מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאה אובססיבית להוריםאירית31/01/2011
שלום,
בתי בת ה- 13 מגלה קנאה אובססיבית כלפי הקשר שלי עם בעלי. היינו בטיפול פסיכולוגי במשך כמה חודשים והילדה אובחנה כבעלת בעיות תקשורת, ורגישות יתר.
ככל הנראה היא משליכה את הרגשות האלה גם על התא המשפחתי ומרגישה לא רצויה.
היא שונאת את אחותה הקטנה (בת ה- 8 ) . יש לציין שהילדה מצטיינת בלימודיה ומאוד אינטלגנטית.
לעיתים תגובותיה הופכות לקיצוניות במצבים בהם בעלי ואני מנהלים שיחה פשוטה, היא רצה לחדרה ופורצת בבכי.
הפסיכולוגית שלה המליצה לעבור לטיפול תרופתי ואני מרגישה שלא בדקנו מספיק אפשרויות לפני שניגשים לטיפול תרופתי.
אנא עזרתך בנושא, למי לפנות? האם טיפול משפחתי יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה קטנה
*05/02/2011הי
אני מבינה לליבך , מצבה של ביתך אכן מעורר דאגה.
כשקראתי את הודעתך עלו לי מספר שאלות כמו- האם ביתך אובחנה עם בעיית תקשורת מסויימת? אמרת שמצבה בלימודים טוב, אני תוהה מה מצבה החברתי? מה היו המטרות של הטיפול הפסיכולוגי?. הקושי לתת תרופות לילד הוא אישיו מאוד גדול להורים , מי שרשאי לתת תרופות הנם פסיכיאטרים או נוירולוגים. בעיקרון, לא הייתי ממהרת לתייג אותה כקנאית אובססיבית, לפי הדברים שציינת ,הרגישות עשוייה לנבוע מבעיות במיומנויות תקשורות אך גם רצוי לבדוק אם ארע דבר כלשהו הקודם להופעת הסימטומים שהיווה טריגר. יש לשקול חרדה וסימפטומים שונים של ADHD(המאופיין גם בקשיים בהבנות חברתיות). נשמע שביתך עוברת תקופת התבגרות לא פשוטה ויש מקום לשקול טיפול קוגניטיבי התנהגותי וכניסה לקבוצה טיפולית לבני נוער בגילה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)