בת 17 כבר החליטה לעשות כרצונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 17 כבר החליטה לעשות כרצונה
    N,HFVI
    30/04/2011

רציתי לציין שעד עכשיו הבית הינו קונים לה מה שרצתה קבלה הכל.
    לאומת זאת החברות שלה הם ממנים את כל מה שהם צריכים .ולא מקבלים מההורים.

הבת החליטה שהיא לא רוצה הליות בבית כי לא טוב לה בבית או רוצה לצאת לבלות עד מאחר.

אז ליפעמים לא היה לה איך לחזור .לכן היתה הולכת ללון אצל חברות .

אני חושבת שבגלל שפעם אחת בעלי לא הצליח לעמוד על המילה שלו לגבי הילדה. הילדה מאותו יום טפסה טרמפ.

ומיאותו יום לא חזרה שבוע ימים לבית ואפילו לא צילצלה לשאול כלום.

יש לה מחויבות ביקשה כלב קנינו לה כלב יקר .הבטיחה לטפל בו .ועכשיו היא לא מעניין אותה הכלב.

אני ובן זוגי לא יודעים מה לעשות איך לנהוג איתה.

היסברנו לה להתחיל להתחשב במטלות הבית ולתת יד .גם ככה בן זוגי קיבל את זה קשה מאוד.
    ולכן היה אדיש לא יודעת הרים ידיים.

רציתי להגיד לכם שעד עכשיו הוא היה שמציב גבולות בלבד.
    ואני היתי השמרטוט.לא שמעה לי מילה .

עכשיו בגלל שהפחד שלי שהילדה תידרדר הפחד כי נימצאת עם חברים לא טובים והיא יודעת זאת .
    ויש לה חבר מיהם .חזרה לחברה שאותו לא רצינו .
    אז היא אחרי ששמעה לנו החליטה לבד לפרק וגם גילתה שהלך עם מישהי אחרת .

אומנם הבת לא מעשנת ולא שותה .

ו]תאום היתחלנו לגלות שמה שאמרה כל השבוע ישנה אצל חברה .ישנה אצל ההורים של החבר.
    ועכשיו אני מנסה לגרום לה שתחזור הביתה.

כל פעם שמגיעה מתחילה להגיד אני חוסכת כסף לנסיעות ליבת הספר.
    משעמם לי בבית .ולא מוכנה לחיות בבית.

בן זוגי מסביר לה שעם תמשיכי ככה אנחנו נלך לרווחה וניקח אותך לפנימיה. בצחוק. היא לא רוצה פנימיה.

אני אומרת עכשיו פתאום שאנחנו זקוקים לה בבית היא בורחת .בדיוק במצב שחיבים שהיא תעזור בבית.

אבל רציתי להגיע שעכשיו בגלל שהיא לא מדברת עם בן זוגי הילדה.

אני מנסה לדבר איתה וקצת לשחרר את החבל ונתתי לה לישון בחוץ חמישי שישי שבת .אבל למחרת בית הספר.
    וגם היתה באה עושה קצת בבית והיתה חוזרת .אני שמחה שקצת טיפה היתחלתי לעמוד רק מנסה לא לתת לה שתעשה מה שהיא רוצה.

מה את מציעה איך לנהוג עם הילדה אנחנו בדיוק זקוקים
    בבית הספר היא לא מוכנה לקבל תמיכה .מתחילה לצחוק עלינו ולהגיד לי מה אמא אני לא צריכה שיחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 17 כבר החליטה לעשות כרצונה - תגובה

שלי ורדי
    01/05/2011

שלום,
    לא הצלחתי להבין האם בן זוגך הוא גם אביה או המצב אחר?
    יש לכם עניין עם בת 17 שמפנה עורף לבית ואת עצמה בקושי מנהלת בעולם, בוחרת בחברים לא טובים, אתם לא מרגישים שעשיתים שום דבר לא נכון, מלבד פינוק יתר אם אני מבינה נכון, קניתם לה כמעט כל מה שביקשה.
    אז, כדאי שתפסיקו עם המנהג לקנות לה, זה לא מועיל לה להתפתחות ולקשר ביניכם, אתם נתפסים אצלה כחלשים, לא מציבים גבולות בעניין החומרי, לא שיעזור הרבה להתנהגותה אליכם אם תפסיקו להיענות לדרישותיה, אך לפחות ייפסק הנזק המתמשך של חינוך ללא תנאים וללא גבולות כאשר היא חושבת שהכל מגיע לה ולא מתחשבת.
    הייתי אומרת שקצת מאוחר לשנות את המצב, היא די מבוגרת, הכי טוב להגיע באמת לעזרה של איש מקצוע, אם זה רווחה בגלל שאת דואגת כי היא נמצאת בחברה לא טובה. את לא צריכה להתחשב לרצונה, יש דברים שאת צריכה ללחוץ ולגייס את המערכת, כמו בית ספר ורווחה ושירות פסיכולוגי ולא להתחשב להצהרות שלה. לכם כהורים צריכה להיות דרך, אך אתם לא מובילים אותה גם כשמסרבת אתם מובלים ומבולבלים וזו הטעות מצידכם.
    את תאזרו כוח נפשי ותקחו עצמכם להדרכת הורים קודם ועם ייעוץ שלכם תתקדמו משם.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו