בת שלא ויתרה על זוגיות עם אביה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שלא ויתרה על זוגיות עם אביה
    אביבה
    22/04/2011

יש לי קרובת משפחה שמנסה עכשיו לבנות פרק ב' אם מישהו שיש לו בת כמעט בת 18 שמצהירה ואומרת לאביה שנמצא בהליכי גירושין שהיא רוצה להיות בת זוגו ושאין לו צורך לבנות קשר זוגי חדש. לדבריו היא אפילו מתחככת בו לפעמים כאילו בלי לשים לב.
    מה עושים במקרה כזה וכמה זה בעייתי בגילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נערה שלא ויתרה על זוגיות עם אביה

רונית דגמי
    22/04/2011

המקרה שאת מתארת מייצג תגובה פחות קלה לרצונו של האב למסד זוגיות של פרק ב'. אמנם בגיל ההתבגרות (18 עדיין נחשב כגיל ההתבגרות), המתבגר חווה קונפליקט נאמנויות בו הנער/ה חווים צורך לצדד בצד אחד. מהתיאור שלך חסר הרבה מידע: לא ברור מה הקשר של אותה הנערה עם אימה, איך היא חוותה את הגירושין ולא ברור כיצד הנערה מתמודדת עם משברים באופן כללי. ייתכן ואותה הנערה חווה צורך להגן על המקום של אימה שנלקח ממנה וייתכן כי בדימיון שלה היא מרגישה כי ההתנגדות שלה תעצור את תהליך ההתפרקות ו"ההתרחקות" של האב מהפנטזיה על משפחה.

בכל מקרה, התגובה היא תגובה התואמת יותר לגיל צעיר יותר. מומלץ מאד להגיע לטיפול פסיכולוגי, בו הנערה תוכל לעבד את משבר הגירושין וההפרדות מהוריה. חשוב אד שהוריה יהיו חלק מהתהליך, כדי לאפשר נפרדות בריאה וצמיחה מהמשבר הזה.

רונית דגמי, פסיכולוגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלא ויתרה על זוגיות עם אביה - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום אביבה
    זה מצב בעייתי ולא בריא ביותר, הקשר בין הבת לאביה. אני מציעה שקרובת משפחתך תחשוב פעמיים ליאן היא נכנסת, אולי זו "מיטה חולה"? יש כאן רכושנות גדולה והבת בטח תערים קשיים לקשר. מה שחשוב שהחברה שלך תבדוק את עמדות בן זוגה ועד כמה יכול לשלוט במצב או שהוא נשלט ע"י הבת.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו