מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי הגעה סדירה לבית ספרדנה03/04/2011
אייל שלום שוב
ביתי עדיין לא מגיעה לבית ספר באופן סדיר.ביום שלא הולכת לבית ספר אין מחשב ואין טלויזיה .בבית שלושה ילדים הבת בגיל 13 בכורה ובנוסף שני אחים בגילאי 10,5.מדי פעם יש מריבות עם האח בן 10.,נותנת לו מכה,אלימות מילולית.
לכל אחד חדר משלו.עם חברות מדברת ונפגשת.דורשת הרבה דרישות אך לא הולכת באופן קבוע לבית ספר .דיברתי איתה מחוץ לבית אמרה שישתנו דברים אך דבר לא משתנה בהתנהגותה.
מהי המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הגעה סדירה לבית ספר - תגובה
אייל קנדינוף04/04/2011שלום שוב
אין ספק שבתך מבררת לעצמה את הגבולות שבהם היא יכולה לנהל את חייה באופן שהכי מתאים לה ביחס לגילה וסדרי העדיפויות של מתבגרת. וזה אומר: אני קודם ומה שמתחשק לי מתי שמתחשק לי. על פניו זו התנהגות טבעית לחלוטין שאנו ההורים צריכים לזהות ולתת את המענה הנכון. מענה זה קשור לעובדה שכפייה ועונשים ישיגו את ההיפך הנדרש. תוקפנות דכדוך והתנגדות חזקה כלפינו. לכן יש לגשת לנושא ממקום של מתן בחירה חופשית על בסיס של הסכמים מחייבים שמקיפים את כל תחומי החיים. את התשלום על אי כיבוד ועמידה בהסכם כל אחד קובע לעצמו. את קובעת מהו התשלום שאת תשלמי אם לא תעמדי בהתחייבויות שלך כלפיה וכלפי המשפחה והיא אותו הדבר, כך שאם היא מכה את אחיה ונקבע בהסכם שצורת התקשורת בבית לא מאפשרת אלימות פיזית או מילולית, היא תצטרך לשלם על כך בוויתור על משהו שחשוב לה לאורך זמן משמעותי. על כך יש לנהל משא ומתן כמו בחיים האמיתיים ומימוש ההסכם יהיה באחריותך לכל הצדדים ויש להיות נחוש על כך.
במקביל, מרגע שאת מזהה שינוי במגמה לחיובי מצידה, יש לחזק ולתמוך וגם לתת לה את ההרגשה שהיא מנצחת. בנוסף רף הציפיות שלך צריך להיות מתון. זה תהליך וזה לוקח זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה שלא רוצה לנהל דיאלוג
דינה09/06/2012אייל שלום
ביתי בת 14.אני מבקשת לשוחח איתה על ענינים שונים והיא אומרת אני עסוקה,לא עכשיו.
נראה לי שהיא מושפעת לרעה מהפייסבוק .האם לחסוך ךה את הפייסבוק?
ביקשתי שתדבר איתי 10 דקות,ביקשתי שהשיחה תתקים היום.תמיד היא עסוקה ואין לה זמן.
אתמול חזרה ממסיבה בשלוש לפנות בוקר(ליל שישי בערב) חברות ליווו אותה הביתה.
מהי המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)