התבגרות ומרדנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבגרות ומרדנות
    שירה
    03/06/2011

שלום. בני הבוגר בן 13 , אני חד הורית ומגדלת אותו לבדי ועם אחיו .
    בחודשיים האחרונים חלה הרעה איתו, לא רוצה ללכת ללמוד, כל סידור שיש לי בעיר מבקש לבוא איתי ועם אחיו הפעוט. אחת לחודש הולך לישון אצל אביו שגר עם אימו ואחיו. הבן שלי חוזר עם טונים מוזרים, גבוהים, צעקניים, מקלל אותי ואומר שאני זבל, שהוא שונא אותי, שמת להחליף אותי בתור אמא שלו. קורא לי בשמות גנאי: כלבה, זבל, שתמותי , שתיהרגי בתאונת דרכים וכו'....
    כמו כן אומר לי אני מעדיף את אבא שלי עלייך (אפילו שלא דואג לו נפשית וחומרית כלל).
    זה ילד שפינקתי אותו בטירוף שנתתי לו את ב-כ-ל נפשית וחומרית, שלא ידע להעריך אף פעם. הוא טוען שרוצה לעבור לגור עם אביו עכשיו, לנשור מהלימודים וללכת לעבוד. אני בחרדה עליו, מצד אחד אני מרגישה שאני רוצה להרים ידיים ולוותר עליו כי הוא גומר אותי נפשית ופיזית בבית, מצד שני אני רוצה להילחם עחליו כי אני אוהבת אותו ויודעת שהוא יתעשת אמנם לקראת גיל 18.......אבל יעבור לו.
    מה לעשות? לא מסוגלת ככה להיות מושפלת על ידו, ולהרגיש משרתת שלו בלבד ולא אמא. איך אחזיר לעצמי את הכבוד האבוד שלי? אנא עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות ומרדנות

הוספת תגובה

• התבגרות ומרדנות - תגובה

שלי ורדי
    05/06/2011

שלום לשירה,
    אני לא מבינה משהו בסיפור שלך.. בתוך חודשיים הבן שלך השתנה כל כך והתחיל לקלל, לא לכבד, לרצות לא להיות בבית ? האם הגירושין הם טריים? האם הילד הקטן הוא מאותו האבא? האם כועס עלייך כי מרגיש מבולבל מהלידה של אחריו הצעיר, או אפילו מקנא לאחר שגדל איתך לבד? (כתבת שהאח הוא פעוט). בינתיים מה שאני יכולה להאיר לך אלה שתי נקודות שרמזת עליהן: 1. הבן חוזר הפוך מבית אביו - האם מקבל שם הסתה כלשהי נגדך? ולמה? את זה את צריכה לברר ואם זה נכון לבקש שיחה עם אביו, (חייבת להיות איזושהי שותפות על גידול הילד יניכם).
    2. נקודה שנייה מתייחסת לכך שאת גידלת את הילד ביתר פינוק ונתת לו הכל, ועכשיו הוא צריך לפנות את מקומו לעוד אח ולרדת מ"מלכותו". הייתי מייעצת לך לתת לו פחות ופחות. פינוק יתר לא מעניק לילד שום דבר מהדברים החשובים שהוא צריך, בטח לא מאפשר לו חוסן נפשי.
    שלישית, מכיוון שיש הרבה מהנסתר מאשר מהגלוי בסיפור שלך, הייתי מייעצת לך ללכת להדרכת הורים, אולי גם הבן יצטרך ייעוץ רגשי בעצמו. תעזרי במסגרת בית הספר שיכוונו אותך.
    בשאלה שלך אם להילחם או לוותר עליו, הייתי מציעה לך להילחם בתוך תוכך עליו תמיד, מה פירוש לוותר? אך כלפי חוץ כשהבן מאיים שילך לגור אצל אביו, לא הייתי מראה פחד או חרדה. שיילך ויתוודה אם טוב לו שם , אם אביו יכול למלא את תפקידיו כאבא, כנראה שלא כי אפילו אין לו בית משלו...
    וזאת כדי שלא תיתפסי בעיניו כחלשה ואז יהיה לו קלף להפחיד אותך תמיד. חשוב לבריאותו הנפשית שיתפוס אותך חזקה וידועת מה את עושה. מימלא לא ישרוד שם ויחזור. אולי יעריך אותך יותר כך.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו