מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל התבגרותיפעת22/02/2011
שלום רב, אני אמא לילד בן 17.5 שהפסיק ללמוד שנה שעברה . הוא משחק כדורגל בקבוצה ידועה .הוא לא ממושמע לשום דבר . לא מנקה את חדרו ומזלזל בבית המשותף ולמשמעת שיש בבית . שהוא יוצא מהבית הוא לא טורח להתקשר אליי ולהודיע לי בא מתיי שהוא רוצה והולך מתיי שהוא רוצה . כשהוא בבית הוא כל הזמן במחשב . וכשהוא יוצא הוא חוזר מאוחר מאוד , ושאני מבקשת לדעת מתי הוא חוזר הוא מדבר בצורה מאוד מבישה ומזלזלת . הוא העלה במשקל מאוד ולכן המאמן לא נותן להיות הרכב הפותח , והוא לא ממש עושה משהו בשביל זה . אני מתקשרת אליו כדי לדעת איפה הוא ומתי הוא חוזר הביתה . הוא צועק עליי. מאיים עליי שהוא ילך מהבית , (הוא יודע שזה קשה לי). אתמול במריבה בערב בטלפון הוא הודיע לי שהוא לא בא כי "נעלב" מימיני . החצוף . מאז לא שוחחנו בטלפון .
האיום הזה שהוא כל הזמן מציב לי מעצבן אותי מאוד .ולפעמים גם די לא מעיניין אותי . אפילו שזה נשמע לא טוב .
מבקשת עצות לדעת אייך מתמודדים עם הגיל הזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה ליפעת
מירב אימבר22/02/2011הי יפעת,
קראתי את פנייתך.
אני עוסקת באימון אישי לצעירים ולבני נוער ובאימון מנטאלי לספורטאים צעירים בתחום התחרותי.
חשוב לזכור כי בני נוער בספורט התחרותי מתמודדים מגיל צעיר עם שגרת אימונים אינטנסיביים, תחרותיות, כשלונות ולחצים שונים, וכל אלו בנוסף ללחצים ה"רגילים" איתם צריכים בני נוער להתמודד.
יחד עם העובדה שחייהם מורכבים יותר אין הצדקה להתנהגות אותה את מתארת וכמובן שיש מה לעשות בעניין.
תוכלי לקרוא עוד בנושא בבלוג שלי/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל התבגרות - תגובה
שלי ורדי23/02/2011שלום לך,
לצערי את איבדת את הסמכות עליו והכוח שלו לגרום לך להיות מאויימת הוא הרסני בשבילו ובשבילך. אני לא יודעת אם יש אבא בתמונה כי לא הזכרת את זה. הוא כבר לא ידל, עוד חצי שנה בן 18 ומאוחר לשנות עכשיו את טיב היחסים או את אישיותו בלי שלו עצמו תהיה מוטיבציה לשינוי. אני לא יודעת איך את עושה את זה, אך כאשר תפסיקי לשדר פחד ולהרגיש מאוימת, תיתכן קצת הטבה ביחס שלו אלייך ובבקשות שלך ממנו. אין לו הרגלים, הוא חי לפי דחפים וסיפוקים, ולפי ניסיוני, העובדה שמשחק כדורגל באופן מקצועי ומשקיע בוודאי המון שעות בשבוע לשם כך, מפריעה והפריעה ללימודים שלו. זו החלטה שקיבלתם ויש לה מחיר כבד לגבי ההשכלה הפורמלית שלו. יש תקווה שהגיוס לצבא יעזור לו להיות בן אדם קפדן, אחראי יותר ודוחה סיפוקים. אולי כאן יהיה שינוי כלשהו. דבר נוסף שאת יכולה לעשות זה לשתף את המאמן שלו כי יש לו כוח סמכותי עליו והבן שלך בוודאי מעריך אותו.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)