מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות מתמדת בגיל 17נעמי19/05/2011
שלום רב ,
היום אחרי שיחה עם אחת המורות שלי בני החלטתי להעלות לרשת תהייה שלי ...
בני הבכור ,בקרוב בן -18 השתנה מאוד השנה בהתנהגותו בבית הספר .
אחד הדברים המרכזיים שעליהם מדברים המורים הוא עייפות ,שינה בזמן השיעור והוא כל הזמן
מתלונן על עייפות .
בבית הוא מסתגר בחדר .מידי פעם כשמאלצים אותו הוא יוצא משם לזמן קצר ושוב חוזר .
הוא מבלה עם חבריו ,כך שהוא פעיל חברתית.
הציונים שלו בבית הספר בסה"כ טובים אך היו הרבה יותר טובים בשנים הקודמות .
הוא עצבני לא פעם .
המסקנות שלי להתנהגות היו התבגרות , לדעתי ההורמונים שלו התחילו להשתולל השנה ..
האם אני צודקת ? האם עלי לחשוב על כיוונים אחרים ? האם עלי לבדוק דברים אחרים .
הוא בסה"כ ילד טוב וממושמע אבל העובדה שכל המורים פה אחד אומרים שהוא עייף רוב הזמן בשיעורים מדאיג אותי .
הבן שלי מסביר את העייפות שפועל יוצא משיעמום ..
תודה מראש על התגובות
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מתמדת בגיל 17 - תגובה
שלי ורדי22/05/2011שלום נעמי,
אני חושבת שהעייפות אינה תוצאה של שעמום, בגיל 18 בכתות הגבוהות של בית הספר החומר מספיק מסובך כדי לא להיות משעמם...
אני חושבת שאת צריכה לבדוק כל כיוון אפשר ולא לחשוש, אולי אלה סמים- (סימן שכיח לעייפות, ביחד עם עניים אדומות)כדאי לבדוק לשאול ולהתעמת עם המציאות, אם זה כך.. לא להדחיק, את לא משרתת אותו אם את מדחיקה, אני גם חושבת שגם בתוך תוכו , אם לא תבדקי הוא ירגיש שאת לא מתעניינת באמת, למרות התנגדות גלויה שלו לשאלות. אך העייפות יכולה להיות סימן למצב רוח לא טוב, כמו דכדוך, או תוצאה של לבילוי במשך הערבים של השבוע, אולי הוא שותה?... או לבילוי עם בחורות?
באופ הטבעי ביותר העייפות יכולה להיות תוצר של חוסר שינה, את יכולה לדעת מתי נרדם וכמה שעות הוא ישן בסה"כ בלילות? ואם כן האם זה עניין של הרגלים רעים והוא זקוק למסגרת חדשה או תוצר של משהו שמטריד אותו וגורם לו למצבי רוח לא טובים. אני מציעה לך להתחיל לשאול , להתחיל עם השאלה של השינה ולהתקדם הלאה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)