מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדפהשירה19/02/2011
שלום, אני חד הורית בת 37, אמא ל2, ביניהם בכור בן 12.
גידלתי אותו מגיל 0, לבדי ללא אביו, שלא כיבד את הסדרי הראייה והיה בא אחת לחודש לחצי שעה, ולא לקח אותו אליו.
בשנה האחרונה הבכור כל הזמן אומר לי אני אוהב את אבא יותר ממך. אני יודעת שזה דרכם של ילדים שמה שלא מובן מאליו עבורם יותר מושך אותם, אבל קשה לי עם האמירות האלה ואני ממש לוקחת אותם אישית (למרות שיודעת שלא צריך לקחת)....
אני אמא מפנקת רגשית, חמימה, חומרית, ובכל הרבדים שישנם, אולי באופן מוגזם, הוא גדל עם מעבר למה שיש לילדים שאף הוריהם נשואים.
למרות האהבה שאני משרה, ולמרות מליוני הפינוקים שבעולם, אמירות הכאלה גומרות אותי ולא נותנות לי "חשק" להמשיך בפינוקיי, אני לא צריכה לעשות סנקציות על זה, אבל לא מבינה את אופיים של הילדים של היום, הכפויי טובה, שלאחר כמעט 13 שנה של השקעה, נתינה אהבה ללא גבולות, זה מה שאני מקבלת.
נורא אשמח לדעתכם, לי באופן אישי נורא קשה עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה - תגובה
שלי ורדי21/02/2011שלום מירב,
האם בנך אומר מילים אלו במסגרת של מריבה ביניכם או קונפליקט כלשהו? כי אז זה מותאם יותר, לעשות מניפולציה עלייך בעניין העדפתו לאביו. אין היגיון שבנך יהיה קשור לאדם שרואה אותו פעם בחודש לחצי שעה, ואני לא בטוחה אם היום פוגש אותו באותה שכיחות. במאה אחוז הוא קשור אלייך יותר מאשר לאביו. אך ייתכן שיש לו קונפליקטים אחרים איתך רוצה שחרור מסוים אולי, מתחיל להטיל ביקורת עלייך כטבעים של מתבגרים. הבעיה של ילד הגדל עם הורה אחד, היא נוטה להתקשר מדי להורה היחיד, עובדה המכבידה עליו כאשר נזקק לנפרדות. וגם כשיש קונפליקט בינו לבין ההורה היחד, אין לו ליאן ללכת, אין הורה שני. העובדה שהאמירות שלו מאד משפיעות עלייך מעידות שאת לא שלמה או לא בטוחה באיזשהו אופן בהורות שלך, והוא מרגיש שהוא נוקט במניפולציה רגשית עלייך. את מנסה להיות אמא טובה מאד אך האימהות שלך לא נמדדת רק מהאמירות של בנך, אלא בעיקר ממה שאת חושבת על עצמך, על יחסך והתנהגותך, בשילוב עם מעקב אחרי התפתחותו, אושרו וטיב הקשר ביניכם. ילדים הם כפויי טובה לרוב, מבחינתם אהבתם הורה זה משהו בסיסי וצריך להיות מבון מאליו ורק מאוחר יותר הם הופכים להיות בשלים ולהבין מי היה לצידם לאורך כל הדרך ולהעריך את ההורים כאובייקטים נפרדים. אך בנך עוד קטן לזה.
אם הקשר רווי קונפליקטים ותהיות מצדיך שלא מתבהרות הייתי ממליצה לך לקבל הדרכה לזמן מה כדי לחזק את בטחונך בהורות שלך.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)

