית לי על השאלה שאלתי בתגובתי, לבת שלך קורה משבר ולא ההצלחה בלמודים או בחברב מונעים ממנה ללכת לבית הספר. לא בטוח שהכל קשור אלייך אך ברור לי שהיא צריכה אותך, אני לא יודעת איזה קשר יש לה עם אבא שלה, אך נראה שהקשר אתך יותר עמוק.
    האם תסכים לטיפול משפחתי, את והיא ביחד? אלה טיפולים שעובדים מהר יחסית (הכל יחסי) אם היא לא תסכים, נבין מכך שהיא צריכה נפרדות רגשית ממך ויש לה סודות ועולם משלה, וזקוקה באופן דחוף להתערבות טיפולית ואבחונית כדי לבדוק את עצמת הדכאון.
    אפשר דרך קופות חולים, אולי דרך העירייה, מועצה, ישנים טיפולים משפחתיים טובים לעתים קרובות באגף הרווחה במחלקה נפרדת או פרטי כמובן.

בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו