מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נערה מתבגרתלימור28/02/2011
יש לי 3 ילדים ובינהם תאומים בן ובת בני 16 וילד בן 7 היפר אקטיבי שדורש המון.
הבת שלי היא ילדה טובה תלמידה טובה עם ציונים מעולים.
יש לה בעיה חברתית שאני לא מבינה אותה אין לה הרבה חברות ואלה שיש לה היא נורא מתביישת בהם היא אומרת שהם חנוניות היא נורא ביקורתית כלפי הסביבה מעבירה ביקורות על כולם חוץ מעל עצמה.
היא נורא אוהבת ליצור מריבות בבית עם האחים שלה וזה מגיע למצב של בכי וצעקות.
כאשר חברות מציעות לה לצאת היא לא מסכימה וטוענת שאין לה מה לעשות בחוץ היא רוצה לבוא איתי לכל מקום אבל לא מוכנה לדבר איתי ולספר לי מה עובר עלייה הצעתי טיפול היא לא מוכנה היא קצת מלאה אני מנסה לעודד לשמור על משקל היא עושה ההפך אני ממש דואגת מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה מתבגרת - תגובה
שלי ורדי02/03/2011שלום לימור
אני מבינה את הסיבה לדאגה, נראה שלא טוב לבת שלך עם הדימוי העצמי והחברתי שלה, היא תלמידה טובה אך לא מוצאת את המקום שלה מבחינה חברתית. בבית היא פורקת את רגשות התסכול שלה וכך גם מדרדרת את הקשרים שלה גם בתוך המשפחה. היא תלותית בך, זקוקה לך, ואת לא צריכה לדחות אותה, אלא בעדינות לעודד אותה להתפשר עם חברות. אין לי הרבה מידע אך נדמה לי שהביקורת האמיתית הינה כלפי עצמה, אך משליכה ומעבירה אותה על הסביבה. אולי היא חושבת שהאחרים גם מבקרים אותה.
יכול להיות שטיפול דיאדי אמא-בת יעזור והיא תסכים להשתתף? אולי המטרה של הטיפול לא צריכה להיות השיפור של ההתנהלות שלה אלא העמקת הקשר ביניכן. כך יהיה לה זמן איכות איתך, זמן שאני מבינה שהבן הצעיר שואב ממך.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)