קנאה אובססיבית להורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה אובססיבית להורים
    אירית
    31/01/2011

שלום,

בתי בת ה- 13 מגלה קנאה אובססיבית כלפי הקשר שלי עם בעלי. היינו בטיפול פסיכולוגי במשך כמה חודשים והילדה אובחנה כבעלת בעיות תקשורת, ורגישות יתר.
    ככל הנראה היא משליכה את הרגשות האלה גם על התא המשפחתי ומרגישה לא רצויה.
    היא שונאת את אחותה הקטנה (בת ה- 8 ) . יש לציין שהילדה מצטיינת בלימודיה ומאוד אינטלגנטית.
    לעיתים תגובותיה הופכות לקיצוניות במצבים בהם בעלי ואני מנהלים שיחה פשוטה, היא רצה לחדרה ופורצת בבכי.

הפסיכולוגית שלה המליצה לעבור לטיפול תרופתי ואני מרגישה שלא בדקנו מספיק אפשרויות לפני שניגשים לטיפול תרופתי.
    אנא עזרתך בנושא, למי לפנות? האם טיפול משפחתי יעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה אובססיבית להורים

הוספת תגובה

• עצה קטנה

*
    05/02/2011

הי
    אני מבינה לליבך , מצבה של ביתך אכן מעורר דאגה.
    כשקראתי את הודעתך עלו לי מספר שאלות כמו- האם ביתך אובחנה עם בעיית תקשורת מסויימת? אמרת שמצבה בלימודים טוב, אני תוהה מה מצבה החברתי? מה היו המטרות של הטיפול הפסיכולוגי?. הקושי לתת תרופות לילד הוא אישיו מאוד גדול להורים , מי שרשאי לתת תרופות הנם פסיכיאטרים או נוירולוגים. בעיקרון, לא הייתי ממהרת לתייג אותה כקנאית אובססיבית, לפי הדברים שציינת ,הרגישות עשוייה לנבוע מבעיות במיומנויות תקשורות אך גם רצוי לבדוק אם ארע דבר כלשהו הקודם להופעת הסימטומים שהיווה טריגר. יש לשקול חרדה וסימפטומים שונים של ADHD(המאופיין גם בקשיים בהבנות חברתיות). נשמע שביתך עוברת תקופת התבגרות לא פשוטה ויש מקום לשקול טיפול קוגניטיבי התנהגותי וכניסה לקבוצה טיפולית לבני נוער בגילה .
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו