בעיות החיים - עזרה למתבגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות החיים - עזרה למתבגר
    sbhtkv kuuhi
    01/06/2011

אני אמא לארבעה ילדים. 3 נשואים ובן רווק.

הבן הרווק בין 25 שנים. הוא ואביו לא מדברים. ישנו הרבה מתח בבית.
    לשניהם טענות צודקות והם לא מוכנים או אפילו להערכתי לו מסוגלים לפתור את הבעיות ביניהם. כל קונפליקט או בעיה יש פיצוץ ולשניהם יש מטענים. לשניהם קשה לתקשר כשיש בעיה. אני מאוד חוששת מפיצוץ רציני ביניהם.

ניסיתי לדבר עם שניהם וזה לא עזר. כיש בעיה מפנים אליי לפעמים אני מצליחה לפתור ולפעמים לא. מצב זה לא נוח לי בכלל. לאחרונה החלטתי לשנות גישה ורק להקשיב. המצב הולך ונעשה גרוע יותר.

עם בעלי אני לא חושבת שיכול לשנות את הרגליו.

אבל עם הבן הייתי מעוניינת שילך ליעוץ כדי לתת לו כלים לוא דוקא עם אביו, אלא בכלל בחיים.

איך אני יכולה לעזור לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות החיים - עזרה למתבגר

הוספת תגובה

• בעיות החיים - עזרה למתבגר - תגובה

אייל קנדינוף
    02/06/2011

שלום לך
    הרבה פעמים במצבים כאלו יהיה נכון לנקוט עמדה ברורה ותקיפה שמאלצת את שני הצדדיים להפנות את הראש הצידה מהעימות שלתוכו נקלעו ולהבין שיש דברים חשובים יותר בחיים מאשר הריבים שלהם.
    הצעתי לך היא להודיע שעד ששניהם לא מתבגרים ומוכנים לפנות לייעוץ את לא מוכנה להמשיך כרגיל. וזה אומר שמעכשיו את נסוגה מהאחריות שיש לך כלפי שינהם ומפסיקה לתקשר איתם. זה יכול לקחת זמן אך אם תהיי נחושה מספיק יכול להיות שהם ישנו את סדרי העדיפות שלהם ויבינו שמצב המשפחה כולה מתערער וזה על אחריותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו