גיל ההתבגרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל ההתבגרות
    סימה
    20/01/2011

שלום
    בתי בת 15 ונקלעה למספר מצבים שאינני יודעת איך ל"אכול" אותם.
    בתחילת הלמודים בחטיבה היו לה די הרבה חברות, במשך הזמן זה די הצטמצם והפך לחברה עיקרית אחת, שרוב הזמן בלתה רק איתה.
    אינני יודעת איזה חתול שחור עבר ביניהן, אבל אוותה ילדה לא מדברת איתה לפתע, בתי טוענת שאיננה יודעת מה הסיבה, וכל מאמציה לברר את הסיבה להתנהגות זו עלו בתוהו, מכיון שהילדה מסרבת בכל תוקף לשוחח עימה. דבר זה גרם פתאום למצב שבו היא די מבודדת בכתה.
    בנוסף היא מאוד רוצה חבר, יש מסביבה מספר זוגות בביה"ס ורצונה הוא עז למצוא חבר. לפני מספר חודשים היא הציעה חברות לבן מביה"ס אחר, שהכירה דרך חברה, הוא סרב, היא נפגעה אבל המשיכה הלאה. ניסיתי לומר לה שהיא לא צריכה לרוץ אחרי בנים, ולהציע את עצמה כי חברות תבוא במקום ובזמן הנכון מסיבות אמיתיות, ולא סתם כי רוצים פנטזיה של חברים.
    לפני חודשיים בערך, היא שוב הכירה ילד , מביה"ס אחר, ושוב ניסתה למצוא חן בעיניו, ושוב הציעה לו חברות והוא סרב. נראה לי שהיא לא כל כך עזבה אותו ודי נדנדה לו, ואני אומרת שנדמה לי כי היא מסרבת בכל תוקף לדבר איתי על הנושאים האישיים שלה, לא מוכנה לספר לי כלום, ואפילו התפרצה פעם ואמרה שאני מורידה לה את הבטחון העצמי.
    היא סדרה פגישה משולשת עם אותו בחור ובת דודה שלה, אינני יודעת מה היה התרוץ, אולי להכיר
    לו את הבת דודה, אבל אח"כ היא כנראה ספרה שהוא חבר שלה, והוא בקש לדבר איתה ואמר לה שהיא שקרנית כי ספרה שהיא חברה שלו, והוא שונא שקרניות, והוא לא רוצה שום קשר איתה בכלל. אינני יודעת למי עוד הוא ספר על מה שאמר לה, אבל היא בוכה בלילות, מחקה אותו מהפייסבוק, ומהטלפון. הוא ממשיך להיות בקשר עם הבת דודה שלה, והיא נשארה בלי כלום.
    בפייסבוק היא כתבה שבא לה למות.
    אגב, אני רוצה להוסיף שבערב ראש השנה האזרחית היא יצאה עם מספר נערות למסיבה במועדון, ושם הכירה איזשהוא בחור, היא איננה יודעת איך קוראים לו או מי הוא, אבל היתה איתו מרבית הערב ובסוף התנשקה איתו.
    אחרי שספרה לי מה היה,תוך הטחת הדברים בזמן מריבה, היא אפילו אמרה שזרמה עם זה ולא אכפת לה שהיא עשתה את זה איתו.
    אני חשבתי שאני מכירה את הילדה התמימה והמתוקה והרגישה שלי, ופתאום מכל מיני פיסות מידע אני מגלה ילדה אחרת לגמרי. אני פוחדת שהרצון ל"תפוס" חבר יביא אותה לעשות מעשים גרועים הרבה יותר, ואין לי דרך להעביר את המסר, כי היא לא נפתחת בפני.אני גם חוששת שהנוהג שלה לספר מעשיות שלא היו ולא נבראו יביא אותה לבדוד חברתי.
    אני יודעת שהעליתי הרבה נושאים, אבל אני זקוקה לעצה, איך לנהוג איתה? איך להגיע איליה? ואולי לא צריך להגיע איליה ולתת לה לעשות את הטעויות שלה בעצמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות - תגובה

אייל קנדינוף
    22/01/2011

שלום לך
    הצעתך נכונה מצד אחד ולא נכונה מצד שני.
    נכון לתת לה לעשות את הטעויות כדי ללמוד ולהתקדם אך יש לשמור עליה לא ללכת רחוק מידי.
    אך דבר אחר עולה מתוך דבריך והוא קשור לדימוי העצמי שלה. נראה שמצד אחד היא נערה עם הרבה בטחון עצמי שמושכת קדימה ולא מפחדת ולחלופין מנסה בכל הכוח לקבל תשומת לב עד כדי ביטול עצמי.
    בנוסף, את מתארת מצב עניינים שבו יש לכן מריבות שבמהלכן היא אומרת לך את הדברים שהיא יודעת שיפחידו אותך יותר מכל.
    נראה שלא הפנמת מספיק את העובדה שהיא כבר לא ילדה, אמנם עוד לא אישה, אך נערה בשיאו של גיל ההתבגרות.
    צורת ההתקשרות בנכן זקוקה לעדכון. אין מקום למריבות, וגם לא לעונשים, שיחות בנכן אמורות להתבסס על שאלת שאלות מצידה וקבלת תשובות מצידך. לגבי מה מותר ואסור, יש להגיע להבנות על בסיס של הסכמים מחייבים שיש לקיים לשני הצדדים. ובמקרה של אי עמידה בהסכם יש תשלום שהיא תקבע לגביה.
    אתן נמצאות בסערה ויש להרגיע את הרוחות, נסי לייצר מרחק כדי לאפשר לה לבוא ולחפש אותך. וכשזה קורה, תני לה לשתף וחווי את דעתך בצורה שתכבד אותה אך עם זאת תראה לה איך בפעם הבאה היא יכולה להשתפר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו