משפחה לא תקינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משפחה לא תקינה
    תומר
    25/04/2011

שלום, אני בן 16 עוד מעט ואני מרגיש שהמשפחה שלי מאוד לא נורמלית ולא סטנדרטית. אני מרגיש מאוד מקופח מההורים שלי.
    בכלל ובמיוחד בזמן האחרון ההורים שלי מקפחים אותי מאוד לטובת אחותי הקטנה בת 9וחצי. הם תמיד בעדה בריבים שלנו, הם נותנים לה מה שהיא רוצה והיא תמיד מקבלת יותר ממני, תמיד מוכנים להשקיע בה יותר זמן ממני. כמו כן אני שם לב ליחס עוין מצד אמא שלי כלפי סבא וסבתא שלי שגרים איתנו בבית.
    דוגמאות:
    -כל ארוחת ערב אחותי מקבלת יוגורט איזה שהיא רוצה, ואני גם מבקש לפעמים וכדי להשיג אותו אני צריך להתחנן ולמלא רשימת תנאים: לסדר את החדר, לקבל ציון מעולה, לעשות שיעורי בית בזמן שנוח להורים כו' וגם אם אני ממלא את התנאים לא תמיד מקבל.
    אמא שלי אומרת לי שיש לך סבא וסבתא, לך אליהם והם יקנו לך מה שאתה רוצה.
    -בתחפושת פורים של אחותי מוכנים להשקיע יותר מ-100 שקל, ולי הם אומרים שהם מגבילים אותי עד 30 ש"ח והשאר מהכסף שלי, והבעיה שאין לי כסף כמעט כי אני לא מקבל דמי כיס ומעולם לא קיבלתי. כל החברים שלי מקבלים דמי כיס ואני לא. פעם אחת חברים שלי תכננו לצאת בערב ושמעתי אותם מדברים והם אמרו ביניהם שהם לא מזמינים אותי בגלל שאין לי כסף.
    -אחותי מתנהגת בצורה פראית שאין לתאר, זורקת פח זבל על הדלת ומפזרת לכלוך ואמא שלי אומרת לה "די חמודה תתנהגי יפה, בואי נרגע ונעביר את היום בשלווה". אבל כשאני מפנה את הזבל בבית באחור של 5 דקות (יש שעה קבועה של פינוי זבל בבית-8:30 בערב) אני חייב לשים קנס של 2 שקל. כלומר אותי מענישים על קטנות, ואת אחותי עד עכשיו בחיים לא הענישו וגם אם כן וויתרו לה על העונש אחרי כמה שעות.
    -כל שבת ההורים שלי עושים טיול ואף פעם לא לוקחים אותי ואת אחותי תמיד לוקחים, בטענה שאני רק הורס את האווירה.
    -בארוחת יום שישי שכולם ביחד אחותי מתגרה בי ומנסה להצחיק אותי וזה מצליח לה וישר שולחים אלי מבטים של איום ואומרים לי שאם אני ימשיך בהתנהגות הזו אני יעזוב את השולחן.
    -כשאין אוכל בבית והמקרר ריק, אני שואל את אמא שלי מתי היא נוסעת לסופר והיא עונה לי שיש לנו סבא וסבתא במשפחה והתפקיד שלהם בבית הוא לקנות אוכל אבל מה לעשות שהם לא ממלאים אותו כראוי. סבא וסבתא שלי עושים בבית מעל ומעבר: שומרים יום יום על אחותי (מוזר שבגיל כזה צריך שמישהו ישגיח אבל זה המצב), מבשלים אוכל (רק הם מבשלים, אמא שלי כמעט אף פעם לא מכינה אוכל), מביאים את האוטו למוסך, וסבא שלי מתקן כל תקלה בבית. חשוב לציין שסבא וסבתא שלי בני 73 והם עובדים מאוד קשה ולמרות זאת אמא שלי לא מעריכה אותם. אמא שלי גם גורמת הרבה פעמים לסבתא שלי לבכות שעות ארוכות ולא לצאת מהחדר שלה.

בקיצור לא צריך להוסיף הרבה כי ברור שמשהו לא תקין במשפחה הזאת, ואני לא יודע איך לפתור את זה. שיחות לא עוזרות, גם צעקות לא עוזרות. אני ממש סובל ואשמח אם תציעו לי פתרון איך לפעול, אבל שלא יגרום שאיזשהו נזק.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משפחה לא תקינה

הוספת תגובה

• משפחה לא תקינה - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום לירון,
    אני לא יודעת מה לומר, באמת קורים דברים מוזרים במשפחה שלך, נראה שאמה שלך רואה אותך בתור מבוגר יותר מאשר ילד, ומצפה ממך לדברים מעבר לגילך. אני לא ידועת למה היא אומרת שאתה הורס את האווירה בטיולים בשבת.. יש עוד דברים שלא יודעת כנראה. מה עם אבא? לא גר איתכם? כי לא הזכרת אותו כלל.. אין ספק גםשאתה נמצא בין אמא לסבא וסבתא והיא שולחת אותך לבקש מהם כסף למרות שבתור בן של אמא שלך אתה צריך לפנותאת בקשותייך אליה ובזה את צודק.
    אתם צריכים טיפול משפחתי, אין לי ספק בכך, תתעקש שתיגשו לאיש מקצוע אולי מתוך הקהילה, כמו עובד סוציאלי. או שתשלים עם המצב ותתחיל להיות יותר עצמאי במובן שתלך לעבוד ביחד עם הלימודים ותתן לעצמך מה שאתה רוצה במקום לצפות מן האם. הבעיה כאן שאני קולטת שש לך צרכים של בן שזקוק לאמו, לעזרה ולפינוק שלה. זה עדיין לגיטימי. גם חשוב להבין שאחותך היא לא הבעיה כאן אלה החינוך של ההורים אליה ואליך והפערים ביחס אל כל אחד מכם שמפריעים ומכאיבים לך מאד. אולי תנסה להתקרב איכשהו לאחותך ולא לראות אותה כמכשול כי הי אינה אחראית למקום שאמך שמה אותה בתוך המשפחה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו