ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ
    רותי
    27/03/2011

שלום,
    אני אמא ל3 בנות גדולות, לפני כ9 חודשים קבלתי ילד בן 11 ואנחנו המשפחה האומנת שלו.
    לפני כשבוע נכנסתי בהפתעה לחדר שלו (הדלת סגורה תמיד) ואז הוא נבהל והוריד מיד את מה שהיה על המסך, אני הצלחתי רק לראות שכתוב תמונות ערום. הילד התבלבל ולא ידע איך להסביר לי את מה שראיתי הוא ניסה לתרץ בכל מני תירוצים מאוד לא מתקבלים. אני מוכרחה לציין שהיינו בהלם מוחלט.כי לדעתנו זה גיל מאוד צעיר. בשלב מאוחר יותר נכנסתי שוב למחשב (היסטוריה) וחשכו עיני מהאתרים הפונוגרפים שהוא הוריד. אנחנו כמובן הענשנו אותו וכרגע אין לו מחשב שבעניו זה עונש מאוד קשה. אבל ברור לי שזה לא יכול להמשך לזמן רב, כי בכל זאת הוא משחק המון במחשב, כדורגל וכו'.ועוד מעט חופשת פסח ואני חייבת להעסיק אותו, אני לא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג איתו, אנא האם תוכלו לייעץ לי כיצד לנהוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

שלי ורדי
    27/03/2011

שלום לך,
    באמת מצב מבלבל, זה לא הילד שלך שאת מחנכת מגיל צעיר, אך בינינו עם כל הפיתויים במדיה גם ילדים מבית טוב מחפשים אתרים כאלה. לפעמים הבעיה לא אצלם אלא אצלנו, המבוגרים שמרשים להם גישה פתוחה לאתרים האלה. האם את חושבת שהוא כפייתי בסקרנות שלו בדברים האלה?
    חוץ מלומר לו ולהסביר דרך מידע חינוכי שמה שהוא רואה לא ממש תואם את החיים הנורמאלים של בני אדם רגילים אין הרבה מה לעשות. אפשר לומר לו שיכול לשאול שאלות ואתם תענו לו, אם אתם מספיק פתוחים בנושא. אפשר לקנות לו ספר, יש ספרים לגילו על חינוך מיני שעונים על הרבה שאלות של ילדים בגיל טרום התבגרות. אתם לא יכולים לאסור לו להשתמש במחשב לאורך זמן, אך בשיקולכם אם תאפשרו לו חדר סגור רוב הזמן ותגידו לו שאתם עושים בקרה על המחשב. חשוב לא לתת לו להרגיש הרבה רגשי אשמה, שלא ירגיש רע מאד עם עצמו, חשוב גם בשביל המשך הקשר אתו. חינוך, מידע, הסברים לשאלות שלו, מעט גבולות ופיקוח זו התשובה, אם כי אין פתרון מושלם לבעית הסקרנות או הכפייתיות אם ישנה כזו מצידו.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רותי
    28/03/2011

תודה רבה עזרת לי מאוד, אפעל לפי הצעתך.

המשך יום טוב.
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו