מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גבולותאמא21/03/2011
שלום.
פניתי בעבר לפורום, לא קיבלתי עזרה של ממש (אני מבינה שקשה לעזור, כי אין מספיק פרטים).
אנסה שוב.
בתי בת 14. משפחה שלמה. אין סמים ואלכוהול בבית. אח בן 23, סטודנט לתואר 1.
אין צעקות או ריבים בין ההורים (לא משהוא יוצא דופן). משפחה רגילה , 2 הורים עובדים, אין רומנים בצד. משעמם ויבש (צוחקת).
בת התחילה כיתה ז' בכיתת מופת (מצטיינים). בכיתה ח' התגלו סימנים שלא מעוניינת ללמוד קשה, הידרדרה וירדה לכיתה רגילה. יחד עם זה עברה משבר קשה, רבה עם כל החברות וחברים "רוסים" (סליחה, כך הם קוראים לעצמם למרות שכולם ילידי ארץ) ועברה למחנה "מרוקאי". התחילה להבריז מלימודים, התפרסמו שמועות שהיא מסתובבת עם "מבוגרים" (בני 17-18), אפילו היו רמזים על מיניות בסיפור.היא טוענת שלא, אבל אני לא יודעת האם להאמין. אסביר למה מאוחר יותר.
התחילה לעשן (לא מתביישת), לחזור הביתה מאוחר (למרות שאוסרים), מתחצפת בצורה חיצונית (דבר לא רגיל בבית), כל דבר - "על הזין שלי", ניסתה לעזוב את הבית ויומיים השתגענו בחיפושים וטלפונים. הייתה מעורבת בקטטה בשיעור.
פנינו לרווחה, לפסיכולוגית של בית הספר, ביקשנו אבחון רגשי. נאלצנו לבטל אותו פעמים כי הילדה מסרבת לעבורו, אומרת "אני לא עושה, כי אני לא מפגרת".למרות שהסברנו לה שאין שום קשר לחכמה, אלא לרגשות בלבד.
הייתה תקופה קשה מאוד לפני חודש. עברנו אותה עם הרבה בכי, אי הבנה (למה זה קורה לי, מה עשיתי לא נכון), כדורים להרגעה לשנינו, סבלנות ושיחות מול היועצות של בה"ס והרווחה. ישבנו שלאט לאט משתפר המצב. פתאום גילינו שבאופן קבוע היא גונבת כסף משנינו (למרות שיש לה דמי כיס). ואתמול יצאה מהבית בלילה (ישנו ולא שמענו), לקחה לי את כרטיס אשראי ובזבזה 350 שח על קניות לחברה שהיה לה יום הולדת.
מה עושים? אנחנו שוקלים פנימיה לילדים "קשים" (איך לנסח יפה?) אבל עוד לא ביררתי כלום, כי אני לא רוצה להזיק לה.
חייבים לעשות משהו, אין לנו מושג - מה. רק חוסר אונים מול ילדה בת 14, שהפכה לנו את כל החיים. כל יום רק בושות וסימני שאלה - למה זה קורה ומתי יעבור?
בטוח היא נפגעה ממשהו, כי כל המהפך קרה תוך חצי שנה בערך. אבל היא לא מוכנה לדבר. רק רבה עם כולם וממורמרת מבוקר עד לילה (בבית, לפחות)
תעזרו ני!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות - תגובה
שלי ורדי22/03/2011שלום,
כן המצב קשה, ותמוה משהו כי את מתארת שאין דרמות בבית, הכל כרגיל. אולי קרה לה משהו אישי שאתם לא יודעים איזשהו טראומה? אני לא רוצה להעליב אותך אך הרבה דברים גם יכולים להיות קשורים לבית, בכל זאת למה היא לא משתפת אותכם בכלום? גם אם היתה חווה חוייה אישית קשה? לא מרגישה קרובה לדבר ישירות... נקודה למחשבה על דפוסי הפתיחות בבית.
להידרדר מתלמידה בכתת מופת לכזה מצב, בטח יש הסבר מסויים ולא צריך להרפות מלהבין את הסיבה.
מה שמורגש מאד חזק זה שנערה בת 14 מנהלת אותכם ולא אתם אותה. אפילו מסרבת לאבחון ואתם לא מצליחים לשכנע אותה, הרי זה גם אינטרס שלה.. אולי שיחות ולא אבחון, שתתחיל מיד לדבר ולשתף, רוב הפעמים עדיף מאבחון.
אבחון הרווחה מציעה לילדים בסיכון. אני חשבת שצריכה להיות דרך להפעיל עליה לחץ מצד הרווחה לעזות את האבחו. מה עם בית הספר, האם המסגרת מחזיקה אותה עדיין או קרו מספיק דברים כדי שגם בית הספר יאיים עליה עם הפסקת לימודיה? גם בית הספר יכול להיות מקור כוח שכנוע עם לחץ מסויים.
ליתר הבהרה: מה שקורה לה לא נראה כפועל יוצא של חינוך ללא גבולות. אלא יותר משהו משברי מאד. שוב לא צריך לשלול שקשור גם למשפחה..
אך אי היכולת שלכם כהורים לעמוד מולה, ולשמור עליה מהמעשים שלה בולטת לעין מדברייך. אתם צריכים להיות חזקים, מי יחזיק אותה ויביא אותה לדרך המליך אם ההורים שלה מתמוטטים? אין פה זמן לחולשות.. מכאן גם הקושי לעצור את עצמה לדעתי
גם אם היא לא רוצה בינתיים, תתחילו אתם בטיפול -הדרכה להורים או תציעו לה טיפול משפחתי בו כל הילדים ישתתפו. אולי בקהילה, בשירות הפסיכולוגי תוכלו לקבל הדרכה מעין זו. צריכה להיות פה עבודה רבה, ארוכת טווח וקשה.
אל תוותרו ואל תרגישו מסכנים, אול תתנו לה להרגיש שהיא מחלישה אתכם ומשאירה אתכם חסרי אנוים.
בהצלחה רבה, רבה
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות-המשך
אמא23/03/2011שלום.
תודה על התגובה.
תוספת לנאמר (יש הרבה מה להוסיף).
היא מאוד מקנה באח - היה תלמיד מצטיין, כיום סטודנט מצליח מאוד, חיוני, חמוד, הרבה חוש הומור.
היא נראת לי אחת שהחליטה שפינה של ילד טוב עמוסה, אפשר לקחת את ההיפך.
בית ספר לא מחזיק אותה, היא שונאת אותו מלחתחילה, לא מוצאת את עצמה שם.
מכאן ההברזות.
בבית אנחנו מחזיקים אותה, אבל היא לא מוכנה לקבל לא גבולות ולא להתנהג כמונו. פשוט עושה הכול כדי לא להקשיב, לא לשמוע, לא להתייחס.
הרבה פעמים היא מתעמבנת ממשפט שני בשיחה.
זאת אומרת "החמודה" מחזיקה מעמד 5 שניות, ואז באה "הרעה". זה לא משנה מה הנושא - לימודים, יציאות, חברים, עבודות בית פשוטות או סדר בחדר. הכול מעצבן אותה ומוציא ממנה את הרעל שנשפך לכול הכיוונים.
היום היא קמה "הפוכה" והחליטה שלא בא לה לילמוד.
ולמרות שיחות - נשארה בבית.
רווחה בשביתה, לפסיכולוגית היא לא מוכנה ללכת, כל דבר שלא בא לה ב"זווית" (אפילו כשאני לא מרשה לה לצאת מהבית אחרי שעה מסויימת) - אני מתקשרת למשטרה, אני שונאת את הבית הזה.
סרט בהמשכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)

