מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייהללא שם12/06/2011
לבת שלי יש חבר כבר 4 חודשים.הבת שלי בת 15 (חטיבה)והחבר שלה גדול ממנה בכשנה(תיכון).
מתחילת הקשר ועד היום עיקר הבילויים שלהם זה לבוא אחד לשני ולהסתגר בחדר. למסיבות/סרטים או סתם בילוי כל אחד יוצא עם החברים שלו (לא ביחד!!),כאשר כולם בעצם יודעים שהם זוג .יש לציין ששניהים מאוד עסוקים ובעבר היה להם מאוד קשה לתאם ימים למפגשים.
העניין הזה הציק לי מאוד ומזה חודשיים,אני מנדנדת לה שזה ממש לא תקין.לאחרונה אף הגברתי את הלחץ והסברתי לה ,שזה גם מקרין מאוד לא טוב על השם שלה.
(למען הסר הספק שניהים ילדים טובים!!!!ולפי מה שהיא סיפרה לי הוא מנסה לאחרונה להתקרב פיזית(נגיעות),אך היא מסרבת והוא מכבד את זה)
לאחרונה הגברתי את קצב "שיחות הנפש" והסברתי לה שזה לא רק לא תקין שהם בקושי יוצאים מהחדר,אלא עצם זה שכל אחד חי בעולם משלו,מפריע להם להכיר אחד את השני.(שוב ,בשביל לתאר את התמונה האמיתית ולמנוע אי הבנות,הם אוכלים ארוחות משפחתיות אחד אצל השני!!!)
בשבוע האחרון התחיל החבר שלה לצאת בקבוצה שכללה גם בנות(2 זוגות מהכיתה או סתם חבורה) ואף בא וסיפר לה על זה. היא לא הגיבה וטענה ש"זה בסדר",למרות שהכעיס אותה מאוד שהוא לא הציע לה ,כי היא נשארה בבית.
לאחר שהיא שיתפה אותה ברגשותיה אני המלצתי/הכרחתי אותה להתעמת איתו.העימות הגיע אתמול וכל מה שהוא אמר לדבריה זה שהוא מצטער שהיא ככה מרגישה והוא חשב שהיא לא סובלת את החברים שלו ולכן נמנע מפגישה משותפת איתם ואחרי שפעם אחת היא סירבה לבוא איתו למסיבה ,הוא פשוט לא הציע יותר.בקיצור - היחסים נראו שחזרו למסלולם ,תוך הבטחה מצידו (לדבריה) שהוא ישים לב יותר לדברים.
השאלה שלי- מה באמת גרם לכך שהיחסים שלהם הגיעו למצב הזה והאם זה באמת מתמימות אמיתית שלו וחוסר הבנה ביניהים או שזה ממניעים אחרים (אני יודעת שהוא לא מתבייש בה,-כי הבת שלי וסליחה על חוסר הצניעות נחשבת לאחת הבנות היפות והאיכותיות בבית ספר שלה ושלו)
והאם אחרי שבעצם הוא התחיל לצאת עם קבוצה שכללה גם בנות היחסים יכולים בכלל לשוב להיות תקינים?
ו....האם יש משהו שפיספסתי וולא הבנתי והיחסים בין הילדים של היום שונים ממה שהיה שאנחנו היינו קטנים?
יש לציין שהבת שלי מאוד אוהבת אותו(ונראה שגם הוא מאוד אוהב ומכבד אותה),אבל היא מרגישה קצת שעמום ביחסים ואף חשבה להפרד ממנו,אבל אחרי השיחה היא החליטה לתת "צאנס".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו שמטריד אותי
ללא שם12/06/2011עוד משהו שהכי הטריד אותי.
ב"שיחת נפש" האחרונה שלנו - לפני העימות שלה איתו,היא אמרה לי שאלולא ה"חפירות " שלי ,היא לא כל כך היתה שמה לב לזה שהוא יוצאעם חברים בלעדיה וזה לא היה מפריע לה,אבל בגלל שאמרתי - היא התחילה להבין,שמשהו לא בסדר והיא אף בצורה מסוימת הודתה לי.
מה שמטריד אותי- זה לא שהתערבתי (עם זה אני שלימה לחלוטין),אלא שאיך היא נתנה ליחסים להמשיך ולהגיע ל 4 חודשים .כלומר- למה היא לא יזמה את שיחת העימות בעצמה או לחלופין נפרדה.או יותר גרוע מזה -למה היא לא הבינה בעצמה שמשהו לא בסדר,בלי שהייתי צריכה "להאיר " את עיניה.
למה בעצם ,היא אמנם שמרה על עצמה מבחינה פיזית ולא נתנה לו להתקרב ,אבל לא בדיוק עמדה על זכויתיה ולא דיברה איתו על מה שמציק לה ביניהים ופשוט "השלימה "עם מה שיש..
מה אני מפספסת???!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו שמטריד אותי - תגובה
שלי ורדי12/06/2011שלום ,
את "חייה" בעוצמה חזקה את הקשר של הבת שלך עם החבר שלה. את אמא מאד מעורבת ואיכפתית ובעצם משמשת לה כחברה בוגרת לכל דבר. ממך היא יכולה ללמוד כל מיני דקויות ורגישויות ביחסים שמחוסר הניסיון שלה היא לא מודעת עליהם כי היא , מה לעשות, לא מגובשת בתפקידה בזוגית.. סה"כ היא נערה שעושה את דרכה הראשונה בתחום הזוגי ולא רע עד כה, נדמה לי וגם בזכות הליווי הערני שלך.
רק תשתדלי שהמעורבות שלך לא תיהפך להתערבות....עדיין זה לא קרה כמדומני.
הזמנים השתנו ובין זוגות בגיל תיכון יש דפוסים שונים כמו יציאות עם בנות בלבד או הבנים עם חבריהם בלבד. זה משהו חדש , של ה-20 שנים האחרונות, ומייצג יותר את שחרור האשה והצורך של שני המינים לנפרדות אישית צורך פסיכולוגי חשוב ביותר בגיל ההתבגרות) וחיפוש קשרים מגוונים ורבים במקום להרגיש את המחויבות הטוטאלית והביחד שאולי זה טוב אך בולם וגם פחות מקובל היום לפי הדפוסים החברתיים. אני גם חושבת שהם רצו להכיר אחד את השני, הם היו בחודשים הראשונים באיזו בועה, בחדר , בבית של כל אחש של השני אך באופן אולי גם חצי לא מודע לא רצו להימאס אחד בשני בבילוי משותף זמן רב מדי.
הסיבה שהם לא לומדים באותה שיכבה גם השפיעה כי יותר מבלים לפי שכבות. אולי יש עוד סיבות שלא בילו ביחד, אך זה לא כל כך נדיר מה שקרה להם, במיוחד כי הם עדיין בשלב הראשון של הקשר.
בשאלה שלך למה לא התעמתה והתעקשה קודם לכן לבילוי משותף, אין לי תשובה מדויקת. אולי היא לא רצתה להרגיש קונפליקט ולהיראות נזקקת. היא גאה ולא תתחנן לפניו אך העדיפה להראות קולית ועצמאית. אולי שירות לה הצורך שלה בעצמאות גם.
אולי היתה מגיעה מסקנה ולעימות הזה קצת יותר מאוחר אך מכיון שאת עם היד על הדופק הבינה זאת. גם לא נורא אם תעשה כמה שגיאות, כך היא לומדת איך להתנהל. תזכרי שהיא סה"כ נערה בלי ניסיון , זה תחום חדש עבורה, לא צריך לצפות ממנה להתנהלות מנוסה. טוב שיש לה אותך שמלווה ושומרת עליה.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)