מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 16יעל17/04/2011
שלום, בני בן ה- 16 החל למרוד ובגדול. הוא החליט שאין אלוהים ולכן הוא לא יושב איתנו בקידוש, אוכל בבית בשר עם חלב ולא מתחשב באמונתנו וברגשותנו בכלל. הוא החליט שלא יתגייס לצבא ויוריד פרופיל על סעיף נפשי כי הוא לא הולך לבזבז 3 שנים. שלשום לאחר שלא היה מוכן לעזור בעבודות לקראת חג הפסח ולנקות את חדרו, קיבל עונש ניתוק מחשב יומיים. אתמול בערב יצא וחזר היום ב- 07:00 בבוקר. ייתכן שאפילו שתה קצת. כשחזר בבוקר ביקשנו ממנו להוריד את הכלב לפני שהוא הולך לישון, כי זו המטלה היחידה שהוא מבצע עדיין בבית, והוא אמר שלא נגיד לו מה לעשות. לאחר חילופי דברים קשים עם בעלי הוא יצא מהבית, בעלי רדף אחריו ברחוב במשך שעתיים, לבסוף הוא חזר לבד הביתה. עכשיו מה לעשות? להמשיך לו את העונש עם המחשב? לוותר לו? איפה טעינו? אנחנו לא חינכנו אותו לדעות כאלו, לכפירה בדת להשתמטות מהצבא...אנחנו אולי יותר מדי טובים אליו וזה מה שאנחנו מקבלים בחזרה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 16 - תגובה
שלי ורדי18/04/2011שלום לך יעל,
אני לא חושבת שבהכרח טעיתם בנקודה מסוימת בחינוך שלו, וההשערה שאולי הייתם טובים מדי גם לא נראית לי אלא אם את מתכוונת שלא נתתם גבולות בכל הילדות והבן שלכם שומע "לא בפעם הראשונה. אך לא נראה לי שזה המצב כי הבן שלכם היה כן רגיל לעזור ולעשות דברים מסויימים בבית והפסיק לעשות אותם.. הוא בשלב בחיים שעושה המון ביקורת. קשה לדעת את הסיבה למה שמכעיס אותו, אני דוקא הולכת לכיוון של מיד הפעלת מסגרת וקודים חברתיים ותחושה שלא יכול לפקפק בכלום בצורת החיים שלו, הוא חש אולי שצריך לבדקו צורת חיים אחרות, אולי במידה מסוימת אתם צריכים לאפשר לו מרחב זה, עם צער כמובן, הוא צריך לדעת שאתם מצטערים כל כך אך עד גבול מסוים של התנסות אתם כן נותנים לו את ברכתכם. כי כך אולי ירגיש שאתם לא כופים עליו וגיע למסקנות בעצמו ובדרך כלל הם חוזרים לדפוסי חיים שגדלו על פי דרכם.
ייתכנו עוד סיבות, אולי תזמינו אותו לשיחה, שני ההורים ללא הילדים הנוספים ותשאלו אותו בלי להתגונן ולהטיל ביקורת מה מפריע לו , תאפשרו לו כך להגיד את האמת כי כרגע פחות מדבר, אלא מתנהל...תנסו לא לאיים מהר מאד עם סנקציות , רק להקשיב לו בגובה העניים, ולהגיד לו שלא תקבלו שום החלטה בשיחה זו , היא רק שיחה למטרת הבנה.. אם הקשיים יתמשכו ייתכן וכמה פגישות של טיפול משפחתי היה מועיל לכם.
בהצלחה, וחג שמח!!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)