מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרותמיטל27/12/2010
שלום,
לבני הבכור בן ה-15 יש כול הזמן התפרצויות זעם מכל דבר קטן, אף פעם אי אפשר לדבר איתו , איך שאני מנהלת איתו שיחה תוך 2 דקות הוא מרים את טון הדיבור שלו וצועק עלי שאני יעזוב אותו בנוסף הוא מקלל אותי וטורק לי את הדלת בפרצוף .ומכאן מתחילה מריבה, אני מתעקשת ואומרת שאלי לא מדברים בצורה שכזו, מענישה ולא מתיחסת אליו... הוא מצידו תמיד מאשים אותי ולא לוקח אחריות על מעשיו. אז הוא נרגע לתקופה מסוימת ושוב חוזר חלילה. יש לציין שהשנה חלה גם הידרדרות בלימודים , למרות שכרגע הוא בנסיון להציל את המצב ולעלות את ציוניו.
אני לא יודעת מה עובר אליו, ואיך עלי להתנהג בהתקפים זעם האלו , ומה עלי לעשות כדי שהמצב יהיה יותר טוב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה
שלי ורדי27/12/2010שלום, אופייני למתבגרים מצבי רוח משתנים והתפרצויות הנובעות הן מהתקופה הקשה שהם עוברים כשצריכים להשיג נפרדות גבוהה יותר מההורים, הכרוכה גם בביקורת עליהם. בנוסף, מכיוון שהדחפים שלהם מתגברים בתקופה, הם יותר אימפולסיבים ולא מתאפקים. ייתכן שאצל בנך יש בעיות רגשיות מעבר לבעיות הנורמטיביות. עדיף לנסות לא להגיב באגריסיביות לפרובוקציות שלו, כי הוא גורר אותך לויכוח כדי לפרוק את המטען הרגשי מעצמו. אז לפעמים בלתי אפשר לא להגיב אך אם אפשר לא להיגרר להתנהגות אימפולסיבית מצידך יהיה מעט טוב יותר. בנוסף יש מצבים שרק עבודה טיפולית ופסיכולוגית תיתן שיפור משמעותי.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההתבגרות
מיטל27/12/2010תודה שלי על תגובתך המהירה.
לפי מה שאני מבינה מדבריך אני אמורה לא להיכנס איתו לויכוח , אך מה לעשות ברגע האמת כאשר הוא יצעק לשמים , יקלל וכו'... ???
מה לגבי עונשים? שמתי לב שגם זה עוזר לתקופה קצרה ביותר?
בקיצור אני מאוד פגועה ממנו , ומההתנהגות שלו , אני מבינה שהוא בגיל ההתבגרות אבל החוצפה שלו עוברת כל גבול.
אוד לך אם תוכלי לתת לי כמה כלים כדי שאדע איך לטפל בבעיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)