מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתבגרת בת 9 ??דנה02/03/2011
ביתי בת 9 ו-9 חודשים כיתה ד' (בת בכורה. יש עוד 2 בנות בגיל 7 ו-3) ועוברת כפי הנראה משבר. עד לתקופה האחרונה הייתה באופן כללי ילדה מלאת שמחת חיים, בדרך כלל מאושרת ונהנית מהחיים.
בתקופה האחרונה היא ממש נכנסת לדכאון. מדברת על כך שאין לה חברות. שאף אחד לא רוצה לשחק איתה וכד'. שאין לה חיים, שכל היום היא צריכה ללמוד ושלא כיף לה.
מהיכרותי אותה אני יודעת שהיא מגזימה. כלומר אם היא פנתה לילדה מסוימת ואמרה לה שהיא רוצה לשחק איתה והילדה לא רצתה-בעיני הילדה זה אומר שאף אחד לא אוהב אותה ואף אחד לא רוצה לשחק איתה. היא מעין בונה "סרטים" בראש שלה של דברים שלא ממש קרו כפי שהיא מפרשת אותם וזה מכניס אותה למצב רוח מאוד לא טוב, בכי וכד'. בעבר היא גם הבינה שזה מעניק לה תשומת לב מיוחדת (שיחה איתי על מה שהיא מרגישה) ונראה לי שהיא גם לא מפסיקה במטרה להמשיך את שיחות הנפש שלי איתה.
באופן כללי היא נהייתה ילדה נרגנת. כל דבר מעצבן אותה. היא לא מרוצה משום דבר גם בבית (לא רק בבית הספר). על כל דבר יש לה על מה להעיר. ממש רואה את חצי הכוס הריקה כל הזמן במקום את חצי הכוס המלאה.
מליון שיחות עימה לא עוזרות וגם נסיונות לא לשוחח על זה ולהעביר הלאה לא עוזר.
היא יכולה להיות שמחה לרגע ודקה אח"כ בוכה.
כמו כן לי נראה שיש לה איזשהיא בעיה בתחום הארגון. כל דבר לוקח לה המון המון זמן לעשות. אתה אומר לה לצחצח שיניים. היא תעמוד מול המראה חצי שעה לפני שהיא בכלל תתחיל לצחצח שיניים. כאילו היא מושכת את הדברים דווקא- מה שמאלץ אותי כל הזמן להעיר לה ולאמר לה מה לעשות. כמובן שהיא גם מנסה למשוך את זמן השינה. בקיצור כל היום עצבים. לקחתי בחשבון שאולי זה הדרך שלה למשוך את תשומת הלב מאחיותיה. בעבר כשהרגשתי שחסר לה תשומת לב גם פיניתי לה זמן רק לי ולה (יצאנו לבתי קפה ובילויים שונים) אך גם זה לא עוזר.
לאחרונה היא התחילה גם לדבר על זה שהיא לא יפה. שהבנות בכיתה שלה הן חכמות יותר, יפות יותר, מקובלות יותר. בקיצור היא הכי לא מושכת לעומתן.
סליחה על האורך אך אני מאוד זקוקה לעצה לגביה. איך עליי לנהוג איתה? האם לדעתכם היא זקוקה לשיחות עם איש מקצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגרת בת 9 ?? - תגובה
שלי ורדי02/03/2011שלום דנה,
הבת שלך עדיין לא מתבגרת אך לצערי נושאים של יופיה והשוואה בין הבנות מתרחשים כבר מגיל צעיר בימינו. ללא ספוק יש בעיה עם הסביבה החברתית, כך היא חשה נחותה ולא מוצלחת ובאופן טבעי פונה אלייך ומבקשת עזרה. לא צריך לראותאת זה כנסיון שטחי לתשומת לב בלבד. אך היא גם נהנית מכך . זה לא אומר שאין לה סיבה אמיתית. נראה לי שהיא צריכה איש מקצוע כי אוהבת לשתף ואוהבת קשר.זו פרוגנוזה טובה לשיפור באמצעות טיפול. חוץ מכך, צריך לדבר עם המחנכת אולי לעשות כמה שינויים באמצעות המחנכת במעגל החברתי שלה ובמקום שלה בכתה. חיזוק רגשי מצד המחנכת גם יועיל חלקית אך עדיין אני חושבת שיהיה טוב בשילוב עם איש מקצוע.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת בת 9 ??
דנה02/03/2011תודה רבה לך על תשובתך. אודה לך מאוד אם תוכלי לכוון אותי. אשמח לקחת אותה לטיפול אך לא ברור לי איזה סוג של מטפל עליי לחפש עבורה. האם איש מקצוע המטפל בילדים ספציפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת בת 9 ?? - תגובה
שלי ורדי03/03/2011כן, מטפל בילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)