מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורים במצוקהאמא14/02/2011
שלום רב לכולם.
אני פונה לכל אחד ואחת לקבל עזרה.
אנחנו כבר חודשיים עוברים גהנום בבית: הבת שלי (בת 14) החליטה שלא צריכה הורים, לא חייבת לילמוד בביתה"ס, לא אמורה להקשיב לאף אחד.
תוך חודשיים הדרדרה מכתת מופת לכיתת לימוד רגילה והיום שוקלים להעביר אותה לכיתת המתקשים.
אין לה שום כבוד לא להורים, לא לילדים ואף למורים. בוטה מאוד בדיבור, כל דבר "על הזין שלי", מסתכסכת עם החברות והחברים,על בסיס תכתובת בפייסבוק, מסתובבת בחבורה לא טובה. היום הגיעה לאלימות פיזית בכיתה, כי תוך כדי דיון בשיעור ספרות אמרה "אני אוהבת עבריינים" ואחת התלמידות הערה לה "בטח, כי לא חינכו אותך הורים, את מסתובבת עם כאלה". הבת שלי קמה, תפסה את הילדה בשיער, דחפה אותה עפ פנים לשולחן, קיללה אותה במילים שלא אוכל לצטט.
כתוצאה - העיפו אותה מבית ה"ס עד להודעה חדשה.
הזמינו אותי לקחת אותה הביתה, עברתי שיחה קשה מאוד עם המורה והמחנכת, בדרך חזרה הביתה החליטה שלא צריכה אותנו כמשפחה, יכולה להסתדר בבתים של החברות שלה.
פניתי לפסיכולוגית של בה"ס, יועצת פנתה לרווחה, הורים של הילדה פנו למשטרה...
אני בוכה יום ולילה, לא יודעת מה לעשות: גבולות שקבענו לה - לא מגבילות אותה, היא לא מוכנה לקבל כללים ותנאים בבית או במסגרת אחרת. והחוצפה.... חוצפה... פשוט מזעזע. מאיפה אוצר המילים?? ואין שום בושה גם בהתנהגות וגם בדיבור...
אצילו!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים במצוקה - תגובה
שלי ורדי14/02/2011שלום,
אם ההתנהלות הזאת חדשה יחסית ויש שינוי קיצוני מבעבר, נראה שהבת שלכם עוברת משבר כלשהו. היא זועקת לעזרה דרך התנהגות מתנגדת, פרובוקטיבית ועצבנית. האם המשבר קשור לבית וליחסים בתוך הבית או לסביבה החיצונית, איני יודעת. זו לא התנהגות רגילה. אם באמת היא מסתובבת עם "עבריינים" כפי שהיא טוענת, אז המצב גרוע ובטח חווה חויות קשות שלא תואמות את הערכים של הבית.
לפי דעתי, הבת שלכם צריכה אבחון רגשי, ואתם כהורים צריכים הדרכה ראשונית כדי להבין מה המקור העיקריי של הקשיים לה, ומה בעצם מתחולל בנפש שלה ביחס לעצמה, לבית שלה ולסביבה שלה בכלל. זאת כדי שתהיה התקרבות ראשונית בינה לביניכם. אולי גם לימודית היא אינה נמצאת במקום המתאים לה, אך אין לי מספיק מידע על כך, זו רק השערה.
לגבי הגבולות שאתם מציבים והיא לא מקבלת, אני מאמינה שאם אתם כהורים וכמשפחה מורחבת, (אחים גדולים אולי, דודים, סבים) תתאחדו לעזרתה ותרצו מאד שתשנה חלק מהרגליה, ויהיו לכם הכוחות להתעקש ולא לוותר, לבסוף אתם תצליחו. תזכרי שילדים או מתבגרים, חוששים לעתים קרובות ממסגרת ללא גבולות ולמה שהם עלולים להגיע אם אינם שולטים באימפולסים, והדחפים שלהם. בדרך פרדוקסאלית, הם מרוצים מהגבולות ונרגעים כאשר ההורים מציבים להם אותם, למרות התנגדותם הבו זמנית. לעתים, אי הצבת גבולות וחוסר אונים מצד ההורים, גורם לילדים לחוש מוזנחים, לזלזל בהורים ולהרגיש שאין על מי לסמוך.
אז תלכו להדרכה קודם, כמה וכמה פעמים, זה שווה במסגרת הקהילה או במסגרת פרטנית, ותנסו להבין. אולי בו זמנית בית הספר יכול להפגיש את הבת עם עו"ס לנערות או עם הפסיכולוגית אם יש לה זמן עבורה ליותר ממס' פגישות בודדות.
אני רוצה להגיד לך שכרגע מה שהבת שלך צריכה זה שתהיי חזקה ועיקשת, לטובתה ולא חלשה.
בהצלחה, מאחלת שיהיו לכם הרבה כוחות,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)