ברור זכויות של קטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור זכויות של קטין
    ישראל
    04/01/2011

שלום
    אני בן 17
    נכון לכשיו אני מתכנן בריחה מהבית [לא בריחה אלא יותר כמו עזיבה]
    לפי התכנון שלי אני מסודר מבחינת עבודה ומגורים, הבעיה היא,שההורים שלי יתנגדו לעזיבה
    ואני מעוניין לדעת האם יש להם את היכולת להחזיר אותי בכח או שאני ברשות עצמי
    האם הם יוכלו להכריז עלי כעל נעדר? [למרות שאשאיר מכתב]
    האם יש להם את הסמכות לגרום לעסק שאני אעבוד בו לפטר אותי?

כאן המקום לציין שאין אלימות או עוני בבית, אלא רק הרצון שלי לבנות חיים משל עצמי.
    כך שעובדים סוציאלים לא נכנסים כאן.
    בתודה מראש
    ישראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור זכויות של קטין

הוספת תגובה

• ברור זכויות של קטין - תגובה

שלי ורדי
    09/01/2011

שלום לך,
    זה לא בדיוק כאן הפורום לבירור זכויות, כך שאני לא בטוחה במאה אחוז בתשובתי. נראה לי שכן יש להם זכות להחזיר אותך הביתה, אם הם מתנגדים או כן להכניס עו"ס בתמונה להסדיר אתהדברים ביניכם. ולמה לא לעשות הכל בשיחה פתוחה , בדיון פתוח איתם, יש להם רגשות גם כן, מה פתאום אתה מקבל החלטות לבד כאילו הם אוויר?
    אתה אומר שאתה מסודר מבחינת מגורים ועבודה, מה עם לימודים? יש חוק חינוך חובה עד י"ב' ואיך בדיוק אתה מסודר מבחינת מגורים, מישהו צריך לבדוק את התנאים שאתה חיי בהם. לפי חוק אתה נחשב קטין. והסתדר כלכלית לא כל כך קל, גם אם אתה עובד.
    המצב המשפחתי נראה לי יותר מורכב ממה שאתה רוצה להציג פה.
    לא כל יום קם בן 17 ועוזב את הבית ומשאיר מכתב... איכשהו אתה מנסה לפשט את המצב שלך ולקוות לטוב, אך לא נראה לי שזה כך.

בהצלחה בכל דרך שתבחר,אני מקווה בדרך שקולה ומתוך הידברות בלי לשרוף ולנתק קשרים

שלי
    י

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו