יצא משליטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יצא משליטה
    חסויה
    29/04/2011

שלום רב
    בני בן 17.6 בשנה האחרונה אנו "אוכלים"מרורים ממנו א.מבחינה לימודים הפסיק ללמוד ולהשקיע לא ניגש למבחנים כלל כמעט ולא נמצא בבית הספר.ב.כמובן שהתחיל לעבוד משעות הצהריים12:00 - 20:00 ואז נפגש עם חברים ומגיע מאוד מאוחר הביתה חצות ולפעמים גם אחרי וזה רק בגלל שהתקשרתי אליו מספר פעמים.מבלה בלי סוף ומבזבז כספים בלי מחשבה.
    נואשת לא יודעת מה לעשות..עד מתי זה ימשך..שוחחנו איתו לא פעם על ההתנהגות שלו איך שהוא מתפרץ כשמדברים איתו ,לא נמצא כמעט בבית,כשאני מבקשת שיחזור מוקדם אז הוא דווקא מאחר החדר שלו הפוך כל הבגדים על הריצפה..התשובה שלו הייתה בכעס נראה כמו שינאה כלפינו "שהוא מספיק גדול ,שנעזוב אותו הוא יודע מה הוא עושה ,שלא נתערב לו בחיים ולא בכסף הוא נהנה ושלא יכאב לנו על כך"..

את האמת אני נעלבת מעצם התשובות שלו שפוגעות כל פעם מחדש אני אמא שדואגת לא ישנה עד שהוא מגיע הביתה בריא ושלם (וזה הורס לי את כל היום למחרת)אני פוחדת שלא יקרה לו משהו ..יש בזה רע??הוא שומר על ריחוק ואין סיבה לכך מה צריך לעשות בכדי שיהיה לנו שוב כיף איתו ??
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יצא משליטה

הוספת תגובה

• יצא משליטה - תגובה

שלי ורדי
    02/05/2011

שלום לך,
    אתם מתמודדים עם מצב של תקשורת קשה עם הבן והוא כמעט מבוגר ומנסה להיות עצמאי.
    האם אתם שואלים את עצמכם אם אתם לא חונקים אותו עם הדאגנות שלכם? כרגע היא אינה מועילה כי הוא מתרחק ככל שאתם עוקבים אחריו, מטלפנים וכו'. ממה בדיוק אתם דואגים? על העובדה שאינו לומד אתם לא יכולים להשפיע כי זה כבר מאוחר, רק לקוות שאולי יתבגר יום אחד וירצה להשקיע בעצמו וישלים לימודים. זה כרגע תחום שלא הייתי ממליצה להעלות כנושא איתו.
    הבן שלכם תופס את הדאגנות שלכם כצורך להציב לו גבולות,כשליטה שלכם בו. הוא גם חושב שאתם לא רוצים שהוא יהנה בחיים, זה חבל אם הו תופס אתכם בצורה כזאת.. האם תהליך ההתרקחות היה הדרגתי ומזמן הוא כבר מרוחק או שקרה בפתאומיות?
    אני חושבת שאתם צריכים לנסות להתקרב אליו במקומות הנוחים יותר, לבוא פחות בתלונות,להגיד לו שאתם מתגעגעים לראות אותו לפעמים, רוצים בחברתו אך גם אתם רוצים שיהנה ויבלה. תתנו לו חיזוקים, תעריכו את העובדה שהוא חרוץ ועובד ותנסו לעצור לתקופה מה את התלונות או לקוות שיחזור הילד הקטן שהיה פעם שהיה בשליטתכם. תבואו ממקום חברי, יותר שיויוני. אולי משהו יפתח אצלו כלפיכם.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    02/05/2011

תודה על התשובה..אויי כמה שאת צודקת!!ההתנתקות באמת התחילה בהדרגה והוא כל הזמן אומר לי "אני כבר לא קטן תנו לי חופש.." הוא באמת חושב שאני מונעת ממנו לבלות אך לא כך המצב ..הוא ילד מאוד חברותי ואמיץ יתר על המידה אני מפחדת מהסכנות מסביב בבילויים וכו' .
    מלבד זה לא מרבה אם בכלל ללכת לבית הספר אך קם בזמן לעבודה וכאשר חוזר בערב 8:30 מתקלח אוכל זריז ויוצא עד השעות הקטנות של הלילה אנו כמעט ולא ראים אותו .
    אולי אני סתם פרנואידית????
    כל לילה מבלים ועוד לפני החופש הגדול ??
    אני לא ישנה עד שהוא מגיע והכל בסדר..איך אפשר להרגע??
    אשמח לדעת ולקבל עידוד שכך המצב .. נורמלי ורק אני הלחוצה ..
    ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

שלי ורדי
    03/05/2011

שלום שוב,
    נכון שבמצב נורמלי היה צריך להיות שקוע בבגרויות אך זה לא המצב, היה טוב אם היית יודעת מי החברים שלו, את זה אפשר לשאול אותו, האם הם ילדים בגילו, מבית ספרו? או גדלים ממנו? הוא לא יענה לכם על השאלה מה הם המקומות בהם הוא נוהג לבלות? הדבר שצריך להדאיג זה האם משתמש בסמים או באלכוהול האם משם הדאגה? או מכך שאתם חושבים שהוא מבלה במקומות מפוקפקים בשעות הלילה?
    בכל מקרה, צריך להתקרב אליו לבלי לתת לו הרגשה שחונקים ומגבילים אותו תחילה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    05/05/2011

הוא כן אומר איפה והיכן הוא מבלה ואת רוב חבריו אני מכירה חלקם גדולים ממנו וחלקם בני גילו וגם לאלומדים הפחד שלי נובע בעיקר מחוסר המעש שלהם בשעות הלילה המאוחרות שלא יעשו שטויות ויסתבכו"בשביל החברה"!!
    כן הוא מעשן סיגריות לעיתים רחוקות נרגילה -אפשר להגחד למרות הבקשות שעפסיק כבר השלמתי עם זה עדיף שאדע מאשר יסתיר..

אז לפי הצעתך..כן הרפנו ממנו לא שואלת כלום ,לא מתקשרת במשך היום אז הוא התקשר פעם אחת לשאול אותי מה נשמע..

אבל הכסף נגמר לו והוא פנה אלי לבקש הלוואה עד המשכורת האם לתת???
    כי מצד אחד אני לא צריכה להתערב באיך ומה שהוא מוציא לפי דבריו זה לא ענייני.. אבל כשאין לו אני שם בכדי להלוות???
    לא אוהבת את הגישה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו