2 בעיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 בעיות
    שירה
    17/04/2011

שלום רב ,
    בני בן 13 , אני גרושה מאז נולד וגדל אצלי ללא הסדרי ראייה מסודרים, אביו בא פעם בחודש. יש לי 2 בעיות קשות עם הבן שהוא כבר נער,
    האחת: משקל עודף ואינו מוכן לעשות דיאטה כבר ניסיתי הכל וזה לא בא ממנו. רשום לחדר כושר וכו' ולשווא לא הולך אפילו. טוען שטוב לו ככה, אני לא מאמינה אבל לא רואה נסיון לשנות. כמו כן בזמן האחרון מבקש דרישות איומות מעבר לפלייסטיישן וWII שיש לו ולפטופ ונייח ויש לו חדר לבד, עכשיו דורש אייפון 5 ולא מעניין אותו מכלום. איך עוצרים לו את הדרישות? כל יומיים רוצה נעלי מותג חדשים, קשה לי על חוסר הרסן המופרע שלו וחיקוייו אחר בני נוער אחרים.
    בעיה נוספת היא שהוא הבטיח לי שערב חג הוא איתי אצל הוריי עם אחיו ולפתע חזר בו וסירב לבוא למחר, מה גם שהובטח לו אפיקומן כמו כל שנה וכבר קניתי לו את המתנה נגן אם פי 5 ושוב....אין לי מה לעשות עם זה.
    נוצר מצב שאחרי שהוא משיג את שלו ומסמן לעצמו וי הוא לא צריך אותי אני כמו ארנק מהלך על 2 , זה פוגע ומעליב אותי, אני לא מבקשת תודות על שגידלתי אותו לבדי אבל איך דורשים כבוד מנער שהוא לא נותן כבוד? אני כן נותנת לו כבוד ומתנהגת אליו בכפפות של משי. מיואשת ממנו מאוד.
    אנא הדרכתכם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 בעיות

הוספת תגובה

• 2 בעיות - תגובה

שלי ורדי
    18/04/2011

שלום לך, שירה
    אני מבינה לליבך,
    כמה קשה לגדל לבד ילד (שני ילדים אני מבינה) ולתת לו הכל, והוא לא מרוצה משום דבר. כי הוא לא מרוצה מעצמו, מערכו האישי, מדימויו החברתי (העובדה שאביו לא מעורב מאד בחיים שלונותנת לו תחושה שאולי הוא מוזנח על ידו ?). כך כדי להאדיר את הערך החברתי שלו, או להגיע לסיפוק רגעי ולשכך תסכולים בתחומים אחרים, הוא מבקש ממך את כל העולם. ממי הוא יבקש? מהאדם שהכי קרוב אליו. אלי מי גם יבטא את התסכולים ? אלייך
    כל זה טוב ונורמטיבי לכל ילד, אך האיומים שלו לא מוצאים חן בעיניי, יש משהו כוחני בהתנהגות שלו ואת זה את צריכה לעצור לפני שיהיה מאוחר, ועדיין לא מאד מאוחר, אך עד בגבול האדום.. כי הוא בן 13 כבר.....
    את אולי פועלת מתחושת אשמה כלשהן, אני לא יודעת, כי את מגדלת אותם לבד בלי אבא מעורב ואת אולי מרגישה שחסר להם דמות אבהית ושהם שונים מילדים אחרים? כל אלה השערות, אולי את מאד רוצה שהבן יאהוב אותך כל הזמן או את תופסת את ההורות ככזו שצריך תמיד לגרום לסיפוק ולתחושת טובות אצל הילד.
    אז, אם זה כך, את את טועה. קשה בדרך זו ללמד אותו מהי מציאות נכונה, שבה לא ישיג תמיד את מה שהוא רוצה, וכן יהיה מתוסכל ואיך יתאמן ויתרגל ללשרוד ולשאת תסכול, אם את לא תעזרי לו לחוות חוויות תסכול קטנות מדי פעם?

את חייבת לקחת את המושכות בידייך , בסוף הוא יעריך את זה, את זה שאת לא נותנת לו כל דבר, רק שזו מאבק בהתחלה עד שיוכרע המנצח, את חייבת להיות את המנצחת בקרב על הסמכות, קבלת ההחלטות בבית ותראי עד כמה הוא ירגע, כי בתוך תוכו, בתת מודע שלו מחפש מישהו שיעצור אותו..
    בהצלחה,
    חג שמח
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה נכון שלי

שירה
    19/04/2011

ראשית אלפי תודות לך על ההיענות. אני רוצה לומר שכל מה שאמרת אכן נכון. הבעייתיות הכי גדולה שיש לי היא שאני לוקחת הכל עלי כאשמה בגלל שהילדים גדלים לבד ללא אבא, זה מתסכל אותי ואני רוצה לא להחסיר מהם דבר שלא ירגישו חסרים.
    כל שבת בבוקר למשל שאין לבכור לאן ללכת בגלל שאינני מחזיקה רכב, אני שומעת את קיטוריו על כך שכל חבריו גדלים עם הורים נורמליים שמוציאים אותם בחוץ ורק אני זו שמשאירה את ילדיי סגורים בלי לראות עולם. אני מבינה את הקושי שהבכור חווה וקשה לי עם זה, דרך אגב אני נמצאת בקבוצת תמיכה של חד הוריות....לרובן רכב , וזה מאוד קשה לי שאני ככה מוגבלת. הייתי רוצה לשנות אבל קשה יהיה לי להחזיק רכב.
    כמה שאבזבז על הגדול ללא גבול אך אין הערכה ואין תודות, רק ביקוש לעוד ועוד, אתייחס בכובד ראש למה שהסברת לי, כי זו באמת דרך ללא מוצא איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו