מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה אני זקוקה לעצהחסוייה26/04/2011
קשה לי לספר על מה שקרה לפני שנה אבל קרה שהותקפתי מאז החיים שלי לא אותו דבר, פלשבאקים, סיוטים ובלי חיים. אני בת 14 עכשיו וכבר לא מעניין אותי כלום, לא מהלימודים, לא מהחברים לא מאף אחד. לא סיפרתי לאף אחד על מה שקרה וחברה שלי סידרה לי את ידיד שלהף אני מרגישה כ'כ רע איתו, כל נשיקה איתו כל מגע שלו כל רגע שהוא שלנו ושהוא בקירבתי עושה בי גועל ורע על הנשמה. אני לא מסוגלת להיפרד ממנו בגלל שלפני שנתיים הוא איבד את סבא רבא שלו וחודשיים אחרי זה את אבא שלו ואז אחיו נכנס לכלא ועכשיו לפני שבוע הוא איבד עוד סבא. אני ככ מרחמת עליו שאני לא מסוגלת, הוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי שהוא לא יכול בלעדיי. עכשיו אמא שלי הבינה שיש לי חבר והיא התחילה לעשות לי את "השיחה" והיא התחילה לעשות לי ריגשי כי לא סיפרתי לה ואני יכולה להבין שאני פוגעת בה אבל אף פעם לא הייתי גלוייה איתה ופתוחה איתה כך שעכשיו אני לא מסוגלת אפילו להסתכל עלייה כי היא כל הזמן צועקת עלי גם אם זה על משהו הכי קטן ואני יכולה להבין שגם עלייה עוברת תקופה לא קלה כי היא בהליכי גירושין לא ככ נעימים אבל אני לא יכולה לשאת את הכל על הכתפיים שלי.
אני מצטערת על אורך ההודעה אבל השאלה שלי מה לעשות עם אמא שלי. איך להתמודד איתה וגם איך להתמודד עם החבר שלי ? אני לא מסוגלת להיות איתו אבל אני לא מסוגלת גם לפגוע בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אני זקוקה לעצה - תגובה
שלי ורדי29/04/2011שלום לך,
דברייך קשים וחייך בתקופה זו לא פשוטים, וגם המשפחה ואמך שהייתה אמורה לתמוך בך אינה יודעת. אני חושבת שאת נשארת עם החבר שלך לא רק מתוך רחמים, יש בכך גם בחירה סמויה מצידך כי כך את נמצאת עם מישהו שאת תופסת כיותר מסכן ממך וזו את שצריכה להיות לו למשענת. איכשהו זה לוקח קצת מהכאב והמסכנות שלך....
את חייבת לשתף מישהו במה שקרה לך במוקדם או במאוחר, את לא אשמה על זה, את לא פגעת באף אחד. היום יש מודעות ולא מטילים אחריות על הקורבן..אולי תשתפי את המחנכת או היועצת או תבקשי להיות בטיפול פסיכולוגי,אפילו תבקשי לפגוש את הפסיכולוגית של בית הספר. גם בלי התקיפי יש בעיות במשפחה ועם אמא תוכלי תמיד למצוא סיבה ראשונית אחרת לפניה לטיפול. אולי אם תרגיש אמון באיש מקצוע, תספרי לו בהמשך.תראי עד כמה עול כבד יירד ממך אך אז תתחיל ההתמודדות האמיתית עם מה שקרה. זה גם לא קל אך בסוף התהליך הקשה ,זה משתלם.
המצב שאת נמצאת בו עכשיו הוא הכי גרוע כי את תקועה בסוד שלך, בקושי להתקרב באמת לאנשים כי תמיד יהיה לך מה להסתיר, רגשות, מחשבות, פלאשבקים ומצבי רוח וגם מבחינה פיזית יהיה לך קשה תמיד אם לא תטפלי בעניין התקיפה. אין כמעט אדם, בן או בת שיכולים לצאת טוב מהסיפור של תקיפה בלי עזרה...את בעצם במצב של טראומה, הפלאשבקים מעידים על כך.
יש גם פניות טלפוניות אנונימיות תחילה כמו לע"רן, אגודת אל"י וכו'.
מקווה שתמצאי את הכוח להתחיל את תהליך השיקום
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)