תופעה ילד בן 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה ילד בן 13
    שירה
    22/04/2011

מה עושים במצב בו הילד כל היום בכל שתי דקות מתלונן "משעמם לי "!!!!!!!!!
    זה כל היום כל השבוע כל השנה. עכשיו בחגים מורגש פי עשר.
    הוא לא בחוגים כי הוא לא רוצה וחברים לא ממש באים אליו כי כולם עם המשפחות שלהם, אני חד הורית אז אין לי ממש אפשרות להוציא אותו . מה אומרים לבכור בגיל הזה שכל כמה דקות אומר ברטינה חסרת מעצורים שמשעמם לו שהחיים משעממים ושבא לו למות.

זה לא חדש לי ממנו אבל בזמן האחרון זה נהיה בלתי נסבל.

אנא הדרכתכם.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה ילד בן 13

הוספת תגובה

• כמה כיוונים לתחושת השעמום של בנך

רונית דגמי
    22/04/2011

ראשית, ייתכן ולבנך באמת משעמם והשעמום מייצג קושי שלו להיות עם עצמו. נראה כי כך הוא משאיר אותך קרובה אליו וזה לא מאפשר לו ליזום ומצד שני, לא מאפשר לו לגדול.
    מעבר לעניין של המניפולציה שהוע עשוי להפעיל כלפיך, ייתכן והדבר מייצג איזושהיא התחלה של תחושת דכדוך ואפילו משהו קצת דכאוני, פאסיבי וחסר חיים. את מציינת שזה מוכר לך וייתכן שכשהוא היה ילד, הוא לא ידע כ"כ לשחק עם עצמו - יכולת חשובה בהתפתחות של כל ילד.
    זה לא מאוחר מדי.
    אולי באמת כדאי להזמין חברים עם נערים בגילו, עם תחומי עניין משותפים כדי שיהיה לו מודל של אירוח ושל מעגלים חברתיים.
    ייתכן והוא זקוק לזמן כיפי איתך ולא צריך הרבה כסף כדי להינות: אפשר לטייל ליד הים, לעשות שפורט ביחד (הליכה, ריצה, כדורסל), ועוד.
    ייתכן וכדאי לרשום אותו לקבוצה לפיתוח כישורים חברתיים בקרב מתבגרים.
    רונית דגמי, פסיכולוגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה ילד בן 13 - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום שירה,
    די מובן שמשעמם לו אם אין לו חברים ואין לו מקום לצאת וגם את לא יוצאת איתו במיוחד בחגים. משעמים עבור ילדים לפעמים זה אומר שהם עצובים... הוא גם אומר לך זאת כי אין מישהו אחר שיוכל לשתף אותו. צריך למצוא לו פעילות, אולי חונך ? אפשר דרך בית הספר או הרווחה להתעניין. אבל כנראה יצטרך עזרה רגשית כלשהי כדי לדעת לכוון את עצמו, או להעסיק עצמו לבד או ליזום על מנת להשתתף בפעילויות חברתיות. האם אפשר לדבר גם עם המחנכת והיועצת שו שיעזרו לו להשתלב עם ילדים, שיתנו לו תפקידים בבית הספר?

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו