התמודדות עם ילדה בת 16

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם ילדה בת 16
    חצויה
    09/02/2011

אנו הורים ל 4 ילדים, גילאים 18, 16.5, 8, 6. הקשר שלי כאמא עם ביתי בת 16.5 מלווה בעימותים (עליי לציין שרוב הזמן אני נמצאת ומתמודדת עם הילדים, בעלי בעבודה ברוב שעות היום) לאחרונה בתי אף מתפרצת עליי במילים כמו "תתפוצצי".טון הדיבור שלה אליי גבוה וכועס. כשאני מנסה לשוחח עימה, אני כאמא לא מרגישה שהשיחות יעילות, לעיתים אינה רוצה ופשוט הולכת וכשהיא רגועה יותר ואני משוחחת עימה, תמיד היא מתלוננת שאנו דורשים ממנה יותר מדי, יותר ממה שהיא מקבלת, או משהו בסגנון ובשורה תחתונה אני לא מרגישה שהשיחה מועילה.
    זה ממש לא הקשר שציפיתי שיהיה לי עם בתי.אודה לעצתכם.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ילדה בת 16

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדה בת 16 - תגובה

שלי ורדי
    10/02/2011

שלום לך,
    אין לי הרבה מידע, הקשר בין אמהות למתבגרות לעתים קשה כי הבנות מנסות להיפרד רגשית והן ביקורתיות על האם, או לסירוגין העצבנות של הגיל גורמת לפיוז קצר ולהשלכה של המתח והכעסים הפנימיים אל האם שהיא האדם הכי קרוב והכי קל להשליך אליה את המטענים. ייתכן שבעוד שנה-שנתיים הקשר יהיה שונה. אם לקשר תשתית טובה מגיל צעיר יותר, אל תדאגי, צריך יותר סבלנות ואולי פחות שיחות חינוך עם הבת כי אינן מועילות. אולי עדיף יותר חוויות אתה, כמו להזמין אותה לסרט, לקניות משותפות וכו'.
    מצד שני, אם את מרגישה שיש קשיים רבים בקשר ביניכן כדאי לפנות להדרכת הורים

בהצלחה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

חצויה
    10/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו