מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהבה נכזבתליזה22/03/2011
שלום, יש לי בת בכורה בת 14, אחות לשני אחים 11 ו- שנתיים. ילדה חרוצה, חכמה, יפה.. היא בכיתה ח', ולאחרונה ראו אותה בחצר ביה"ס בוכה די הרבה, החברות שלה ניגשו ליועצת ואמרו לה לדבר איתה כי היא אמרה לאחת מחברותיה ש"היא יכולה לעשות משהו לעצמה" בגלל שהיא סובלת מאהבה נכזבת... מדובר בנער מכיתה ט' שחיזר אחריה בטירוף, אך לאחר שיחה בין בתי לביני, הבהרתי לה שהיא צעירה מדי לקשר ושהוא "גדול עליה" ושזה מוקדם מדי שיהיה לה חבר. ואז מסתבר שהיא דחתה אותו בגללי. והבחור הלך וחיזר אחרי ילדה אחרת ונהייה חבר שלה.. היועצת התקשרה אלי בנוכחות בתי, ואמרה לי על הסיפור של אהבה נכזבת של בתי, ושהיא יודעת שאני מעורבת ויודעת במה מדובר... והיא מבקשת שנהיה קשובים לילדה ולא נגיד לה "זה יעבור, שטויות וכד'"... העניין הוא ששמעתי אותה מדברת איתו בטלפון אתמול בלילה ושאלתי אותה מה קורה, היא אמרה שהוא נפרד מחברה שלו והם סתם מדברים. בתי סיפרה לי שהיא מאוד אוהבת אותו. אני לא יודעת איך להגיב לעניין, מה לומר לה, כן לעשות, לא לעשות. אני מפחדת עליה, שיעבדו עליה.. בכל זאת היא תמימה וגיל 14 הוא צעיר בשביל לנהל מערכת יחסים. אשמח לקבל את עצתכם המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה נכזבת - תגובה
שלי ורדי26/03/2011שלום ליזה,
זה באמת מסובך, יותר מדאיגה אותי עצמת התגובה שלה לכך שהבחור הציע חברות למישהי אחרת, להגיד שהיא תעשה משהו לעצמה זה קיצוני מידי אפילו לאהבה נכזבת. ליתר דיוק זו לא אהבה נכזבה כי אף אחד לא עזב אותה, זה קשר שהי אמרגישה שהיא מפספסת. נדמה לי שהי אמתחשבת מאד בדעה שלכם כהורים, בדעה שלך, ילדה אחרת הייתה מנסה קשר בלי לשתף אותך או בניגוד לדעתך. הגיל באמת מעט לא בשל לקשר אך זה לא סוף העולם גם, ואם לא תעזרי עליה, אלא תהיי לידה והיא תשתף אותך, אז תוכלי לעזור לה ב מצבים רגישים בעתיד. הבדל של שנה בינה לבין הבחור זה לא הבדל מדאיג במיוחד. אולי גם שבתך תמשיך לשוחח עם היועצת? אולי צריכה אדם נוסף מלבדך, כי אני מרגישה שהיא תלויה בך מאד.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)