מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בלימודיםנויה08/05/2011
אני אמא לילדה בת 16 שמתקשה ללמוד, תמיד היה לה קושי ללמוד אבל בבית הספר עזרו לה ויש לה מורים פרטיים והיא שומרת על ציונים ממוצעים
היא עברה איבחון ויש לה הפרעות קשב וריכוז אבל היא פחות מעדיפה את הטיפול התרופתי אז היא לא מטפלת בעצמה, אני חושבת שאם יהיה לה טיפול כלשהו, עזרה יהיה לה קל יותר
אשמח לדעת איך לנסות לשכנע אותה להתמודד עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בלימודים - תגובה
שלי ורדי09/05/2011שלום,
אם הבת לא רוצה טיפול תרופתי, אז שתנסה הוראה מתקנת לפחות שעוזרת להתארגן ומגבירה הרגלי עבודה נכונים שחסרים אצל תלמידים בעלי הפרעות קשב וריכוז. בכל זאת אם בעייתה קשה בתחום קשב כדאי לדבר אל ליבה לנסות ריטלין אם לא בבקרים לפחות , אז בעת התכוונות למבחנים גדולים או במבחנים עצמם. תמיד היא תוכל להפסיק את התרופה אם לא מועילה לה או מופיעות תופעות לוואי. הרצון ליטול את התרופה ולנסות אותה לפחות היא גם פונקציה של כמה מוטיבציה יש לה להצליח ולהתגבר על מיכשוליה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנויה שלום
רעות12/05/2011קראתי את הודעתך והיא נגעה ללבי מכיוון שאני עצמי עוברת את זה עם בני לאחרונה הכל כ"כ טרי אצלי, ולכן אני יכולה רק לחזק את ידיך ולהציע לך לגבי דרכי טיפול שבמקרה שלנו בני עבר את האיבחון במקום שנקרא "דרך מהות", שם גם הוא מטופל כרגע, (הטיפול כולל אימון אישי וטיפול באומניות ועוד..) ומציע לו דרכים וכלים להתמודד גם עם נושא הלמידה וגם עם עוד סיטואציות בחייו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם היא מסרבת לשתף פעולה בכלל..
פרידה07/06/2011הילדה בת 17.. מחוננת עם הפרעות למידה. זה ברור לכל מי שמתקרב אליה אבל זו אבחנה מהעבר כי בהווה, היא מסרבת לדבר ומסרבת לשתף פעולה ורק מעיפה אותנו לכל הרוחות. עכשיו, היא דופקת לעצמה את הבגרויות.. למרות שפה ושם היא מנסה ללמוד ומכיוון שהיא כל כך חכמה, ברגע שהיא מנסה, ברור שהיא יכולה (המורים הפרטיים רק מתפעלים מהיכולות שלה להתגבר בקלות ובמהירות על החומר) אבל היא לא ניגשת לבחינות, יוצאת באמצע.. מתמרדת נגד כל שאלה. ובעיקר נהיית ממש אלימה אם מעיזים להציע לה הצעות לעזור לה. סוגרת את הדלת (גם הדלת של החדר וגם הדלת הפנימית..) סוגרת, נועלת, צועקת ולא רוצה לדבר עם אף אחד. אבל, עם החברים שלה היא מתקשרת יפה. לא ניראה שהיא סובלת. היא נראית בעיקר במלחמה עם ההורים, לא עם החיים או עם עצמה. המלחמה, היא עם ההורים ועם הלימודים.אנחנו , ההורים, יוצאים מדעתנו מרוב תיסכול. פשוט תיסכול. מה עושים? דיברנו כבר עם כל הפסיכולוגים שבעולם והעצה הקבועה היא.. עיזבו אותה. רק, עיזבו אותה. גם כן עצה. יש למישהו פה עצה אחרת חוץ מה"עיזבו אותה" הזה? אני אמא שהשקיעה בילדה הזו את כל הנשמה.. עד מתי לעזוב? מה לעשות במקום? אין הגדרה טובה יותר למילה תיסכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות
פרידה08/06/2011תודה על ההפניה לדרך מהות. עיינתי עכשיו באתר שלהם ואני מקווה שאוכל למצוא שם מזור מסויים . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)