מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייסורי מצפון של אימאאם20/12/2007
שלום רב,
בתי תלמידת כיתה י"א. חיי החברה שלה פעילים ותוססים, יש לה חברות טובות שאוהבות אותה וגם עם בנים יש לה הצלחה. היא גם תלמידה מצטיינת. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל אני מיוסרת מאוד כלפיה והכל בגלל גשר בשיניים.
בשל טיפול כושל של רופא השיניים שטיפל בה מגיל 11 עד גיל 14 לא שמו לה גשר בשיניים בזמן חטיבת הביניים שזה נחשב לגיל המתאים לגשר בשיניים. אותו רופא עזב את הארץ ואז קיבלנו יעוץ אורטודנטי ושמו לה את הגשר בשיניים בסוף כיתה ט', בזמן שרוב חברותיה היו כבר ללא גשר או לקראת סיום הטיפול. בשל סוג הבעיה שיש לה היא כנראה תצטרך להיות עם הגשר עד סוף כיתה י"ב ואני ממש מיוסרת מזה. כשאני רואה אותה אני רואה קודם כל את הגשר בשיניים ורק אחך כך אותה. ואני מרגישה שזה ממש כישלון שלי איך לא רצתי אתה ליעוץ אוטודונטי כשהייתה בת 13. כל פעם שאני רואה בני 13 עם גשר בשיניים, אני נתקפת בייסורי מצפון. אני חושבת שהבת שלי מודעת לזה כי כמה פעמים שהנושא עלה היא רטנה למה לא עשינו את זה בכיתה ז'.
לא עוזר לי כשאומרים לי שאין לי סיבה להיות מיוסרת ושהילדה פורחת (והיא באמת פורחת) אני ממש לא מצליחה להיגמל מהייסורים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדת כוחות
ענת זפרני20/12/2007כמה איכפתיות וכמה אהבה. נעים לקרא את המכתב שלך.
ולענייננו:
יש תחום שהוא שלך ויש תחום שהוא שלה - קוראים לזה - גבולות!
אין לך יכולת להחזיר את הגלגל לאחור
אין לך
"השגיאה האיומה" שלך - לא גורמת לה סבל - היא גורמת לך!!!!!
עכשיו,
מנסיוני עם בני נוער הרשי לי לייעץ לך שתי עצות מרכזיות:
1. ככל שאת תקבלי אותה ותחמיאי לה ותעודדי אותה - הדימוי העצמי שלה יעלה ותחושת הנחיתות
(שלך!!) לא תהיה רלוונטית.
2. גשר בימינו אצל בני נוער = סמל סטטוס. הם בכלל לא עושים מזה ביג דיל. אני עובדת בתיכון ויש לפחות (לפחות!!!) 20 בני נוער בכל שכבה עם סיפורי שיניים כאלו ואחרים = ואף אחד לא מציק להם.
לכן,
אנא הרגיעי נא
לא קרה כלום!! המשיכי לאהוב אותה כמו שהיא ולדאוג במקומות שצריך
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אם23/12/2007תודה על התגובה המעודדת שלך. רוב הדברים שכתבת לי ידועים לי אבל בכל זאת תמיד נחמד לקבל עידוד. אני רק רוצה להדגיש שלבת שלי אין שום בעיות של דימוי עצמי נמוך, נהפוך הוא, זו ילדה שמחה, חייכנית ונעימה והחיים שלה מאושרים הרבה יותר מהחיים שהיו לי בגיל שלה. אני חושבת שאני צריכה לשמוח בזה כי נראה לי שיש לי חלק לא מבוטל בזה. ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)