האם להתערב וכיצד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להתערב וכיצד
    אורה
    02/05/2011

ביתי בת ה-16.5 הכירה בחור בן 19.5 ונפגשה איתו מס' פעמים עם חברות והחליטה לשתף אותנו לפני שהיא נפגשת איתו לבד.

הילדה היא ילדה ממש טובה וקשה לה להסתיר מאיתנו את הדבר.

בתחילה נלחצנו מהגיל אמרנו לה שהוא גדול בשבילה הילדה בכתה מאוד ואמרה שהוא מוצא חן בעיניה וכיף לה ממש בחברתו.
    אנו הערכנו את הכנות והשיתוף ומכאן לא רצינו לטעות ולאבד את מה שבנינו.

ביקשנו ממנה לא להיפגש איתו לבד וכן להביא אותו אלינו הביתה שנראה אותו, על פניו הוא נראה בסדר אך מדאיג אותנו שהוא לא סיפר לה על מקום מגוריו נראה שהוא מעט התבייש לא ברור מה בדיוק הוא עושה בצבא ומלבד זאת הוא מתגורר עם קבוצת שחקני כדורגל הקבוצה איתה הוא משחק רחוק מבית הוריו.

אנו מאוד מודאגים ומרגישים שהבחור אינו מתאים לה כלל אינטואיציה של הורים....

השאלה כיצד לנהוג איך לדבר איתה ואיך לעזור לה לצאת מהבחור לפני שיהיה מאוחר.
    והאם ביכלל לדבר איתה ולתת לזמן לעשות את שלו, אך מכל שאלה ששאלתי אני מוטרדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להתערב וכיצד

הוספת תגובה

• האם להתערב וכיצד - תגובה

שלי ורדי
    02/05/2011

שלום אורה,
    יש לכם יתרון גדול בסיפור הזה כי יש לכם קשר יפה עם הבת, היא משתפת וגלויה איתכם (בטח לא בכל אך כך צריך להיות...) תנצלו ותשמרו על היתרון הזה כדי ללוות אותה בקשר עם הבחור. אני מבינה שהם עוד לא יוצאים כחברים אלא יש גישושים ראשוניים. גם אותי מרתיעה הסודיות סביבו, כי אינו מדבר על הבית שלו, על הוריו וגר רחוק מהם. האם אתם סומכים על ביתכם ומעריכים אותה מספיק ואת שיקולי דעת שלה? תגידו את ההתלבטויות והשאלות שלכם אך בקול מתון, תשאלו מה באופי וביחס שלו אליה מושך אותהומה פחות. נראה לי שלא כדאי להציב גבול ברור באיסור על הפגישות איתו בשלב כזה מוקדם אין סכנה אמיתית. אולי תיווכחו שכן צריך ללחוץ בעתיד על הפסקת הקשר אם תרגישו שהוא לא מתאים לה. אך לכרגע צריך לתת לה להתנסות, ותזכרו שאף פעם אתם לא יכולים לדעת מי מתאים למי, אפילו לא לביתכם שאתם חושבים שאתם מכירים טוב מאד..
    תקחו בחשבון שאתם אולי מגיבים ביתר חשש מכיוון שהבת עוברת תקופת מעבר של התנסויות ראשונות בנשיות שלה, והיא מתרחקת איכשהו מהיותה ילדה ומכםבמידה מסוימת. אך כך זו התפתחות טבעית ובריאה. לא תוכלו למנוע ממנה התנסויות ואם אין חשש אמיתי מאד, גם התנסויות שיש בהן כישלון קטן הן התנסויות רצויות כי אלה החיים האמתיים וכך מתחסנים.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה אני מודאגת.

אורה
    03/05/2011

אתמול הבחור הגיע אלינו הביתה נפתח מעט כי בעלי דיבר איתו וסיפר על הוריו על הבית ועל אזור מגוריו.
    גילינו שהשד לא כל כך נורא מבחינת הילד ומבחינת מה שהוא מספר.

אך מה שמדאיג אותי זהו פער הגילאים הוא גדול ממנה ב3 וחצי שנים ולא התנסתה אף פעם בחברות ועוד שהילדה כרגע בתקופת בחינות בגרות.אומנם היא ילדה שקדנית ומשקיעה ואני פוחדת כי היחסים ישפיעו עליה.
    האם פער הגילאים לא אמור להדאיג אותי? מבחינה מינית?היא עדיין בגיל ההתבגרות והיא טרם התנסתה בחברות וזה מאוד מדאיג אותי למרות שאני מסבירה לה ומדברת איתה בנושא, הוא בכל זאת בחור שגדול ממנה במס' שנים ועבר את תקופת גיל ההתבגרות.

מדאיגה אותי עוד בעיה הבחור שחקן בקבוצת נוער בכדורגל באזור השרון והוריו גרים באזור המכרז כרגע הבחור פצוע ועבר ניתוח אך בקרוב עם חזרתו למשחק עתיד לגור בדירה באזור השרון עם עוד שותף וזה מאוד מדאיג אותי.

אני כל היום במחשבות ולא מסוגלת לתפקד ובתחושתי הוא ממש לא מתאים לה.
    אני מודאגת מאוד....... אודה לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורה
    03/05/2011

אתמול הבחור הגיע אלינו הביתה נפתח מעט כי בעלי דיבר איתו וסיפר על הוריו על הבית ועל אזור מגוריו.
    גילינו שהשד לא כל כך נורא מבחינת הילד ומבחינת מה שהוא מספר.

אך מה שמדאיג אותי זהו פער הגילאים הוא גדול ממנה ב3 וחצי שנים ולא התנסתה אף פעם בחברות ועוד שהילדה כרגע בתקופת בחינות בגרות.אומנם היא ילדה שקדנית ומשקיעה ואני פוחדת כי היחסים ישפיעו עליה.
    האם פער הגילאים לא אמור להדאיג אותי? מבחינה מינית?היא עדיין בגיל ההתבגרות והיא טרם התנסתה בחברות וזה מאוד מדאיג אותי למרות שאני מסבירה לה ומדברת איתה בנושא, הוא בכל זאת בחור שגדול ממנה במס' שנים ועבר את תקופת גיל ההתבגרות.

מדאיגה אותי עוד בעיה הבחור שחקן בקבוצת נוער בכדורגל באזור השרון והוריו גרים באזור המכרז כרגע הבחור פצוע ועבר ניתוח אך בקרוב עם חזרתו למשחק עתיד לגור בדירה באזור השרון עם עוד שותף וזה מאוד מדאיג אותי.

אני כל היום במחשבות ולא מסוגלת לתפקד ובתחושתי הוא ממש לא מתאים לה.
    אני מודאגת מאוד....... אודה לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו