מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כעסים.חסויה22/03/2011
שלום רב ..
בעבר קיבלתי טיפים מכם ואת חלקם ממשתי מקווה שגם הפעם זה יעזור..
אז כך.. יש לי ילד בן 17.4 י"ב דבר ראשון מבחינתו הלימודים הסתיימו לא רוצה עזרה ממורים פרטיים בחלק מהמבחנים הוא לא מגיע לבי"הסמתחילת השנה בתיק שלו ישנה מחברת אחת בלבד של כל המקצועות-והיא רובה ריקה!!! אני ובעלי עצמאים ואין לי זמן לעזוב את העבודה ולהעיר אותו כאשר הוא מתחיל ב10 (כמובן שאני מצלצלת אך הוא ממשיך לישון ומגיע לביה"ס ב10:30 ברוב ימות השבוע).
דבר שני..ענייני הכסף הוא מעשן כך שאני נותנת כסף לסיגריות כמובן מגבילה אותו וכל שישי דמי כיס תלוי לאן הוא יוצא לרוב זה 100 ש"ח .לאחרונה שבועיים לערך הוא לקח כמעט כל יום כסף בעבור תספורת לפורים ,ארוחה עם חברים לטיול מביה"ס ל3 ימים(שבו קיבל 150 ש"ח) חזר מהטיול יום חמישי בערב התקלח ויצא לשבת עם חברים בקושי ראינו אותו .בשישי בערב רצינו לצאת למסעדה כל המשפחה הורים +2 ילדים התלבשנו התארגנו ..והוא פתאום החליט שהוא רוצה ללכת למסיבה ומוותר על הארוחה איתנו הוא רוצה את הכסף במקום ..אני מאוד כעסתי עליו למה הוא מתרחק ולא מוכן להיות איתנו כעסתי צעקתי בכיתישלארונה הכל במריבות וויכוחים איתו הוא פשוט ממרמר את כל הבית אין לי כוחות אליו הוא כמובן לא נשאר חייב וקילל אותנו צעק עלינו כינה אותי בשמות כמו מכשפה פסיכית זבל וכו'..כמובן שבסוף לא יצאנו לקחתי את זה מאוד קשה הלכתי לישון בעלי הזמין אוכל לו ולילדה(הם לא אשמים!!)מאז אני לא מדברת איתו במוצ"ש הוא ניסה לבקש סליחה אך אני אמרתי לו שעדיף לי לא לדבר איתו כי הוא לא באמת מתחרט ועוד יומים זה יחזור על עצמו פשוט נמאס לי כל העצבים והמתח גרם לי לקריסה וחולשה אני לא מוכנה למות יש לי עוד ילדה לגדל!!!
אך הוא מנצל זאת כי אני הדמות "החזקה "בבית עכשיו הוא עושה מה שבראש שלו יש נתק מוחלט בנינו אני מתפוצצת ולא יודעת איך להמשיך מכאן .הצילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
חסויה22/03/2011נ.ב
כמעט כל ערב הוא יושב עם חברים מחוץ לבית וחוזר מתי שבראש שלו למרות שבעלי מתקשר ומבקש שיגיע בשעה מסויימת זה לא קורה..והוא עוד מעז לענות בחוצפה כשחבריו סביבו..
יש לו עוד שנה עד הגיוס ..האם אנחנו אמורים לסבול עד אז או שזה יעבור ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה..
חסויה24/03/2011בבקשה תענו לי ממש לא נעים כל המצב הזה בבית ...האם אני צריכה לדבר איתו או לתת לו להבין שכך לא מדברים עם ההורים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.. - תגובה
אייל קנדינוף26/03/2011שלום לך
נראה שיש משהו שהבנת, שימי לב מה הייתה התגובה שלו למחרת. הוא ביקש סליחה. הסיבה לכך קשורה להתנהלות שלך מולו. ברגע ששברת את מעגל הדרישות שלו בסירוב מוחלט לתת כסף הוא הפסיק לקחת אתכם כמובן מאליו. יש להתמיד בהתנהלות זאת ביתר תקיפות ונחישות לאורך זמן. תמורת כסף וחופש יהיה עליו להתנהל בצורה שפויה מכבדת וסבלנית כלפי שאר הדיירים בבית, נקודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה28/03/2011אייל תודה על התשובה.
במוצ"ש האחרון לאחר שבוע שלא דיברתי איתו (הכל התנהל דרך בעלי שאמר"עכשיו אני יודע כמה קשה להיות אמא")הוא ניגש אלי שוב וביקש סליחה !!
רציתי לשמוע ממנו אם באמת הוא מתכוון לכך ושיבטיח לכבד את כל בני הבית-הבטחה קיבלתי אני מקווה שבאמת כך יהיה....
כפי שציינתי אנחנו עצמאים והוא היה עובד איתנו כמה שעות ביום אך בזמן המריבה בנינו הוא הפסיק ומצא עבודה מסודרת כדי לממן את עצמו(מאוד שמחתי ואמרתי לו שימשיך כך הוא יעריך הרבה יותר את הכסף ואת עצמו)
דבר אחר מפריע לי מאוד היציאות בערב עד שעות מאוחרות (חצות וגם אחרי..)איך אפשר למנוע את התדירות היום יומית הזאת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
אייל קנדינוף30/03/2011האם אתם מעירים אותו בבוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה30/03/2011ברור!!!
וזה מוציא ממני הרבה אנרגיות ,רוב השבוע הוא מתחיל ב 10 בבוקר ישנם ימים שהוא לא לומד כלל ולכן לא מחשבן ויוצא עד מאוחר למרות הבקשות שלי להגיע בזמן (חצות ..לא מספיק??)
ואם קרה שלא הערתי אותו כי הייתי עסוקה בעבודה ולא שמתי לב שהזמן עבר ..איזה צעקות ואז הוא יוצא בעצבים מהבית לא עונה לי לנייד וחוזר מאוחר מאוד בלילה (כדי להעניש אותי..)לאיזה מצב הגעתי!!!???
לפעמים אני אומרת די הוא גדול שיסתדר לבד אך אם אני לא אהיה שם אני פוחדת שיסחף לדברים רעים ..אני "שומרת" עליו מרחוק אולי זה פרימיטיבי מידי לא יודעת עזרה דחוף...תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אייל קנדינוף04/04/2011שוב שלום
ונראה ברור לגמרי שהבחור לוקח אותך כמובן מאליו. זה הזמן לשחרר ולתת לו לקחת אחריות על חייו. בלי כסף בלי השכמות וכמה שפחות יחס. והיה ומתעורר בו הרצון להבין למה הגישה שלך השתנתה אז תוכלי להסביר לו בצורה נחושה שהמצב לא יחזור לקדמותו מאחר ואת לא מוכנה לסבול יחס כזה מצידו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה07/04/2011שלום..הייתה לי שיחה איתו על כל המצב ..אז כך שאלתי למה הוא מתרחק (מאיתנו ההורים)האם יש סיבה עשינו משהו ולא שמנו לב נשמח לשמוע הכל גם אם זה לא נעים!!! הוא אמר לי שעכשיו הוא כבר גדול(עוד מעט 18)ודי אנחנו צריכים לשחרר אותו לא לשאול שאלות מיותרות כמו איפה אתה ,עם מי אתה יוצא\יושב ,מתי אתה חוזר וכו'
הוא טוען שאני חונקת אותו וכל השיחה מבחינתו הייתה בקול רם עד צעקה כלפיי נשארתי פעורת פה כאילו הוא קיבל שטיפת מוח ובא להוציא עלי הכל.. אני בשוק טוטאלי בהלם מוחלט ופגועה מאוד !!! עד מתי ???
חשוב לי לציין שאחרי שנה שלמה של שיעורים פרטיים הוא הפסיק ללמוד ולא ניגש לכל למבחני הבגרויות וממש חבל לי ..ולמרות זאת עובד כל יום מ11 בבוקר עד 8 בערב אבל מתקשר אלי שנוח לו כדי שאביא לו אוכל..(וכמובן אני מממנת שיעורי נהיגה(בזה אני טובה לו!!!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
אייל קנדינוף15/04/2011שלום שוב
המקרה שאת מתארת הוא קלאסי מבחינת לקיחתך כמובנת מאליה!!!! הגיע הזמן באמת לשחרר אותו לבגרות כמו שהוא דורש וזה אומר: מימון עצמאי של שיעורי הנהיגה והסתדרות לבד בנוגע לאוכל.
תגובות אלו מצידך הן הדבר הכי טוב שאת יכולה להעניק לו כשיעור בכבוד לחיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)