מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להגיד??אור06/01/2011
שלום,
לביתי בת 16.4 חברת כיתה שיושבת לידה וגם נמצאת איתה בהפסקות, הבעיה עם החברה לפי דברי ביתי, שהיא לא אסטטית, היא מריחה לא נעים ושערה שומני.ידוע לי
שהיא גם ילדה רגישה להערות. ביתי רוצה להעביר לה מסר שתעשה משהו בנידון
מבלי לפגוע בה ולא יודעת איך.
אודה לכם באם תייעצוני
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם נעניתי לשאלתי. תודה
אור08/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להגיד?? - תגובה
אייל קנדינוף08/01/2011שלום לך
על פניו הרבה לא ניתן לעשות אלא אם בתך מגיעה למצב שבו היא לא יכולה להתמודד.
את בעצמך מתארת מצב שבו החברה לא פתוחה להערות.
אולי ניתן יהיה לשחק משחק שבו בתך תקנה שמפו מיוחד שמקבלים איתו דוגמית מתנה ותיתן אותו לחברה תוך שיבוחים והילולים ואחר כך תדרוש לקבל פידבק לדעתה של החברה...ומשם, אולי יהיה לפתח שיחה לגבי סוגי שיער ואסטטיקה של בנות נעורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להגיד?? - תגובה
שלי ורדי09/01/2011שלום,
אפשר לדבר על הנושא באופן עקיף, למשל ,עד כמה אנשים אסתטיים מושכים את אחרים אליהם ולהיפך. אפשר לפנות לועצת בית הספר שתדבר אתה, אך גם זה צריך תזמון נכון ובקונטקסט של עוד נושאים.
אפשרות אחרת היא לקנות לה מתנה דאודורנט ושמפו... חשוב מאד שכאשר תבחר להגיד לה משהו בנדון, שתגיד לה זאת בעדינות וללא נוכחות של חברים נוספים כדי לא לבייש אותה. אפשר לשאול אותה האם היא אוהבת בשמים למשל, להציע לה ללכת ביחד לבחור בושם...
נראה שזו בעיה של חוסר פרגון עצמי, הנערה הזו לא אוהבת מאד את עצמה לכן מזניחה את עצמה, או שהיא חסרת מודעות גבוהה לקודים של הסביבה החברתית.
אני חושבת שאם אומרים לה ישירות בצורה עדינה, מתוך פרגון וחיבה, ועם הקדמה שהיא לא רוצה לפגוע בה ושהיא חשבה זמן רב על איך לגשת לזה, אולי היא לא תקח את זה קשה מדי. העיקר לא לומר את הדברים בצורה פוגעניתמתוך זלזול.
זה לא יהיה נעים לכל מקרה לשמוע את זה, אך אין פירושו שתיפגע בהכרח.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)