help"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• help"
    מיכל
    24/04/2011

בני בן 17.9 שנה ועד היום כשהוא נכנס לשירותים לא שם לב באיזה מצב הוא משאיר אותם
    . יכול לא להוריד מים , יכול להשאיר את האסלה מרוחה (סליחה על הבוטות), להשאיר נייר טואלט זרוק על האסלה (מלוכלך כמובן). אני נואשת , מתביישת ולא יודעת מה לעשות. כמה אפשר להעיר לו הוא טוען שכל הזמן אני מעירה לו. (כרגע נמצא בכיתה יא) . הוא סובל מלקויות למידה והפרעת קשב וריכוז נמצא בכיתת "אומץ" . לא תמיד מבין את כללי החיים בחברה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    help"

הוספת תגובה

• חוסר התחשבות

שי מזור
    25/04/2011

שלום לך.
    ראשית, אני לא הייתי קושר את בעיות הקשב והריכוז שלו לבעיה. יתכן שהוא לא תמיד מבין את הכללים בחברה אך בבית, ביניכם, מתחילה הלמידה הזו וכאן המערכת היא שונה ולא צריך לוותר עליה בשל הקושי שלו אלא להתכונן להתקדמות יותר איטית. חוסר התחשבות הוא ממאפייני גיל ההתבגרות וזה באמת מקומם וקשה ומרגיז. אם להעיר לא עוזר כי הוא אומר שאת כל הזמן מעירה לו וממשיך ולכן זה חשוב אך לא מספק.
    תתפסי אותו ברגע שטוב לכם יחד (ולא כשאת כועסת מיד אחרי שגילית את הלכלוך שהשאיר) לשיחה. הסבירי לו כי את לא יודעת מה לעשות כי הוא משאיר מלוכלך וכי ההערות שלך לא עוזרות ורק מפריעות לו. תשאלי אותו מה הוא חושב שיכול לעזור. מה הוא מציע, מה יעזור לו. מאוד יכול להיות שתופתעי מכך שהבעיה כלל אינה בשרותים. עם קצת מזל תשמעי שם, אולי, שאת לא מתייחסת אליו מספיק, שאת נותנת תשומת לב רק לאחיו ועוד ועוד. לגבי השירותים, נסי למצוא את היום היחיד שבו הוא השאיר נקי ו"תחגגי" על כך. תעברי מטענות וכעסים, בירורים והערות, לעידוד. תגידי לו כמה נעים היה לך להכנס לשרותים הפעם כשהיה נקי, כמה אפשר לסמוך עליו, כמה הוא כבר בוגר וכו'.
    והכי חשוב - אין לכם עוד הרבה זמן להיות ביחד בבית - נצלי את זה בכיף ותהני ממה שיש ואני בטוח שיש הרבה !
    שי מזור
    מאמן אישי ומנחה קבוצות הורים מוסמך, מכון אדלר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help

מיכל
    29/04/2011

תודה על .תשובותיכם אנסה להתמקד בנושא הנקיון .
    לתחושותיי, אין לו מושג בחוקי החברה. וכשאני מנסה להסביר לו שבחברה יש כללים , הוא מתפרץ ואומר לי שנמאס לו ועוד דברים שטותיים שלא מתאימים במיוחד לילד בן כמעט 18.
    בחג היינו אצל אחותי והשירותים נשארו במצב נורמלי.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help" - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום מיכל,
    המצב חמור אם אין לן הרגלים בסיסיים כאלה. אין לי מושג איך הגיע למצב כזה ואיך את כל השני םסובלת את זה ולא מתקוממת נגד המצב האם בתחומים בסיסיים אחרים גם הבן אינו עצמאי או רק בתחום הזה?
    בעיות קשב וריכוז וגם לקויות למידה לא מסבירות התנהגות כזאת. צריך להתעקש שהוא ינקה אחריו לפחות במקרים שאת ובעלך נמצאים בבית וגם שאת מגיעה לבית והוא נמצא צריך מיד לדרוש ממנו את זה. תפקחו עליו בעיקר בסופי שבוע כי אז אתם בבית ויותר פנויים ויש לכם יותר כוח במאבק הזה כדי להקנות לו את ההרגלים. מעניין איך הוא מתנהג בבתים של חברים..האם את יודעת?
    זה עניין של החלטה ועקשות מצידך, תתמקדי לתקופה מסוימת רק בזה, לא בלימודים שלו ולא תדרשי דברים אחרים ממנו, רק תהיי כמו פקח בתחום הניקיון. תזכרי שאת חייבת להצליח, לא לרחם ולא לסלוח, אין פה שום מקום לרחמים מכיוון שהוא לקוי למידה. המצב של הבן גרוע אם הוא מרשה לעצמו להתנהג כך. את צריכה עזרה מהבעל ומהילדים הנוספים אם יש לך ילדים קרובים לגילו או גדולים ממנו, ומעוד בני משפחה, שכולם תגידו לו ותבשו שינוי בהרגלים שלו והתחשבות בכם. אל תאפשרו לו מקום לברוח מהמחוייבות הבסיסית הזו לעצמו לבני הבית האחרים.

בהצלחה רבה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help" - תגובה

אייל קנדינוף
    05/05/2011

היי מיכל
    בפעם הבאה שזה קורה קחי את בגדיו המלוכלכים מסל הכביסה ושימי אותם במיטה שלו, כשישאל למה, הסבירי לו שנאה דורש נאה מקיים. אם הוא לא מוכן להתחשב בשאר דיירי הבית, אז גם את לא מוכנה להתחשב בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו