מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות?חסוי26/02/2011
שלום,
יש לי כמה חברות טובות מאוד,אנחנו מכירות כבר כמה שנים ואנחנו כמו חבורה קטנה כזאת.. הבעיה היא שלפני יותר מחודש 2 חברות שלי שהיו חברות טובות רבו אחת עם השנייה וניתקו קשר זו מזו. הדבר הזה מקשה עלי ועל שאר החברות כי עכשיו ה"חבורה" שלנו התפרקה. אנחנו לא יכולות להסתובב כולם ביחד כי אז יש מתח בין השתיים וזה לא נעים לנו.אחת מהשתיים תמיד אומרת שלא אכפת לה שהשנייה תסתובב איתנו אבל לי נראה שאכפת לה מאוד. הבעיה היא שהשנייה היא ילדה שקטה יותר ופחות דומיננטית מהראשונה ולכן מיד אחרי הריב שלהן היא תפסה מרחק ופחות מסתובבת איתנו (החברות) אבל אנחנו לא רוצות שזה יקרה ונמאס לנו לעמוד באמצע ביניהם ול"היקרע" בין שתיהן.
אני אישית ניסיתי להשלים ביניהן וזה לא הצליח. החברות כבר לא יודעות מה לעשות ולמען האמת גם אני לא. אני מאוד רוצה להשלים ביניהן ולחזור למה שהיה למרות שאני כבר לא בטוחה שזה יקרה... הבעיה היותר גדולה היא שבעוד כמה שבועות אנחנו יוצאים לטיול השנתי ואנחנו כל החברות באותו החדר וגם שתי הבנות שלא מדברות זו עם זו.החברות פוחדות שבלילה יהיה איזה "פיצוץ" בחדר. הילדה השקטה אמרה לי שהיא רוצה לעבור חדר כי אין מצב שהיא תשרוד בחדר עם הילדה שהיא לא מדברת. אני לא הסכמתי לה כי היא חשובה לי בדיוק כמו השנייה ונמאס לי שהיא תופסת מרחוק וחוץ מזה כל החברות הטובות שלה הם בחדר שלנו אז איפה היא תיהיה? מצד שני אני רואה את המצוקה שלה ובאמת שנמאס לי שכל הריב הזה הגיע לכאלה פסים...
אחת החברות אמרה לי שאני צריכה לעזוב את זה כי היא דיברה עם 2 הבנות שרבו (כל אחת בלחוד) והן אמרו שדווקא טוב להם כמו שזה אבל זה נשמע לי מאוד מטומטם ולא אמין שטוב להם ככה.
מה אני אמורה לעשות?
בבקשה תעזזרו ליייייי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
שלי ורדי02/03/2011שלום לך,
מרגישים עד כמה את אוהבת לכידות ושונאת ריבים, ועד כמה את מעורבת בחיי החברות שלך ועד כמה היית רוצה להחזיר את הגלגל אחור. קשה באמת כאשר משהו בחבורה מתפרק. אני גם חושבת שאת צריכה לעזוב את זה מעט, אולי כדאי שהחבורה תתפצל בלילה ותהיו בחדרים נפרדים כדי לא להשאיר אף אחד מהחברות לבד. אם זה לא אפשרי ומוריד משמעותית משמחת הטיול, אז החברה השקטה תלך, כפי שהודיעה, לחדר אחר, טוב לה יותר מאשר להתעמת ולריב עם החברה השנייה. תנסי להיות אתה לפחות במשך היום בטיול. קשה מאד כרגע לאחות את הקרעים, אך מי יודע? הזמן אולי יעשה את שלו. כל אחת מהן תפסיד משהו. אתן החברות תצטרכנה לדלג בין אחת לשנייה כי אני מבינה שאתן אוהבות את שתיהן, אך מעט פחות תשומת לב לריב ולמאמץ לפשר ביניהן, לא יזיק, הן צריכות מכוח הנסיבות להבין שהן מפסידות משהו.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות - המשך..
חסוי03/03/2011קודם כל תודה על תשובתך.
החבורה לא יכולה להתפצל בלילה כי אף אחד מאיתנו לא רוצה להתרחק מהשאר בגלל הריב המטופש של השתיים,וכל אחת מרגישה שאם נפצל את החדר אז אנחנו גורמות שגם לנו יהרס הטיול.ולדעתי הילדה השקטה שרוצה לעזוב לא באמת רוצה לעזוב היא פשוט רוצה לוותר,וזה מה שמעצבן אותי בעיקר. היא מוותרת על הכל. היא מוותרת על להיות איתנו בהפסקות,היא מוותרת על להגיע למסיבות או סתם מפגש שבו גם הילדה השנייה מוזמנת ועכשיו היא מוותרת על להיות איתנו בחדר. זה מעצבן אותי כי זה האופי שלה לוותר. אף פעם הילדה השנייה לא מוותרת ולכן גם יוצא שהילדה השקטה יותר התרחקה מאיתנו. וחוץ מזה כל החברות שלה בחדר אחד לאן היא בדיוק תלך? הרי זה ברור לכולנו שהיא רוצה להיות בחדר איתנו.. כי מתחילת שנה היא התלהבה שבטיול השנתי כולנו ביחד...
אני רואה איך כולנו מתחלקות והריב הזה מתחיל להשפיע עלינו וזה משגע אותי..
הן שתיהן מתנהגות כמו ילדות קטנות וזה יוצא שהן משפיעות על כולנו,כי חלק צריכות ללכת עם זו וחלק עם השנייה ולפעמים בא לנו להיות כולן ביחד אבל זה לא יכול לצאת כי אז ההיא תישאר לבד..
רק לפני כמה ימים הילדה השקטה אמרה לי שכבר לא בא לה לצאת לטיול השנתי וזה שיגע אותי שהיא נותנת לריב כזה מטופש להשפיע לה על ההנאות בחיים כי הרי הטיול הזה הוא פעם בשנה והסיכוי שהיא תגיע אי פעם לאותו מקום קטן מאוד. אבל מצד שני גם הבנתי אותי כי גם לי כבר לא בא לצאת לטיול השנתי כי אני יודעת שלא נוכל להיות כל החברות ביחד.
מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)