מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה להתמודדות עם בתימורית13/03/2011
בתי בת 11 ילדה מאוד אנרגטית ,יוזמת פועלת רבות מבחינה חברתית שופעת בחברות וחברים ומאוד אהובה.אבל ישנה בעיה בכל פעם שמתקבלת החלטה אם זה בכיתה או אם זה במסגרת לא פורמלית והיא לא תואמת את דעתה היא מתפרצת וצועקת ולא מקבלת את דעת הרוב או את דעת המורה/מדריך שלוקחים את ההחלטה לידיהם.היא פשוט שוברת את הכלים ולא מוכנה לשתף פעולה ומתנהגת בצורה מאוד לא נעימה לסביבה .מה עושים כדיי לעזור לה לשנות את התנהגותה ? האם יש אפשרות כזו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה להתמודדות עם בתי - תגובה
שלי ורדי13/03/2011שלום למורית,
נדמה לי שהבת שלך שתלטנית מדי, מחפשת ללא הרף שליטה בנעשה בסביבתה ומתקשה לקבל את עצמה כאשר מישהו אחר מוביל תהליכים. יש תפיסה קיצונית של "או- או" , כלומר או שדעתה תתקבל ואז תרגיש בעלת יכולת, אחרת היא לא שווה. זו תכונה שעלולה להכשיל אותה, אם כי גם מקדמת אותה ונותנת לה דחף להיות פעלתנית. זה עניין של חינוך והסברים, כמו כן כדאי לכם לבדוק האם גם בבית יש לה נטייה כזו בתקשורת עם אחיה ואתכם, הוריה. היא אוהבת חברה, לכן כדי לחיות בשלום בין אנשים כדאי להתפשר ולהבין שאם דעה אחרת מתקבלת, זה לא אומר עליה שדעתה לא טובה אלא שיש צרכים ורצונות שונים אצל בני אדם. היא קצת אגוצנטרית הייתי אומרת ורואה הכל מנקודת ראות צרה. תבדקו עם עצמכם , אולי איפשרתם לה הרבה כוחנות מתוך תפיסה שכך יהיה לה הכי טוב. עכשיוכשמשלמת את המחיר, בכך שהיא סובלת וגם גורמת לקשיים בסביבתה, צריך לרסן אותה מעט, לטובתה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)