מתבגר בן 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתבגר בן 12
    אני
    06/02/2011

בסופ"ש האחרון התלונן בפניי בני בן ה-12, על כך שהוא חושב שהוא מכוער וזאת בגלל שיערו האדמוני.....

שאלתי מה קרה, כי הוא תמיד קיבל מחמאות מכולנו .. אני אומרת לו כל הזמן כמה הוא יפה,חכם,מוצלח..מחמיאה לו המון.וכנראה שהעליבו אותו בביה"ס ואמרו לו מכוער

הוא נכנס לדיכי וזה ממש הלחיץ אותי..

הסברתי לו שהוא ילד מהמם,שהוא מיוחד ואולי מקנאים בו..
    שאקח אותו כשיגדל לכנס בינ"ל של אדומי שיער מכל העולם..........
    אעשה הכל כדי שירגיש טוב עם עצמו...

מה עוד אוכל לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר בן 12

הוספת תגובה

• מתבגר בן 12 - תגובה

שלי ורדי
    08/02/2011

שלום,
    כנראה שהייחודיות שבו - שערו האדמוני - הופכת לגבי ילדים מסוימים המחפשים נקודות תורפה, לחולשה. בדרך כלל הבעיה לא אצלו, אלא מצביעה על בעיה אצל אלה המנסים להנמיך אחרים כדי להרגיש לרגע חזקים. לא בטוח שתמיד מקור ההתנהגות הוא קנאה אך גם זו אפשרות. תזהרי מהסברים רבים מדי על קנאה כי את בלי כוונה עלולה לגרום לו להרגיש עוד יותר ייחודי ונבדל ושיתחייחס לילדים כיריבים ומתחרים. בעצם מה שאנחנו רוצים זה שירגיש שייך, וימצא את החברים שמטיבים אתו. תכווני אותו לשים לב להתנהגותו שלו כלפי החברים ושל החברים כלפיו, ולהתרחק מילדים בעלי דימוי עצמי כל כך נמוך כך שצריכים להיטפל באחרים כדי להרגיש טוב. הכוונה שלי הינה שישים פחות לב לחיצוניות (למרות שהגיל והלחץ החברתי דורשים זאת יותר מדי בזמננו).
    רצוי שיבין שמה שמושך באמת אנשים זו ההתאמה האישיותית, העניין המשותף, טוב הלב הנדיבות והאמפתיה ופחות החיצוניות, בלי להזניח אותה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו