גיל ההתבגרות?......

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל ההתבגרות?......
    שרי
    23/02/2011

שלום לכולם,
    אני אמא ל- 3 בנות, ביתי בכורתי היא בת 17, ראשית אני חייבת לציין שהיא מדהימה, כשהיא בבית, לרוב מן הסתם היא לא! אנחנו מדברות צוחקות היא נפתחת אליי לא מעט לאחרונה,וזה מרגיע ומקל, אבל.....בחודש האחרון הגב' החליטה שמאסה בלימודים והיא פשוט לא הולכת יותר לבי"ס. בהתחלה היו מריבות צעקות דרמות, עד שהבנתי שככה זה יוביל אותי להתקף לב ואותה להתרחק ממני, וזה הטריד אותי כי הצלחתי לקרב אותה אליי מאוד לאחרונה, אז סיכמנו שנחפש לה מסגרת רק של בגרויות, אבל שהיא תהיה חייבת למצוא עבודה ולהתחיל לחיות ולהתנהל לבד...
    הפחד הגדול שלי ופה אני משתפת ומקווה שאקבל מכם קצת כח ועצות בעיקר, זה ההסתובבויות בערבים/לילות, פעמיים חסר לי כסף בארנק, סבתא שלה סיפרה לי שחבר לה כסף לפני זמן מה שהיא התארחה אצלהם....
    דיברתי איתה על זה, הסברתי ברוח טובה, שיש דברים שלא עושים, ושאני לא אקבל כל דבר כתירוץ לגיל ההתבגרות, יש דברים שהם לא!!!! היא כמובן הכחישה והייתה שיחה "טובה" כלומר בלי דרמות וצעקות, אבל אני מאז בסטרס, אני לא מאמינה, שגם לשם אנחנו מגיעות וגם עם זה צריך להתמודד, אבל איך? חשבתי שלימודים ויציאות, ובגדים ומחשב יהיו כל מלחמותיי עם נערתי המתבגרת...
    אשמח לשמוע ולהקשיב למי שרק יכול ורוצה לשתף.
    תודה ויום מקסים לנו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות?......

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות?...... - תגובה

שלי ורדי
    23/02/2011

שלום
    יש לי תחושה שאת הולכת על ביצים עם ביתך,את חוששת מריבים ומכך שתתרחק ממך או שלא תאהב אותך מספיק. היא הבכורה ואתן קצת חברות, חשוב לך לשמור על החברות הזו. החסרון שאני רואה כאן זה שאת חוששת להפעיל את סמכותך עליה, (צעקות לא מראות לצערי על סמכות אלא על אי שליטה...), אני חוששת שהיא עושה הרבה דברים מאחורי גבך, בסופו של דבר מחליטה לא ללמוד על דעת עצמה, והדבר החמור הוא שאולי היא "סוחבת" ממך ומסבתא שלה כסף.
    זה במאת חמור ומראה על קושי בקשר ואי אמון ביניכן, לא על קשר פתוח וישיר. יש דברים שלא נאמרים ביניכן, היא מסתירה את החוויות האמיתיות שלה. את לא צריכה לפחד, וכן לעמת אותה עם זה שהיא לוקחת כסף, שהיא מסתירה המון דברים, מה היא עושה בלילה עם מי מסתובבת. היא לא חייבת לשתף בכל , אך חלקים משמעותיים ממה שקורה לה היא שומרת לעצמה.
    היו מועילות לך כמה פגישות הדרכה כדי לקבל כוח ולגשת אליה באופן ישיר, סמכותי ותומך בלי להגיע לקצר גדול איתה. התחושה החזקה שלי שאתם מזייפות קצת את הקשר, הוא לכאורה פתוח וטוב אך בעצם הוא לא כזה, יש הרבה הסתרות, ואפילו ערכים שונים, ויש לה חיים משל עצמה, עליהם היא לא מבקשרת הכוונה ממך וזה חבל.

אני מקווה שתבקשי עזרה מקצועית כדי להבהיר את הבעיתיות
    בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שרי
    23/02/2011

אכן יש דברים מאחור, חשוב לי לציין שאני כן מדברת איתה על דברים הרבה יותר מהותיים, והיא מודעת לכך שאני יודעת שהיא לא משתפת אותי בכל, וזה בסדר.
    היום אחה"צ יש לנו פגישה עם מטפלת נוער, אנחנו כנראה מתחילות טיפול "זוגי" אמא ובת, אני מאוד שמחה על כך שאני מנסה לתקן, ומנסה לעזור לה כמה שרק אני יכולה, ובעצם פנייתי לכל מיני גורמים לקבלת עזרה אני חושבת שאני נכון...
    הלוואי ודברים יישתנו ואני מקווה לטוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו