מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורים וילדיםגילי09/05/2011
שלום רב,
יש לנו בבית 3 בנות מתבגרות - גילאים 15,12 ו10.
הבנות בסך הכל מקסימות -הן מאוד מקובלות מבחינה חברתית, יש להן דעה, בטחון עצמי. אווירה בבית מאוד כיפית, יש הרבה ערכים של משפחה, כבוד הדדי בין כל חברי המשפחה.
גם מבחינת התנהגות - בסך הכל הכל טוב, פרט למקרים בודדים של שובבות של בת הקטנה.
אני בעיקר הייתי רוצה לשאול מה דעתך על מעורבות שלנו כהורים בנושא לימודים. עד כמה חשוב לנו (או אולי כלל לא חשוב) לדרבן ילדים שלנו ללמוד, להסביר להם כמה זה חושב, במיוחד בגיל כזה שהם כבר לא קטנים ולמעשה נמצאים בתהליך ההתבגרות.
בנות לומדות בסך הכל סביר פלוס. יש ציונים טובים לרוב, אך מבחינת השקעה בבית בלימודים – היא שואפת לאפס. אנו מנסים לעזור ולכוון – יש עזרה של מורה פרטי בכמה נושאים, עשינו אבחון לבת הגדולה. אין שום בעיות מיוחדות, אך ילדים פשוט לא משקיעים בלימודים, יש להם סדר עדיפות אחר – חברים, פרויקטים חברתיים, חוגים וכו'. אני כלל לא מזלזלת בתחומים אחרים, אך משום מה אני קצת בלחץ, במיוחד בנוגע לבת הגדולה – שנה הבאה היא תתחיל לימודים בתיכון. כשאני מזכירה לה בעדינות שיש לה מבחן, היא אומרת לי "למה את בלחץ? אני זו שצריכה להיות בלחץ, לא את". בתוך תוכי אני מסכימה איתה, זה באמת אחריות שלה להכין את עצמה למבחן, אך משום מה קשה לי "לשחרר" ולסמוך אליה. יש הרבה פחדים נסוג שהיא לא תוכל לממש את עצמה (אולי בגלל שאני כך מרגישה בנוגע לעצמי?), יש פחד מה סביבה והורים שלי יגידו במידה והיא לא תהיה מספיק טובה בלימודים?
ברור לי שכל זה באה מרקע של חינוך הסובייטי שקיבלתי – בעיקר לעשות מה שהורים אומרים, אם אתה לא לומד – אתה לא טוב וכו'..בעלי חושב אחרת (יליד ישראל). הוא בטוח שאנו בכלל לא צריכים להתערב, רק לכוון קצת במידת הצורך ולמסור את האחריות לגמרי לילדים. הן בוגרות ואת יכולה לסמוך אליהן – כך הוא טוען. אני מסכימה שאפשר לסמוך אליהן אך כפי שאמרתי קודם, קשה לשחרר את הדפוס של מעורבות יתר, של פרדיגמה מסוג "רק הורים יכולים להחליט בגיל הזה", "ילדים רוצים רק לשחק ולא לעשות כלום", "אם לא תלמדו קשה לא תשיגו כלום".. ועוד. אני מבינה שכל זה שטויות ולא תמיד נכון, אמונות מסוג זה לא משרתות אותי, אך משום מה איכשהו אני תקועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שבטעות לא התייחסתם להודעה
מריה09/05/2011שלי. אבקש את תשובתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים וילדים - תגובה
אייל קנדינוף10/05/2011ערב טוב מריה
מצטער על העיכוב בתשובה.
מרשים ביותר הכנות והראיה הפנימית שלך. נראה שיש לך את התשובות הנכונות ובאמת הלחץ שלך נובע מהחינוך שקיבלת בעבר. בנוסף, את שמה דגש על חופש בחירה ולקיחת אחריות מול בנותיך וזה לכשעצמו נכון ביותר. בדרך זו מגדלים בני אדם שלוקחים את עצמם ברצינות ולא מוכנים להיכנע לתכתיבים של אחרים. אם כך, במקביל לעבודה הפנימית שאת עושה עם עצמך, יש להשאיר את האצבע על הדופק ולהראות התעניינות בלימודים ולבדוק שהמגמה נשארת כרגיל.
יישר כוח, וכן ירבו הורים כמוך!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
גילי11/05/2011אייל שלום,
המון תודה על תגובתך, היא מאוד מחזקת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)