בגרות מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בגרות מינית
    אמא מודאגת
    28/05/2011

שלום, בני בן 12, בן זקונים לשני אחים בוגרים 18,23, אני גרושה מאביו שחי עם בת זוג ובנותיה. בני נוהג לישון שם פעמיים בשבוע, בשבוע שעבר התארחו בביתם חברות של אחת הבנות.
    לאחר שהלכו לישון, בני ישן בחדר נפרד, והבנות בחדר נפרד, בני התעורר ניגש לחדר ונגע לאחת הילדות שגדולות ממנו בשנתיים בחזה. הילדה התעוררה נבהלה כמובן, היתה מהומה סביב כל העניין. שמתי לב לאחרונה שבני מסתכל בתמונות של בחורות עם בגדי ים בסקרנות, הבחנתי שהוא מתחיל להסתגר בחדר שינה ועוד.. הכל יחסתי להתפחות נורמלית של גיל ההתבגרות. תמיד הוא היה ילד שאהב מגע עוד בינקותו נהג לישון בינינו ולחוש את שנינו ..
    לגבי המקרה ששוחחתי עימו הסביר זאת שאינו זוכר ואינו יודע למה הוא עשה זאת. בכה המון הסתגר כל אותו יום במיטה, התנצל אין ספור פעמים.
    מאז אינו הולך לאביו. מדובר בילד רגיש שמרבה לבכות, למרות שהגירושים נעשו בדרך קלה ובהסכמה הוא נפגע ומראה זאת כל הזדמנות.
    אני חוששת מאוד שהמקרה יחזור על עצמו, קניתי לו בעיצת יועצת ספרים לגיל ההתבגרות, שוחחנו עימו ואנו עדיין משוחחים כל רגע אפשרי, איבדתי את האימון בילד שנראה לי פתאום באופן אחר, מילד מפונק קטן וחמוד אני רואה בו פתאום משהו שונה, אני בתחושות קשות שהמעשה יחזור מפחדת לשלוח אותו למסיבות ביה"ס וכד.. אני גם יודעת שהוא נוהג לשקר מידי פעם אבל יחסתי זאת לתופעה רגילה שנובעת אולי מלחץ יתר מצידי או בחששות מתגובה או מהרצון לרצות.
    הייתי בטוחה עד למקרה זה שהצלחתי מאוד בחינוך ילדיי, ועתה אני אובדת עיצות, הודה לך אם תוכל ליעץ לי מה עושים במקרה שכזה, מה הטיפול הנכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בגרות מינית

הוספת תגובה

• בגרות מינית - תגובה

שלי ורדי
    28/05/2011

שלום לך,
    גם לי ההתנהגות הזו מדאיגה ונראית לי כסמן הזהרה על מה שמתחולל בנפשו של הבן שלך, על אי יכולת שלו לווסת את עצמו, את הדחפים שלו. יש גם כאן בעיית שיפוט כאשר הדחפים משתלטים. זאת התנהגות יוצאת דופן. כנער המתחיל את התבגרותו מותר לו ואף טבעי מאד שירגיש רגשות ודחפים מיניים כלפי בנות, אך רוב הבנים מסתירים זאת היטב בתוכם. העובדה שהבן שלך הוציא לפועל את הפנטזיות שלו בתנהגותו, דורשת הערכה והתייחסות טיפולית מיוחדת. לפי דעתי המקצועית לא צריך לטאטא זאת מתחת השטיח אך להביא אותו להערכה וטיפול. הוא זקוק למעורבות הרגישה של שני ההורים שלו וגם אתם צריכים הדרכה כי גם לכם לא קל. מעבר לכך שאת רואה אותו כבר כבן עם דחפים מיניים ולא כילד תמים, יש את העובדה שהוא עושה דברים לא הגיוניים שעלולים להכניס אותו לבעיות גם בעתיד. אך דבר אחד אני לא מבינה - למה את מייחסת הכל לגירושין? לא כל הבעיות וכל תהליך התפתחותי שלא מתקדם כרגיל קשור לגירושין של ההורים. לא נראה לי שאת צריכה לחפש שם את האשמה והסיבות.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו