בת מתבגרת מבקשת לנסוע עם חבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת מתבגרת מבקשת לנסוע עם חבר
    זינה
    17/06/2011

שלום רב,
    בת שלי, בת 15, מסיימת השנה חטיבת ביניים. ילדה נורמטיבית, מקובלת מאוד בבית ספר, מורים אוהבים אותה מאוד. לומדת לא רע, אך אחראית מאוד. השקעה די רגילה בלימודים (עדיפות לחברים, פרויקטים חברתיים בהם היא פעילה מאוד). היא תעבוד בחודש יולי כמדריכה בקייטנה. לה יש חבר תקופה ממושכת (כמעט שנה), הוא בן 16.5. הם מבלים הרבה זמן יחד. היא גם לא מוותרת על חברות שלה, לפעמים בילויים עם חבר וגם חברים/חברות אחרות. חבר שלה לפעמים מגיע איתה אצילנו הביתה ולפעמים היא מבקרת אצלו, הוא גר לא רחוק מאיתנו.
    אתמול חבר שלה ביקש ממני לאפשר להם לנסוע יחד לאילת בחופשת קיץ, נסיע של כמה ימים. הסברתי להם שזה לא נושא לחצי רגע, צריך לחשוב על זה, לשאול גם מאבא (בעלי) חושב ואז להחליט.
    אני אישית חושבת שהיא די צעירה לנסיעה כזאת. מצד שני, אני רואה שבגיל הזה ילדים נוסעים יחד לבילויים של כמה ימים, אפילו לחו"ל.
    אשמח לשמוע ממך מה דעתך על כך? אני יודעת שגיל ההתבגרות היום מתחיל בגיל צעיר יותר כך שכנראה גיל 15 זה לא גיל תינוקי. יחד עם זאת, ברור לי שאחריות עדיין בגיל הזה שלנו, של הורים. בעלי חושב שהיא לא צריכה לנסוע, היא עדיין קטנה. אמר, אולי בשנה הבאה.
    אני די מתלבטת, יחסים איתה די טובים, אני לא הייתי רוצה לפגוע באמון שלה בנו וגם לא רוצה להכזב אותה.
    לא ידוע לי על קיום יחסי מין בינה לבין החבר. היא טוענת שזה לא עומד על הפרק. (סיכמנו שבמידה ותחליט על כך, היא תספר לי כדי שנוכל להגן אליה בפני מחלות מין והריון לא רצוי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת מתבגרת מבקשת לנסוע עם חבר - תגובה

אייל קנדינוף
    19/06/2011

היי רינה
    מובן לחלוטין הקושי שנוצר מבחינתך, אך יש לזכור, לפי דבריך, שבתך אחראית.
    בנוסף, מדובר פה על מערכת יחסים ארוכה ויציבה עם כבוד הדדי . נראה שאתם ההורים מחבבים את הבחור ואתם שקטים ביחס לקשר הזה. יהיה נבון לזמן את שניהם לשיחה שמסדירה את החופשה בצורה כזו שלך ולבן זוגך יהיה את השקט והביטחון לגבי הנסיעה.
    אפוא ילונו, מה יעשו, ההורים שלו מיודעים, איך נוסעים, כמה מבזבזים, ועל מה, מתי מתקשרים, וכל שאלה נוספת שיכולה לעלות.
    יהיה כדאי גם לשוחח עם ההורים של הבחור!!!
    במקביל נהלי שיחה עם בתך לגבי ההבטחה שלה שלא לקיים יחסי מין לפני עידכונך ונקיטת הצעדים הנדרשים ביחס לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו