מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבודהבילי09/06/2011
שלום.
אני בת 16,באה מבית טוב,עם הורים דואגים ואחים טובים.יש לי ציונים טובים, ובכלל,
אני ילדה טובה, מביאה נחת.
בזמן האחרון המצב פה בבית לא משהו-אני ואח שלי לא מדברים.[בן 28]
אני ממש חייבת לשפוך מה שקרה אתמול.
חזרתי מהים, ואמא שלי הייתה בבית. כמו בערך כל פעם שאני חוזרת מאיפשהו היא התחילה להוציא עליי את העצבים שלה ולצעוק עליי למה לקחתי לה כמה בגדים.[כי היא סידרה לי את הארון].
זה כבר כמה חודשים שאני שותקת ושותקת לה ולא עונה לה על כלום, שום דבר אבל הפעם זה כבר היה מוגזם. נכנסתי להתקלח בתקווה שהיא תירגע אבל כשיצאתי היא רק החמירה והמשיכה לצרוח.
החלטתי שהפעם אני עונה לה ויהי מה.
עניתי לה,צעקתי עליה בחזרה והיא צעקה עליי. ואני צעקתי והיא צעקה.
היא התחרפנה והתחילה לקחת את הכפכף שלה ולהרביץ לי איתו בגוף ובפנים.
דחפתי אותה ממני וצעקתי עליה שזה כואב והלכתי לחדר אחר בבית.
היא באה אחריי והתחילה לצעוק עליי שאני לא מעריכה כלום ושאני גועל נפש ואני מצידי אמרתי לה שתלך לטיפול פסיכולוגי ותפסיק להוציא עליי את כל העצבים שלה.
היא התחרפנה ממה שאמרתי עוד יותר,ופשוט התחילה למשוך אותי מהשיער למטה לרצפה ולצרוח''צאי מהבית'' ''עופי מהבית'' עד שממש נפלתי על הרצפה והיא בעטה בי ודפקה לי את הראש ברצפה. היא עזבה מיד לאחר מכן התיישבה על הספה ואמרה כל מיני מילים שלא שמעתי בזמן ששכבתי על הרצפה בוכה.
מיד קמתי הלכתי להתלבש ויצאתי החוצה,בלי הפלאפון כי היא לקחה לי אותו.
ישבתי בחדר המדרגות במשך שעה ולא הפסקתי לבכות.
אחר כך כשנרגעתי קצת יצאתי לעשות סיבוב בעיר. כשבאתי לחזור הביתה לקחת דברים שלי כדי לישון אצל חברה שלי, ראיתי את אחותי [בת 18] והיא אמרה לי שכולם מחפשים אותי ושאלה מה קרה.
סיפרתי לה מה קרה ושנינו התקשרנו לאחותי [בת 23] שלא גרה פה.
אחותי לא ידעה כל כך מה להגיד לי אבל היא אמרה לי שאם אני רוצה אני יכולה לבוא לישון אצלה לסופ'ש.
בינתיים חיכיתי שאחותי תביא לי את הבגדים שלי ואז אבא שלי ראה אותי וגם שאל אותי מה קרה, סיפרתי לו מה קרה והוא חיבק אותי וביקש שאבוא לישון בבית. יש לציין שההורים שלי גרושים.
אמא שלי לא נתנה לאחותי להביא לי את הבגדים בטענה שאני לא הולכת לישון אצל שום חברה.
עליתי הביתה עם אחי ואחותי ואמא שלי ואחי ישבו על הספה.
נכנסתי לחדר ואחי בא אחריי ואמר ''אם את מחר הולכת לים אני שובר לך את הראש''ונתן לי כאפה בראש.
התחלתי לבכות ואבא שלי נכנס לחדר ושאל אותי מה קרה ואמרתי לו. הוא הלך לאחי ושאל אותו למה הוא מתערב ואמא שלי אמרה כי הוא אח שלה הגדול למה שהוא לא יתערב?
ולא שמעתי מה הם אמרו.
אחר כך היא לקחה לי את הפלאפון שלי,ואסרה עליי לצאת לשום מקום.
היום הייתי אמורה ליסוע לים עם החברות שלי, אני פה בבית, יושבת ופשוט לא מפסיקה לבכות.......... מה לעשות?תעזור לי !!!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבודה - תגובה
שלי ורדי12/06/2011שלום בילי
המצב בבית בעייתי, יש בין אימך לבינך תחרות והיא מתבטאת בבגדים אך בטח יש תכנים מוסתרים לתחרות הזו, כל הסיטואציה המשפחתית בעייתית, אמך כפי שאת לדעתי את צריכה לפנות לרווחה שתיכנס לתמונה כדי שתשמש מנוף לטיפול משפחתי, כפי שנראה לי נכון למידע שכתבת. זכותך להרגיש נוח בבית שלך, ומספיק בטוחה זו זכותך הבסיסית כילדה ואם זה נשלל ממך אני מייעצת לך לא לשבת בשקט כי המצב לא ישתפר מעצמו . תיגשי קודם כל למחנכת או ליועצת בית הספר לעזרה ראשונית.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)

