חוסר רצון ללמוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר רצון ללמוד
    ליאת
    04/04/2011

בני בן ה-13, ילד נורמטיבי למדי, במצב חברתי תקין לחלוטין, נמצא בסביבה אוהבת ומפרגנת הן מהמשפחה והן מהחברים, בשנה האחרונה הוא איבד רצון ללמוד, פשוט לא משקיע, לא מתאמץ, לא מכין שיעורים, לא מתכונן לבחינות, במקרה הטוב נוכח בכיתה אך לא משתתף פעיל ובמקרה הלא טוב, מחפש סיבות לצאת "להתאווררות", הציונים שלו נמוכים מאוד ונראה שזה לא ממש מדאיג אותו, ניסינו לדבר לליבו, להסביר לו את ההשלכות, להעניק לו תמריצים, ניסינו גם לכעוס ולהעניש (ללא יציאות, ללא מחשב וכדו'), כשאנו מנהלים איתו שיחות על המצב הוא מבין שישנה בעייה ושעליו להתאמץ יותר, הוא נכון באותו השבוע להשקיע ולהתאמץ, אך שבוע לאחר מכן הכל חוזר חלילה, המורים טוענים שהוא לא מספיק קשוב, מרבה לפטפט והדבר פוגע בהישגים שלו, אציין כי אין איתו בעייה התנהגותית,
    באילו עוד צעדים עלינו ההורים לנקוט על מנת לנער אותו ולחייב אותו לקחת אחריות, אני חוששת שהוא לא יעלה כיתה בשל כך, כאמור אני לא מצליחה להרתיע אותו בכל הדרכים שניסיתי, אגב המורים טוענים שאין לו הפרעת קשב וריכוז ולטענתם איבחון לא יסייע,
    מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון ללמוד

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללמוד - תגובה

אייל קנדינוף
    04/04/2011

היי ליאת
    איך היו הצינים שלו בעבר?
    כמה זמן הוא מבלה מול המחשב או הטלויזיה, אם בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    06/04/2011

הציונים שלו היו בין 70-80 ואולי שלילי אחד, רוב שעות היוום שלו הוא מבלה במגרש הכדורגל ועם חברים, תמיד אני מגבילה אותו בזמנים, בשל המצב שלו הענשנו אותו כך שהוא לא נגע במחשב כמעט חודש ימים, איך אני מעוררת אותו כך שיבין שיש השלכות לויתור העצמי שהוא עושה לעצמו, איך לגרום לו להתאמץ?, נראה כי כלום לא מפריע לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אייל קנדינוף
    09/04/2011

הי ליאת
    נראה לי שבמקרה שלך שילוב של הסכמים וניתור צמוד של הישגיו יכול לתת את הפתרון הנדרש.
    אין ספק שמבחינתו הרבה יותר מעניין מגרש הכדור רגל וחברים. טווח הראיה שלו מצומצם ביחס לגילו וזה טבעי. אין לצפות ממנו להבין את ההשלכות שנובעות מכך. גם אני בילדותי העדפתי את הצופים ומגרש המשחקים על פני הלימודים ורק אחרי הצבא השלמתי בגרות. מה שלא מנע ממני להשלים תואר אקדמי מבחירה עצמאית.
    לכן חשוב מצד אחד להגיע איתו להסכם מחייב על מינימום הצלחות בבית הספר כמו הציונים שכתבת ומצד שני לקבוע בעצמו את התשלום הנדרש במידה והוא לא עומד בהסכם.
    בהצלחה
    ובלי עונשים!!!! רק הסכמים מחייבים את 2 הצדדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו