קשיים חברתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים
    עידית לזרוביץ
    26/12/2010

יש ילדה בת 10 אשר נוטה להיפגע מחברותיה ה"טובות" מידי כל יום כמעט.יום אחד זה נראה שהיא ילדה חזקה ומקובלת ויום למחרת זה נראה שהיא חלשה ופגועה ואף פעם לא מוצאת בת זוג לעבודות זוגיות בכיתה.
    עליי לציין שבתי ילדה חכמה ואינטילגנטית, מצליחה מאוד בלימודים בכל תחום אפשרי. נמצאת בלא מעט חוגים ופעילה מאור בתחום הריקוד הנגינה ועוד.
    יש לי תחושה שבגלל סף הפגיעות שלה יש נטייה של הבנות להעליב אותה יותר היות ורואות שהעניין מאוד קל ואפילו ניהנות מכך.
    מאוד קשה לי להעביר לה את המסר שדברים יתחילו לעבור לידה ולא בתוכה. היא מאוד רגישה וקשובה לכל ניואנסים קטנים כגדולים.
    אשמח לעזרה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים - תגובה

אייל קנדינוף
    27/12/2010

שלום לך
    יהיה נכון מבחינתך להישאר בריחוק מה ולתמוך ולהאמין שבתך יודעת להסתדר. זה טבעם של ילדים בגיל זה. יום אחד זו בתך ולמחרת זו השנייה ולנו ההורים יש את הנטייה לראות את הסיטואציה ממרום גודלנו בהזדהות מוחלטת עם הקטנטנים אך אנו שוכחים שאצלם העוצמות נמוכות יותר מאחר והם עוד קטנים. לנו, ההורים, הדרמות שלהם, לפעמים יותר קשות להתמודד מלהם.
    אז כל זמן שברור לך שזה יום זאת, יום השנייה, אל תתערבי. והיה ואת רואה והמגמות לא מתהפכות, יש מקום להתייעץ עם אנשי מקצוע שיכולים לברר את הסיבה לכך ולמצוא פתרון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בהמשך לתשובה שקיבלתי

עידית לזרוביץ
    18/01/2011

ראשית תודה רבה על המענה.
    אני מאוד רוצה שבתי תתחיל טיפול באומנויות אך מסרבת בכל תוקף לאחר שהיה לה ניסיון לא מוצלח של שלושה חודשים עם מטפלת באומניות. היום למשל חזרה הביתה והתלוננה על כך שאף אחד לא אוהב אותה בכיתה. תחילה סרבה לספר למה בוכה ואחרי שכנועים שלי סיפרה שהתחושה שלה בכיתה לא טובה. אני ממש אובדת עיצות וחסרת אונים שאין לי דרך לעזור לה. אני לא מוצא את המילים הנכונות גם אם יש כאלו.
    כיצד בכל זאת אוכל לסייע לה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בהמשך לתשובה שקיבלתי - תגובה

אייל קנדינוף
    22/01/2011

שלום לך
    נראה שיהיה נכון לפנות לעזרה מקצועית מאחר שבתך חווה קושי. לא ברור מה הוא הקושי, האם הוא מהכיתה או ממקום אחר. יכול להיות שלבתך קשה לייצר חברויות והיא צריכה אימון ביצירת קשרים חברתיים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה קטנה

*
    05/02/2011

הי,
    הקשיים של בתך אופייניים לבנות בגיל ההתבגרות בו השייכות לקבוצה משחקת תפקיד מהותי והמשימה של שלב התפתחות זה היא להתמודד עם הרגשות והמחשבות המציפים. התחושה שלי היא שביתך נראית לך חסרת כוחות מספיקים להתמודד עם העולם ורצונך לשלוח אותה לטיפול הוא רעיון טוב עבורה. אני מתרשמת שהחוויה הראשונית שלה מטיפול אינה כה חיובית ואני תוהה מדוע. אולי זה קשור גם לתאום ציפיות. אני ממליצה לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו