מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התבגרות וחברגילי13/05/2011
שלום רב,
לבת שלי, כמעט בת 15 יש חבר כבר תקופה ממושכת. בעבר היתה איתו בקשר, אחר כך נפרדו ולפני מספר חודשים חזרו להיות חברים. הפעם זה נראה קשר יותר רציני, הם מגיעים לבית שלנו וגם לבית של החבר, משתתפים בשיחות משפחתיות בבית שלנו וגם בבית של החבר, מבלים יחד בקבוצת חברים שלהם, מדברים המון בטלפון ובעיקר כך נראה נהנים.
עשיתי כמה שיחות עם בתי בנוגע לאפשרות של קיום יחסי מין. הסברתי לבת שלי שבמידה ותחליט על כך היא חייבת לספר לי כדי שנוכל להגן אליה בפני מחלות והריון לא רצוי. הבטחתי לה גם שאני לא אכעס אליה ושרק היא תוכל להחליט מתי הזמן הנכון לכך.היא הבטיחה שכך תעשה ואמרה לי שכרגע זה לא רלוונטי.
אני יודעת שקשר שלהם כולל חיבוקים ונשיקות, חבר שלה בן 16.5. בסך הכל הכל מתנהל בצורה תקינה לדעתי, אך אני קצת דואגת בנוגע לכך שבכל זאת תחליט לקיים יחסי מין ותתבייש להגיד לי, אני גם מפחדת שהוא ינצל אותה (למרות שהוא נראה בחור נורמטיבי). החשש שלי נובע בעיקר בגלל חוסר ניסיון שלה וגם עובדה שהיא מאוד צעירה עדיין.
מצד שני, אני גם לא רוצה כל הזמן לדבר איתה על קיום יחסי מין, כמו שמתבגרים אומרים "לחפור" לה בלי סוף. זה לדעתי יכול לגרום לה להסגר בפני ואז זה בכלל לא יהיה אפקטיבי.
מה עוד אפשר לעשות? האם פשוט לסמוך עליה ועל החבר שלה? האם זה באמת מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות וחבר - תגובה
אייל קנדינוף14/05/2011היי גילי
לפני הכול חסני אותה נגד וירוס הפאפילומה.
בנוסף, הרגעי, סמכי על בתך שתדע מה לעשות ונסי לבלות איתה לפחות פעם בשבוע לבד כשאת מנצלת בילוי זה לספר לה על עצמך כשהיית בגילה. הימנעי משאלות "חופרניות". תני לה לגשת אליך ולשאול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)